TLife | The female side of life

Ψαρονέφρι με πατάτες & creamy σος

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η Αργυρώ ετοιμάζει χοιρινό ψαρονέφρι με ολόκληρες στρογγυλές πατατούλες και υπέροχη κρεμώδη σος!

Πηγή: argiro.gr

Εύκολη 1 Ώρα και 30 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μικρές φρέσκες πατάτες με τη φλούδα
  • 2 κομμάτια ψαρονέφρι κομμένο σε μενταγιόν
  • 2 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος) κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Πλένουμε πολύ καλά και τρίβουμε τις πατάτες (θα τις χρησιμοποιήσουμε με τη φλούδα τους)

  • 2

    Τις βράζουμε για 20’-25’ μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε στη μέση

  • 3

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε και ροδίζουμε το ψαρονέφρι για περίπου 4’ από κάθε πλευρά

  • 4

    Το βγάζουμε σε πιατέλα, το σκεπάζουμε και το διατηρούμε ζεστό.

  • 5

    Προσθέτουμε στο τηγάνι τα πράσα και τα καρότα και τα αφήνουμε να μαραθούν για 4’-5’.

  • 6

    Προσθέτουμε το κρασί. Τρίβουμε το τηγάνι (ντεγκλασάρουμε) με σπάτουλα να διαλυθούν οι στερεοποιημένοι χυμοί του κρέατος

  • 7

    Ξαναβάζουμε το ψαρονέφρι και τις πατάτες κομμένες στη μέση.

  • 8

    Σκεπάζουμε το τηγάνι και βράζουμε για 15’ σε μέτρια φωτιά.

  • 9

    Σε αυτό το στάδιο πρέπει να έχουν μείνει ελάχιστα υγρά στο τηγάνι.

  • 10

    Προσθέτουμε τη κρέμα, το σχοινόπρασο και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...