TLife | The female side of life

Απολαυστική μους σοκολάτας

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκιά μους σοκολάτας αρωματισμένη με λικέρ αμαρέτο και υπέροχο dip κεράσι με κομματάκια παστέλι από σουσάμι! Ακούγεται περίπλοκο και παράξενο; Φέρει την υπογραφή του Jamie Oliver, πράγμα που σε κάνει να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Αν ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες του, η επιτυχία είναι δεδομένη.

Μέτρια 2 Ώρες 4+μερίδες

Συστατικά

  • 300 γρ. μαύρη σοκολάτα καλής ποιότητας (70% κακάο) σπασμένη σε κομμάτια
  • Αλάτι
  • 8 μεγάλα αυγά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • Λικέρ Amaretto
  • 2 κ.σ. σκόνη κακάο (plus λίγο ακόμη για το σερβίρισμα)
  • 2 πακέτα παστέλι σουσάμι
  • 400 γρ. κερασάκια μαρασκίνο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βάλε τη σοκολάτα με μια μικρή πρέζα αλάτι σε ένα μπολ και άφησε να λιώσει σε μπεν μαρί! Φρόντισε το μπολ να μην ακουμπά το νερό, αλλά να ζεσταίνεται από τους υδρατμούς

  • 2

    Άφησε το μείγμα να λιώσει αργά, ανακατεύοντας απαλά

  • 3

    Στο μεταξύ χώρισε τα αυγά, τους κρόκους από τα ασπράδια και πρόσθεσε τη ζάχαρη στους κρόκους

  • 4

    Χτύπησε τους κρόκους με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να γίνουν απαλά

  • 5

    Χτύπησε τα ασπράδια του με μια μικρή πρέζα αλάτι για να σφίξει, με τέτοιο τρόπο ώστε και αναποδογυρίζοντας το μπολ να στέκεται

  • 6

    Σε ένα τρίτο μπολ χτύπησε την κρέμα γάλακτος να σφίξει και αυτή ελαφρά

  • 7

    Αφού λιώσει η σοκολάτα σου, κατέβασε το μπολ από τη φωτιά

  • 8

    Πρόσθεσε 2 σφηνάκια amaretto και 2 κ.σ. σκόνη κακάο στο μπολ με τους κρόκους και ανακάτεψε καλά

  • 9

    Πρόσθεσε και την κρέμα γάλακτος και συνέχισε το ανακάτεμα, ενώ συνέχισε προσθέτοντας και την λιωμένη σοκολάτα να αναμειχθεί με όλα τα υλικά και να πάρεις ένα ωραίο χρώμα

  • 10

    Ολοκλήρωσε με την μαρέγγα σου, ανακτεύοντας απαλά από έξω προς τα μέσα, να γίνει το μείγμα απαλό και ομοιόμορφο στο χρώμα

  • 11

    Βάλε τη μους σε ένα μπολ σερβιρίσματος ή μοίρασε σε μικρά γυάλινα ποτήρια (8-10) και άφησε στο ψυγείο για μια ώρα να σταθεί

  • 12

    Λίγο πριν σερβίρεις τη μους πασπάλισε με λίγο κακάο σε σκόνη. Βάλε τα κερασάκια στεγνά σε ένα μικρό τηγανάκι και πρόσθεσε ένα ποτήρι amaretto και αρκετό νερό για να τα καλύψει

  • 13

    Άνοιξε τη φωτιά και άφησε το μείγμα να βράσει. Σβήσε το μάτι και άφησε τα κερασάκι να σταθούν για μερικά λεπτά

  • 14

    Άφησε τα παστέλια στο πακέτο και χτύπησέ τα με ένα γουδί να σπάσουν μέσα στη συσκευασία

  • 15

    Σέρβιρε το σπασμένο παστέλι δίπλα στη μους σοκολάτα και ένα μπολ με τα κερασάκια για γλυκό dip


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...