TLife | The female side of life

Ριζότο με σπαράγγια

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Food & The City και μια ακόμη λαχταριστή συνταγή δια χειρός Καλλίδη είναι γεγονός. Ετοίμασε ένα παχύ, νόστιμο ριζότο με φρέσκα σπαράγγια. Όπως το παρουσίασε στην εκπομπή του ο Βασίλης Καλλίδης.

Εύκολη 1 Ώρα 4μερίδες

Συστατικά

  • Για το ριζότο: 1 μάτσο πράσινα σπαράγγια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1 καρότο
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο
  • 2 κούπες αναποφλοίωτο ρύζι
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • λίγη παρμεζάνα
  • 1 κουτ. σούπας μαργαρίνη
  • 1 λίτρο νερό (βραστό)
  • Για τη σως: 4 αυγά βρασμένα
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • χυμό από 1½ λεμόνι
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Μουλιάζουμε το αναποφλοίωτο ρύζι για 3-4 ώρες σε κρύο νερό

  • 2

    Κόβουμε το κάτω σκληρό μέρος των σπαραγγιών (περίπου το 1/3 του μήκους τους) και το πετάμε

  • 3

    Ψιλοκόβουμε το υπόλοιπο, - μεσαίο - 1/3 από τα σπαράγγια σε λεπτές ροδέλες, κρατώντας τις τρυφερές κορυφές για μετά

  • 4

    Βάζουμε τις ροδέλες των σπαραγγιών σε ένα μικρό μπολ με νερό για να διατηρηθούν τραγανές και να μην μαυρίσουν

  • 5

    Στη συνέχεια, αλέθουμε στο πολυμίξερ τα κρεμμύδια (φρέσκο και ξερό), το καρότο, το κολοκυθάκι, το μαϊντανό και τον άνηθο

  • 6

    Σοτάρουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το μίγμα των λαχανικών με το ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τις ροδέλες από τα σπαράγγια

  • 7

    Συνεχίζουμε, ρίχνοντας το ρύζι και ανακατεύοντας καλά για 2-3 λεπτά, μέχρι δηλαδή το ρύζι να πάρει χρώμα

  • 8

    Προσθέτουμε τμηματικά το βραστό νερό έως ότου σκεπαστούν το ρύζι και τα λαχανικά, ανακατεύουμε και, μόλις σωθεί το νερό, προσθέτουμε λίγο ακόμα

  • 9

    Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να βράσει το ρύζι (δηλ. να χυλώσει)

  • 10

    Όταν το ρύζι ''πιει'' όλο το νερό και χυλώσει, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας απαλά με κυκλικές κινήσεις

  • 11

    Τέλος, προσθέτουμε από πάνω λίγη τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε

  • 12

    Σερβίρουμε το ριζότο, διακοσμώντας με ένα μικρό ματσάκι βασιλικό και λίγη χονδροτριμμένη παρμεζάνα

  • 13

    Στη συνέχεια, βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό για να βράσουμε τις τρυφερές κορυφές από τα σπαράγγια που κρατήσαμε στην αρχή

  • 14

    Μόλις το νερό πάρει βράση, προσθέτουμε τις κορυφές και τις αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά περίπου

  • 15

    Για να ετοιμάσουμε τη σως τους, ψιλοκόβουμε τα αυγά. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το λάδι, το χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι και χτυπάμε δυνατά με έναν αυγοδάρτη

  • 16

    Προσθέτουμε σιγά σιγά στο μπολ τα ψιλοκομμένα αυγά, ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι. Σερβίρουμε τις κορυφές από τα σπαράγγια, βουτώντας τα μέσα στη γαλλική σως.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...