TLife | The female side of life

Τούρτα με μους λευκής σοκολάτας

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια παραμυθένια τούρτα από τα χέρια της νικήτριας του Junior Master Cher Λίλιαν. Είναι η συνταγή που εκτέλεσε με απόλυτη επιτυχία στον τελικού του μαγειρικού show!

Δύσκολη 1 Ώρα και 30 Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • Για το cake: 100 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 100 γρ. γάλα
  • 170 γρ. αλεύρι
  • 3/4κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 40 γρ. κακάο
  • 60 γρ. πέρλες
  • Βανίλια
  • Αλάτι
  • Για τη μους: 265 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 130 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 115 γρ. παχύρρευστη κρέμα γάλακτος
  • Για τη γκανάς: 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Για το σιρόπι: 400 γρ. νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • Φλούδα από μισό λεμόνι
  • 4-5 σταγόνες χυμό λεμονιού

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Για το cake: Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά σε γρήγορη ταχύτητα έως ότου αφρατέψει

  • 2

    Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα ανακατεύοντας ενδιάμεσα

  • 3

    Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι με τις υπόλοιπες σκόνες εναλλάξ με το γάλα. (λίγο γάλα- λίγο αλεύρι)

  • 4

    Τέλος προσθέτουμε τις πέρλες, ανακατεύουμε με μια μαρίζ

  • 5

    Βουτυρώνουμε μια φόρμα 15cm και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη

  • 6

    Ρίχνουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε στους 170οC βαθμούς για 50-55 λεπτά.

  • 7

    Για τη μους: Ζεσταίνουμε ελαφρώς τη σοκολάτα. Ζεσταίνουμε την κρέμα και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε πάνω από τη λευκή σοκολάτα αφήνουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε με το σύρμα

  • 8

    Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα 115 γρ. κρέμας σε παχύρρευστη μορφή και ενσωματώνουμε με το μίγμα λευκής σοκολάτας ανακατεύουμε με το σύρμα

  • 9

    Τοποθετούμε στο ψυγείο

  • 10

    Για το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε όλα τα υλικά

  • 11

    Μόλις το μίγμα πάρει βράση χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 4 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά

  • 12

    Αφαιρούμε τη φλούδα του λεμονιού και αφήνουμε να κρυώσει.

  • 13

    Για τη γκανάς: Ζεσταίνουμε την κρέμα και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα

  • 14

    Αφήνουμε για 1 λεπτό και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.

  • 15

    Κόβουμε το cake σε τρεις δίσκους. Τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο στη βάση

  • 16

    Σιροπιάζουμε, προσθέτουμε τη μους και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο

  • 17

    Τελευταίο αφήνουμε τον τρίτο δίσκο, τον οποίο σιροπιάζουμε επίσης. Τοποθετούμε στο ψυγείο

  • 18

    Γλασάρουμε την τούρτα με την γκανάζ. Τοποθετούμε στο ψυγείο. Ανοίγουμε φύλλο φούξια με τη ζαχαρόπαστα και καλύπτουμε την τούρτα

  • 19

    Ανοίγουμε φύλλο με τη ροζ ζαχαρόπαστα και με τα δάκτυλά μας δημιουργούμε το σχέδιο που θέλουμε

  • 20

    Πλάθουμε με την τυρκουάζ ζαχαρόπαστα ενα μπαστουνάκι, το τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα και το καρφώνουμε στην κορυφή της τούρτας.

  • 21

    Με την κίτρινη ζαχαρόπαστα φτιάχνουμε τη φλόγα και τοποθετούμε πάνω στο `'κερί'


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...