TLife | The female side of life

Vegan παστίτσιο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ο νικητής του Top Chef Αθηναγόρας ανακαλύπτει νέους τρόπους να δούμε το παστίτσιο με άλλο μάτι. Και κυρίως χωρίς κρέας...

Εύκολη 1 Ώρα 4+μερίδες

Συστατικά

  • 500 γρ. μακαρόνια χοντρά
  • Για τη μπεσαμέλ: 1 -2 μεγάλες σελινόριζες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για τον κιμά: Ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό Σόγια μουλιασμένη σε νερό
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
  • Μπαχάρι
  • Κανέλα
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βράσε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

  • 2

    Για τη μπεσαμέλ: Καθάρισε και κόψε τις σελινόριζες σε μικρά κομματάκια και στη συνέχεια βάλε τα κομματάκια σε βραστό νερό να βράσουν καλά

  • 3

    Πολτοποίησε την σελινόριζα και πρόσθεσε το μοσχοκάρυδο και το τυρί ανακατεύοντας διαρκώς για να ομογενοποιηθούν τα υλικά

  • 4

    Τέλος πρόσθεσε και τα αυγά και αλατοπιπέρωσε και κατέβασε τελείως από τη φωτιά

  • 5

    Για τον κιμά: Σόταρε το κρεμμύδι σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο που έχει κάψει καλά

  • 6

    Πρόσθεσε τη μουλιασμένη σόγρα και τσιγάρισέ την ελαφρά, όπως θα έκανες και με τον κιμά

  • 7

    Συμπλήρωσε το σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας και συνέχισε το ανακάτεμα

  • 8

    Σβήσε τον κιμά με το κρασί και άφησε το σκεύος ανοικτό να φύγει το αλκόολ

  • 9

    Πρόσθεσε τον ζωμό λαχανικών, όλα τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο και σκέπασε σε χαμήλή φωτιά για μερικά λεπτά να δέσει

  • 10

    Ανακάτεψε τον κιμά με τα μακαρόνια - μπορείς να προσθέσεις ένα ακόμη αυγό και λίγη παρμεζάνα

  • 11

    Στρώσε τα υλικά στο ταψί ή το πυρέξ και βάλε από πάνω τη μπεσαμελ

  • 12

    Βάλε στο φούρνο στους 180oC για 30-40 λεπτά να πάρει χρώμα


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...