TLife | The female side of life

Μαραθόπιτα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ο Σεφ Νίκος Κατσάνης μας συστήνει έναν απολαυστικό τρόπο να εντάξουμε το σησαμέλαιο στην κουζίνα. Μια συνταγή μέσα από το βιβλίο "Δημιουργώντας με Παρθένο Σησαμέλαιο, Μακεδονικό Ταχίνι & Μακεδονικό Χαλβά"

Μέτρια 40 Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 600 γρ. ρίζα μάραθου ψιλοκομμένου & ζεματισμένου
  • 400 γρ. μπεσαμέλ
  • 3 αυγά
  • 250 γρ. τριμμένο Κασέρι
  • 250 γρ. τριμμένο Κεφαλοτύρι
  • Xονροτριμμένο φρέσκο πιπέρι
  • Ψιλοκομμένο φύλλο μάραθου
  • Φύλλα κρούστας, όσα πάρει

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και με αυτά γέμσε τις πίτες, διπλώνοντας διαγώνια ένα φύλλο κρούστας και βάζοντας γέμιση κατά μήκος στην πλευρά της διαγωνίου

  • 2

    Ρόλαρε τη γέμιση με το φύλλο και τύλιξε το τελικό ρολό σπυρωτά, ώστε να δημιουργήσεις έναν σαλίγκαρο

  • 3

    Κόλλα το τελείωμα και τηγάνισε με σησαμέλαιο πάνω κάτω, μέχρι να ροδίσει το πιτάκι μας


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...