TLife | The female side of life

Μους Λευκής Σοκολάτας

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σοκολατένια μους από λευκή όμως σοκολάτα... μια συνταγή του Βασίλη Καλλίδη για μερακλήδες των γλυκών! Η συνταγή όπως την παρουσίασε στην εκπομπή Ελένη...

Εύκολη 2 Ώρες 4μερίδες

Συστατικά

  • 300 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 10 κ.σ. γάλα
  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • Για τη Σως: 500 γρ. καθαρισμένα ροδάκινα
  • Xυμός από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. ζάχαρη

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπέν μαρί, σε πολύ χαμηλή φωτιά

  • 2

    Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και την αραιώνουμε με το ζεστό γάλα

  • 3

    Χτυπάμε την κρέμα, χωρίς ζάχαρη, σε άγλυκη σαντιγύ

  • 4

    Προσθέτουμε τη ζελατίνη στη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά

  • 5

    Προσθέτουμε τη σαντιγύ λίγη – λίγη στο μίγμα σοκολάτας και την ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα

  • 6

    Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και την αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες

  • 7

    Βράζουμε τα ροδάκινα μαζί με τον χυμό από το λεμόνι και τη ζάχαρη για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά

  • 8

    Αλέθουμε το μίγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 1 ώρα.

  • 9

    Σερβίρουμε τη μους μαζί με την σως


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...