TLife | The female side of life

Βουτυρένια πουτίγκα με μαρμελάδα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Απλά υλικά, πολλή αγάπη και το πιο εύκολο, comfort γλυκό είναι έτοιμο!

Εύκολη 1,5 ώρα 4+μερίδες

Συστατικά

  • 75 γραμμ. βούτυρο
  • 75 γραμμ. σταφίδες σουλτανίνα
  • 3 κ.σούπας σκούρο ρούμι
  • 10 φέτες μαύρο ή λευκό ψωμί
  • 10 κ.σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι ή βερίκοκο
  • 4 μεγάλοι κρόκοι
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 3 κ.σούπας ζάχαρη
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 ml γάλα πλήρες
  • 1 κ.γλυκού τριμμένο τζίντζερ
  • 2 κ.σούπας καστανή ζάχαρη

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

  • 2

    Βουτύρωσε ένα πυρέξ του 1,5 λίτρου.

  • 3

    Βάλε τις σταφίδες σε ένα μικρό μπολ, ρίξε μέσα το ρούμι και βάλε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό και μετά άφησέ τες να κρυώσουν λίγο.

  • 4

    Κάνε πέντε σάντουιτς με το ψωμί, το βούτυρο και τη μαρμελάδα (περίπου δύο κουταλιές σε κάθε σάντουιτς). Το βούτυρο που θα περισσέψει άφησέ το στην άκρη.

  • 5

    Κόψε τα σάντουιτς σε σε τρίγωνα και τοποθέτησέ τα ομοιόμορφα στο πυρέξ.

  • 6

    Ρίξε από πάνω τις σταφίδες με ό,τι υγρό έχει μείνει στο μπολ.

  • 7

    Χτύπησε τους κρόκους και το αυγό με τη ζάχαρη.

  • 8

    Ρίξε το γάλα και την κρέμα και ανακάτεψε.

  • 9

    Περίχυσε το ψωμί με το μίγμα του αυγού και άφησέ το να απορροφήσει για 10 λεπτά.

  • 10

    Ρίξε πάνω στο ψωμί το υπόλοιπο βούτυρο σε διάφορα σημεία.

  • 11

    Ανακάτεψε το τζίντζερ με την καστανή ζάχαρη και πασπάλισε το πυρέξ σου.

  • 12

    Ψήσε για 45 λεπτά ή μέχρι να πήξει η πουτίγκα σου και να ροδίσει.

  • 13

    Βγάλε από το φούρνο και άφησε το γλυκό 10 λεπτά να σταθεί πριν σερβίρεις.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...