TLife | The female side of life

Φακές με μαντζουράνα, σύγκλινο και ξύδι από κόκκινο κρασί

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

O Σεφ του εστιατορίου ΜΑΝΗΜΑΝΗ Αλέξανδρος Φουρούλης σου δίνει έναν ακόμη απολαυστικό τρόπο να βάλεις τα όσπρια στο τραπέζι με τα μεζεδάκια σου για κρασί ή ούζο.

Εύκολη 20 Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 250gr φακές
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 100gr σύγγλινο καπνιστό Μάνης
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μικρό καρότο
  • 1 κομμάτι πράσο
  • 100gr κίτρινη κολοκύθα
  • Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
  • 50ml λευκό κρασί
  • 200ml ζωμό λαχανικών
  • Λίγο ξίδι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ψιλόκοψε το κρεμμύδι, τα λαχανικά και το σύγγλινο σε σχήμα ζαριού

  • 2

    Σε μια κατσαρόλα σόταρε το σύγγλινο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις φακές

  • 3

    Πρόσθεσε τα λαχανικά και σβήσε με το κρασί, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό

  • 4

    Βράσε σε χαμηλή φωτιά. Λίγο πριν το τέλος ρίξε και την κολοκύθα σε σχήμα ζαριού

  • 5

    Σέρβιρε και αρωμάτισε με λίγο ξίδι


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...