TLife | The female side of life

Πατάτες boulangere

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

O Gordon Ramsay είναι ο "αυθεντικός" εφιάλτης στην κουζίνα. Μας συστείνει μια παραδοσιακή συνταγή με ολόγλυκες ροδέλες πατάτας και κρεμμυδιού πολλά μυρωδικά και υπέροχη γεύση.  

Μέτρια 45 Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου (4 1/4 φλίτζάνια)
  • 1 πρέζα ξερό θυμάρι
  • 2 πρέζες δενδρολίβανο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στου 280oC

  • 2

    Βάλε το ζωμό σε μια κατσαρόλα να βράσει και πρόσθεσε τα μυρωδικά σου, το θυμάτι, το δενδρολίβανο και το λιωμένο σκόρδο.

  • 3

    Άφησε το μείγμα να βράσει για λίγα λεπτά και σούρωσε το ζωμό για να απομακρύνεις τα μυρωδικά

  • 4

    Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλε ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμύδι με το σκόρδο να παρουν ελαφρύ χρώμα

  • 5

    Λάδωσε ένα πυρέξ και στρώσε εναλλάξ το κρεμμύδι με τις πατάτες μέχρι να τελειώσεις όλα τα υλικά

  • 6

    Πασπάλισε κάθε στρώση με λίγο αλάτι και πιπέρι

  • 7

    Πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου, πίεσε τις πατάτες σου να το απορροφήσουν και ράντισε με φρέσκο ελαιόλαδο

  • 8

    Ψήσε για 20-25 λεπτά στο φούρνο να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα οι πατάτες!


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...