TLife | The female side of life

Panzanella Marinara

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ο Antonio Carluccio μας σερβίρει την πιο πλήρη και χρωματιστή καλοκαιρινή σαλάτα, με όλα τα στοιχεία της Μεσογειακής διατροφής, που δεν πρέπει να λείψει από το τραπέζι σου!

Εύκολη 10 λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 8 φέτες ξεραμένο χωριάτικο ψωμί
  • 300 γραμ. τοματίνια cherry κομμένα στη μέση
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 20 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες
  • 20 φύλλα βασιλικού+ μερικές κορυφές για το σερβίρισμα
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.σούπας κόκκινο ξύδι
  • 8 φιλέτα αντζούγιας κομμένα στα 4
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Μαλάκωσε το ψωμί βρέχοντάς το με λίγο κρύο νερό.

  • 2

    Σπάσ' το σε μπουκιές.

  • 3

    Βάλε το ψωμί, τα τοματίνια, τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, το σκόρδο, τις ελιές και το βασιλικό σε φύλλα σε σαλατιέρα και ανακάτεψε καλά.

  • 4

    Ρίξε το λάδι και το ξύδι και αλατοπιπέρωσε.

  • 5

    Ανακάτεψε καλά ώστε να πάει παντού το λάδι.

  • 6

    Σέρβιρε με τις αντζούγιες και με κορυφές από βασιλικό.

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπαγιάτικο ψωμί που έχεις αργοψήσει σε χαμηλή θερμοκρασία στο φούρνο για να ξεραθεί ή και τα αγαπημένα σου παξιμάδια!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...