TLife | The female side of life

Μοσχαράκι stir fry

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τα γουοκ θα πάρουνε φωτιά και ένα υπέροχο πιάτο με τρυφερό μοσχάρι θα είναι στο πιάτο σε λίγα λεπτά. Δια χειρός Master Chef Γιάννη Λουκάκου...

Εύκολη 30 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • Για το μοσχαράκι - 400 γρ μοσχάρι φιλέτο ζουλιέν
  • 80 γρ ηλιέλαιο
  • 5 γρ κορν φλάουρ
  • 100 γρ κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ κρεμμύδι, λεπτές φέτες
  • 50 γρ πιπεριές κόκκινες ζουλιέν
  • 50 γρ πιπεριές κίτρινες ζουλιέν
  • 50 γρ μπρόκολο, ελαφρά βρασμένο
  • 50 γρ μανιτάρια, λεπτές φέτες
  • 50 γρ φασολάκι μπιζέλι (snow peas)
  • 150 γρ σάλτσα σόγια
  • Υλικά για τη σάλτσα σόγια - 100 γρ μέλι
  • 40 γρ σκόρδο
  • 300 γρ νερό
  • 50 γρ ξύδι ρυζιού
  • 200 γρ σόγια

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι (wok κατά προτίμηση) σε πολύ δυνατή φωτιά.

  • 2

    Προσθέτουμε λίγο από το ηλιέλαιο στο μοσχάρι ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε λίγο κορν φλάουρ και ξανανακατεύουμε.

  • 3

    Τοποθετούμε στο τηγάνι σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και αποσύρουμε.

  • 4

    Προσθέτουμε φρέσκο κρεμμύδι, σκόρδο και τζίντζερ μέχρι να μυρίσουν έντονα.

  • 5

    Προσθέτουμε κρεμμύδι, πιπεριές, μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.

  • 6

    Προσθέτουμε το μπρόκολο και τα φασολάκια στο τέλος και σοτάρουμε για λίγα δεύτερα.

  • 7

    Προσθέτουμε την σάλτσα και αν χρειαστεί πήζουμε με λίγο κόρν φλάουρ. Συνοδεύουμε με ρύζι ή noodles.

  • 8

    Τοποθετούμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζουν για 5 λεπτά. Κρυώνουμε και διατηρούμε στη συντήρηση.

  • Πάλι έβαλς βούτυρο για να "κάψεις" τα noodles σου; Δες εδώ τι μπορείς να κάνεις για το αποφύγεις

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...