TLife | The female side of life

Νηστίσιμη Σπανακόπιτα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιατί η πίτα δεν λείπει από το τραπέζι σου... Η Βέφα Αλεξιάδου σου δίνει τη συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακόπιτα χωρίς αυγά, γάλα και τυρί! Για απολαυστική νηστεία...

Μέτρια 1 Ώρα και 30 Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 κιλό σπανάκι φρέσκο
  • 1/3 του φλιτζανιού λάδι
  • 3/4 του φλιτζανιού κρεμμύδι τριμμένο
  • 8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 1/2 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 3/4 κούπας λάδι ή σπορέλαιο
  • 3/4 κούπα σόδα (ανθρακούχο νερό)

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Καθαρίστε, πλύντε, ζεματίστε και στραγγίστε καλά το σπανάκι. 

  • 2

    Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά να κάψει, ρίξτε και σωτάρετε ελαφρά μέσα σ' αυτό τα δύο κρεμμύδια και το πράσο.

  • 3

    Ρίξτε το σπανάκι, το άνηθο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ανακατέψτε και κατεβάστε το μίγμα από τη φωτιά.

  • 4

    Στρώστε σε ταψάκι τα μισά φύλλα λαδώνοντάς τα ένα - ένα. Απλώστε επάνω σ' αυτά το μίγμα του σπανακιού, πασπαλίστε στην επιφάνεια λίγο πιπέρι φρεσκοκομμένο και στρώστε από επάνω τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα και πάλι ένα - ένα.

  • 5

    Χωρίστε την πίτα σε κομμάτια, περιχύστε τη με όσο λάδι περίσσεψε και βάλτε τη στο φούρνο, στους 200oC.

  • 6

    Ψήστε για 15' λεπτά, βγάλτε την και περιχύστε τη με τη σόδα.

  • 7

    Ξαναβάλτε τη στο φούρνο και συνεχίστε το ψήσιμο, ώσπου να ροδίσει καλά η επιφάνεια της πίτας, 45' λεπτά περίπου.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...