TLife | The female side of life

Tηγανιά με λουκάνικα και σος γιαουρτιού

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ο Βασίλης Καλλίδης ταξιδεύει όλη τη χώρα για να ανακαλύψει τη "Νόστιμη γη" κάθε τόπου. Σε μια περιήγησή του στο Καρπενήσι ετοίμασε αυτό το ενδιαφέρον μεζεδάκι που θα εντυπωσιάσει τους φίλους που θα έρθουν για φαγητό.
Πηγή

Εύκολη 40' Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 2 πικάντικα λουκάνικα
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού με άρωμα πορτοκάλι και λεμόνι
  • 1 γερή πρέζα κύμινο
  • 1 γερή πρέζα κόλιανδρο
  • 1 γερή πρέζα πάπρικα πικάντικη
  • 4 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Για τη σoς γιαουρτιού: 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 1 πρέζα πάπρικα πικάντικη
  • Αλάτι χονδρό
  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. χυμό λεμονιού

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και τα ρίχνουμε σε μεγάλο τηγάνι που έχει κάψει καλά χωρίς λάδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά

  • 2

    Προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης χοντροκομμένες, το σκόρδο σε χοντρά φετάκια σοτάρουμε για 4'-5' λεπτά και σβήνουμε με το κρασί

  • 3

    Αρωματίζουμε με κύμινο, πικάντικη πάπρικα και ξερό κόλιανδρο σκόνη. Προσθέτουμε ξύσμα πορτοκαλιού και λίγη κρέμα βαλσαμικού με άρωμα λεμονιού και πορτοκαλιού

  • 4

    Για τη σάλτσα γιαουρτιού προσθέτουμε σε μπολ το γιαούρτι, το κύμινο, την πάπρικα, φρέσκο σκόρδο, αλάτι χοντρό, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και η σάλτσα είναι έτοιμη

  • 5

    Συνοδεύουμε την τηγανιά του λουκάνικου με φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανητές και τη σάλτσα γιαουρτιού

  • Για ένα γρήγορο μεζεδάκι σε μεγάλο τηγάνι προσθέστε χοντροκομμένο καπνιστό σύγκλινο με λίγο ελαιόλαδο και μόλις πάρει χρώμα σπάστε από πάνω 6 αυγά. Μόλις σφίξουν ελαφρά τα ασπράδια, το πιάτο είναι έτοιμο

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...