TLife | The female side of life

Κοφτό μακαρόνι με φασόλια

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δώσε ενδιαφέρον στα όσπρια και στα ζυμαρικά σου!

Μέτρια 2 ώρες 4+μερίδες

Συστατικά

  • μισό κιλό ξερά φασόλια (λευκά ή κόκκινα)
  • 6 σκελίδες σκόρδο (5 ολόκληρες και μία τριμμένη)
  • 2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα 4
  • 1 κ.σούπας πελτέ ντομάτας
  • αλάτι
  • 3 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • Τα φύλλα από ένα μεγάλο κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένα
  • 200 γραμ. κοφτό μακαρόνι
  • λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βάλε τα φασόλια αποβραδίς σε μεγάλο μπολ με νερό να τα καλύπτει για να μουλιάσουν.

  • 2

    Στράγγισέ τα και βάλε τα σε μεγάλη κατσαρόλα.

  • 3

    Λιώσε τα σκόρδα με το φαρδύ μέρος ενός μεγάλου μαχαιριού, ίσα να ανοίξουν και ρίξε τα πάνω από τα φασόλια.

  • 4

    Βάλε σε μια γάζα ή σε δίχτυ μαγειρικής το κρεμμύδι και τα δυο κλωνάρια δεντρολίβανο και βάλε τα στην κατσαρόλα. Γέμισε την κατσαρόλα με νερό να καλύψει τα πάντα και βάλε την να βράσει ελαφρά σκεπασμένη.

  • 5

    Μόλις πάρει βράση χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για μια ώρα ή και περισσότερο μέχρι να βεβαιωθείς ότι τα φασόλια μαλάκωσαν. Εάν μαλάκωσε, αλάτισέ τα σύμφωνα με τις γεύσεις σου.

  • 6

    Αφαίρεσε το διχτάκι. Βγάλε ένα φλιτζάνι φασόλια και λιώσε τα στο μούλτι μαζί με τον πελτέ και ένα φλιτζάνι από το ζουμί των φασολιών.

  • 7

    Βάλε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδεο σε τηγάνι μαζί με το τριμμένο σκόρδο και σωτάρισε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει και ρίξε το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.

  • 8

    Σώταρε για λίγο ακόμη και ρίξε τα λιωμένα φασόλια και άφησε να σωταριστούν για ένα λεπτό ακόμη.

  • 9

    Ρίξε τα μέσα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα φασόλια και βάλε την κατσαρόλα να βράσει.

  • 10

    Ρίξε το κοφτό μακαρονάκι και βράσε μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά σου.

  • 11

    Περίχυσε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο και σέρβιρε.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...