TLife | The female side of life

Σου με σοκολάτα γάλακτος

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια γλυκιά πρόταση από τον Ηλία Μαμαλάκη. Όπως παραδέχεται ο ίδιος ο Ηλίας στην ιστοσελίδα του από όπου και πήραμε την συνταγή, μπορεί να είναι λίγο δύσκολη, όμως το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει...

Δύσκολη 2 Ώρες 4μερίδες

Συστατικά

  • Ζύμη για τα σου: 2 νεροπότηρα αλεύρι
  • 2 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 2 νεροπότηρα χλιαρό νερό
  • 8 αβγά
  • Για τη μους: 400 γραμ πλήρες γάλα
  • 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • ½ λίτρο κρέμα γάλακτος
  • Για τη σάλτσα
  • 200 γραμ κουβερτούρα
  • 1 σφινάκι κονιάκ
  • 1 νεροπότηρο φρέσκο γάλα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ετοιμάζουμε κατ’ αρχήν τα σου. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 νεροπότηρα χλιαρό νερό και το φρέσκο βούτυρο και τα αφήνουμε να βράσουν.

  • 2

    Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να σχηματιστεί μια σφικτή ζύμη.

  • 3

    Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αβγά ένα-ένα περιμένοντας κάθε φορά να απορροφηθεί το προηγούμενο μέχρι να ρίξουμε το επόμενο.

  • 4

    Παίρνουμε ένα ταψί του φούρνου, το στρώνουμε με λαδόκολλα, βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ και φτιάχνουμε μικρά καρυδάκια με τη ζύμη πάνω στη λαδόκολλα.

  • 5

    Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 170ο για περίπου 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

  • 6

    Ετοιμάζουμε τη μους. Κτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ψιλοκόβουμε τη κουβερτούρα.

  • 7

    Ζεσταίνουμε το γάλα χωρίς να πάρει βράση και το αδειάζουμε σε ένα μπολ.

  • 8

    Ρίχνουμε μέσα τη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να λειώσει και να ανακατευτεί καλά με το γάλα.

  • 9

    Όταν γίνει ένα ενιαίο μίγμα ρίχνουμε μέσα τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά και πάντα δεξιόστροφα.

  • 10

    Βάζουμε τη μους τουλάχιστον για 3 ώρες στο ψυγείο.

  • 11

    Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το κονιάκ.

  • 12

    Τα αφήνουμε να ζεσταθούν καλά και ρίχνουμε μέσα τη κουβερτούρα ψιλοκομμένη.

  • 13

    Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μίγμα και διατηρούμε τη σάλτσα χλιαρή

  • 14

    Με ένα μαχαιράκι ανοίγουμε τα σου στη μέση.

  • 15

    Τα γεμίζουμε με τη παγωμένη μους και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο γεμισμένα και έτοιμα για σερβίρισμα.

  • 16

    Όταν έρθει η ώρα να βγουν στον μπουφέ τα βγάζουμε και τα περιχύνουμε με τη χλιαρή σάλτσα σοκολάτας


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...