TLife | The female side of life

Πιτάκια τηγανητά με γέμιση μους κοτόπουλου

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τηγάνισέ τα και πρόσφερέ τα ζεστά. Ο Δημήτρης Σακρμούτσος σου δίνει μια διαφορετική συνταγή για τραγανά πιτάκια με διαφορετική γέμιση. Η μους κοτόπουλου στο εσωτερικό τους είναι μοναδική

Εύκολη 1 Ώρα 4+μερίδες

Συστατικά

  • Για το φύλλο: 1 κιλό αλεύρι
  • 1 μικρό κρασοπότηρο λάδι
  • 1 μικρό κρασοπότηρο γάλα ή τσικουδιά
  • ½ αβγό
  • Γέμιση Μους Κοτόπουλο: 1 στήθος κοτόπουλου ψιλοκομμένο
  • Μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Ασπράδι αβγού
  • Θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Δυόσμο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Για το φύλλο: Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνουμε μια ελαστική ζύμη

  • 2

    Ανοίγουμε το φύλλο σε μηχανή για ζυμαρικά ή με τον πλάστη

  • 3

    Γέμιση Μους Κοτόπουλο: Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, προθέτουμε ένα ασπράδι αβγού και ομογενοποιούμε στο μπλέντερ

  • 4

    Στη συνέχεια, σοτάρουμε σ’ ένα τηγάνι το κρεμμύδι με τα μανιτάρια και προσθέτουμε το μείγμα του κοτόπουλου και τα μυρωδικά

  • 5

    Αφού σοταριστεί καλά, ξαναπερνάμε το μείγμα από το μπλέντερ.

  • 6

    Κόβουμε σε ομοιόμορφα τετράγωνα, γεμίζουμε με γέμιση της αρεσκείας μας στο μισό φύλλο και διπλώνουμε

  • 7

    Πιέζουμε περιφερειακά το φύλλο με το δάχτυλό μας, γυρνώντας τις άκρες προς τα μέσα

  • 8

    Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά, όταν ροδίσουν καλά, τα αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...