TLife | The female side of life

Παϊδάκια με μαρινάδα από ρούμι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπορεί η συνταγή να είναι λίγο απαιτητική στο ψήσιμο, όμως ο Jamie Oliver εγγυάται για το αποτέλεσμα! Παϊδάκια μεθυσμένα με ρούμι και σπιτική σως ψημένα με ιδιαίτερη τεχνική!

Μέτρια 3 ώρες 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1,5 κιλό χοιρινά παϊδάκια πλάτης άκοφτα
  • Για την πάστα
  • 5 κουταλιές σιρόπι σφένδαμου
  • 2 κουταλιές γλυκού καυτερή σάλτσα τσίλι
  • 1 κ.σούπας τριμμένο τζίντζερ σκόνη
  • 1 κ.σούπας Worcestershire σος
  • 1,5 κ.γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1,5 κ.γλυκού κύμινο
  • 1 κ.γλυκού μίγμα μπαχαρικών για μπάρμπεκιου
  • μισό κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • Για τη σος
  • Ένα μικρό κομμάτι τζίντζερ καθαρισμένο
  • 3 γαρύφαλλα
  • 125 ml κέτσαπ
  • 60 ml σκούρο ρούμι
  • 1 κ.σούπας Worcestershire sauce
  • 3 κ.σούπας ξύδι
  • 1 κουταλίτσα μουστάρδα
  • μισή κ.γλυκού μπούκοβο
  • 50 γραμμ. μαύρη ζάχαρη μαλακή
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ανάμειξε τα υλικά της πάστας με 2 κουταλάκια αλάτι σε ένα μπολ.

  • 2

    Σκούπισε καλά τα παϊδάκια με χαρτί κουζίνας, βάλτα σε μια λαμαρίνα και τρίψε την επιφάνειά τους με την πάστα.

  • 3

    Τύλιξέ τα σε μπόλικο αλουμινόχαρτο και άφησέ τα τουλάχιστον 3 ώρες να μαριναριστούν (το ιδανικό θα ήταν αποβραδίς).

  • 4

    Όταν είναι να τα ψήσεις βγάλε τα παϊδάκια από το ψυγείο, στράγγισε την έξτρα μαρινάδα και άφησέ τα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

  • 5

    Εν τω μεταξύ, ετοίμασε τα κάρβουνά σου έτσι ώστε στη μισή ψησταριά να έχεις κάρβουνα και στην άλλη μισή όχι). Χρειάζεσαι μέτρια φωτιά.

  • 6

    Τοποθέτησε τα παϊδάκια σου στην ψησταριά, στο κομμάτι χωρίς τα κάρβουνα που έχεις κάνει.

  • 7

    Σκέπασέ τα και άφησέ τα να ψήνονται με το αλουμινόχαρτο περίπου 2 ώρες

  • 8

    Εν τω μεταξύ, τρίψε το τζίντζερ και το σκόρδο σε ένα μικρό τηγάνι.

  • 9

    Ρίξε τα υλικά για τη σος στο τηγάνι μαζί με 80ml νερό και σιγόβρασε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας πού και πού.

  • 10

    Αλάτοπιπέρωσε και άφησέ το στην άκρη.

  • 11

    Βγάλε το κρέας από το αλουμινόχαρτο και άλειψέ το με τη σος που έφτιαξες.

  • 12

    Βάλε το κρέας πίσω στην ψησταριά (όχι απευθείας στη φλόγα) για άλλα 30 με 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει, γυρίζοντάς το κάθε 10 λεπτά.

  • 13

    Άφησέ το να μείνει πέντε λεπτά πριν το κόψεις σε μερίδες.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...