TLife | The female side of life

Σουβλάκια τόνου με σάλτσα πέστο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ο Έλληνας Σεφ ετοιμάζει διαφορετικά σουβλάκια από φρέσκο τόνο, υπέροχη σάλτσα πέστο και μοναδική γεύση. Γιατί το νόστιμο φαγητό δεν είναι ανάγκη να είναι και παχυντικό!

Πηγή

Εύκολη 1 Ώρα και 30 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 800 γρ. τόνο κομμένο σε κύβους
  • 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 2 κ.γ. αλάτι χοντρό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Για το pesto: μια χούφτα βασιλικό πλυμμένο και στεγνό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • 40-50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί με τον τόνο σε ένα μπολ και σκέπασε με μεμβράνη για μισή με μία ώρα

  • 2

    Όση ώρα παίρνει το τόνος τα αρώματα των υπόλοιπων συστατικών ετοίμασε το πέστο

  • 3

    Βάλε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων τον βασιλικό, το σκόρδο, το κουκουνάρι και στο τέλος την παρμεζάνα

  • 4

    Το μείγμα θα γίνει μια πάστα και στη συνέχεια προσθέτεις ελαιόλαδο για να πάρει το πέστο βελούδινη υφή

  • 5

    Πέρασε τους μαριναρισμένους κύβους τόνου σε ξυλάκια για σουβλάκι και ψήσε στο γκριλ για πολύ λίγη ώρα. 3 με 4 λεπτά

  • 6

    Σέρβιρε με λίγο πέστο και πράσινη σαλάτα


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...