TLife | The female side of life

Ταλιατέλες με ψαρονέφρι, λιαστή ντομάτα και ανθότυρο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το πιο τρυφερό κομμάτι του χοιρινού, το ψαρονέφρι σε μια λαχταριστή σάλτσα και ταλιατέλες. Η Αργυρώ έδωσε και πάλι τον καλύτερο εαυτό της με μια gourmet, αλλά κυρίως εύκολη και γρήγορη συνταγή. Ιδανική για απρόσμενες επισκέψεις...
ΠΗΓΗ: argiro.gr

Μέτρια 20 λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 1 (300-350 γρ.) ψαρονέφρι
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 10-12 ημιλιαστές ντομάτες (λαδιού) κομμένες στη μέση
  • 2/3 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κλαδάκι θυμάρι ή δεντρολίβανο
  • 200 γρ. ανθότυρο ή μανούρι σε τρίμματα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Κόβουμε το φιλέτο σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές

  • 2

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο. Αφήνουμε να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά

  • 3

    Προσθέτουμε τις ημιλιαστές ντομάτες και σβήνουμε με το κρασί. Αρωματίζουμε με το θυμάρι

  • 4

    Αλατοπιπερώνουμε (με προσοχή το αλάτι γιατί οι λιαστές ντομάτες είναι αρκετά αλατισμένες)

  • 5

    Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρά.

  • 6

    Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Αφήνουμε να βράσουν για 1΄

  • 7

    Τέλος προσθέτουμε το ανθότυρο σε τρίμματα και ανακατεύουμε

  • 8

    Σερβίρουμε αμέσως τρίβοντας πιπέρι και στάζοντας λίγο ελαιόλαδο

  • Προσθέτοντας τα ζυμαρικά όπως στάζουν σε μια σάλτσα, πετυχαίνουμε να δέσει με το άμυλο των ζυμαρικών η σάλτσα

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...