TLife | The female side of life

Σπετζοφάι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το σπετζοφάι είναι ένα λαχταριστό πιάτο που συναντούμε πολύ στην περιοχή του Βόλου. Ιδανικό για να συνοδεύσει ως μεζές το κρασί, τρώγεται ζεστό. Ο Ηλίας Μαμαλάκης σου δίνει τη συνταγή! Για να αγοράσεις τα υλικά σου κάνε κλικ εδώ
Πηγή

Εύκολη 45 λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • ½ κιλό βολιώτικο λουκάνικο κομμένο σε μέτριες ροδέλες
  • 10 πράσινες πιπεριές κέρατο
  • 600 γραμμ. ντομάτες ώριμες περασμένες από το μύλο του πουρέ
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Χάραξε τις πιπεριές με ένα μαχαιράκι κατά μήκος.

  • 2

    Βάλε το μισό λάδι σε ένα τηγάνι και τηγάνισε ελαφρά τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.

  • 3

    Βγάλ' τες και άφησέ τες στην άκρη.

  • 4

    Καθάρισε το τηγάνι και πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι.

  • 5

    Ρίξε μέσα τα λουκάνικα και ψήσε τα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

  • 6

    Πρόσθεσε τις πιπεριές και τη ντομάτα.

  • 7

    Άφησε να μαγειρευτεί το σύνολο μέχρι να φύγουν τα ζουμιά και να πήξει η σαλτσούλα.

  • 8

    Σερβίρεται ζεστό.

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όλα τα είδη πιπεριάς για να γλυκάνει το φαγητό. Αν σου αρέσει μπορείς να βάλεις μέσα και κομματάκια μελιτζάνας αφού πρώτα τα τηγανίσεις ελαφρά.

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...