TLife | The female side of life

Φασόλια μαυρομάτικα με τσιγαρολάχανα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

O διακεκριμένος Σεφ του εστιατορίου ΜΑΝΗΜΑΝΗ μας εμπιστεύεται με μια απλή, αλλά πολύ νόστιμη συνταγή! Φασόλια μαυρομάτικα. Το πρώτο από τα τρία πιάτα ενός τριπτύχου οσπρίων γεμάτα παράδοση! 

Εύκολη 20 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 250gr φασόλια μαυρομάτικα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο
  • 1 κλωνάρι θυμάρι φρέσκο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 100gr σπανάκι
  • Λίγα μυρώνια
  • Λίγες καυκαλήθρες
  • 100gr σέσκουλα
  • Λίγο άνηθο
  • Ελαιόλαδο, αλάτι & πιπέρι
  • Λίγο λευκό κρασί
  • 100gr ζωμό λαχανικών

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βάλε τα μαυρομάτικα σε νερό για δύο ώρες να μουλιάσουν

  • 2

    Ψιλόκοψε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και γλύκανε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο

  • 3

    Πρόσθεσε τα μαυρομάτικα και σβήσε με λευκό κρασί. Συμπλήρωσε και το ζωμό και βράσε για 1 ώρα

  • 4

    Σε ένα τηγάνι σόταρε το σπανάκι, τα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον άνηθο και τα σέσκουλα και πρόσθεσε το ξύσμα, αλάτι, πιπέρι και τα μαυρομάτικα

  • 5

    Προς το τέλος βάλε το χυμό πορτοκαλιού και τα άφησε για 5 λεπτά


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...