TLife | The female side of life

Ρεβίθια με νεράτζι και δενδρολίβανο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Οι απίθανοι συνδυασμοί που αφήνουν τον ουρανίσκο "σκλαβωμένο" στη διαφορετική γεύση δεν μπορεί να παρά να είναι έμπνευση ενός αναγνωρισμένου σεφ. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος φτιάχει ρεβίθια με χυμό και άρωμα νεράτζι και δενδρολίβανο.

Πηγή

Εύκολη 50 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 1 κιλό ρεβίθια
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 240 ml. ελαιόλαδο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 2 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 νεράντζι τη φλούδα του και χυμό απο 2-3 νεράντζια

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 10 ώρες. Τα βράζουμε με την φλούδα από το νεράντζι για 60 λεπτά, τα στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί, αλλά αφαιρούμε τις φλούδες από το νεράντζι.

  • 2

    Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το δενδρολίβανο, τα ρεβίθια, για περίπου 5 λεπτά.

  • 3

    Προσθέτουμε το χυμό από το νεράντζι και τα ζουμιά από το βράσιμο που έχουμε κρατήσει.

  • 4

    Αφού πάρουν μια βράση, τα μεταφέρουμε στην γάστρα και τα ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 60 λεπτά ακόμη, στους 250 και ανακατεύουμε συχνά.

  • 5

    Ο χρόνος ψησίματος στα όσπρια διαφέρει ανάλογα με την ποικιλία και την χώρα προέλευσης γι’ αυτό να δοκιμάζετε συνέχεια.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...