TLife | The female side of life

Το παστίτσιο της τεμπέλας!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το πιο εύκολο παστίτσιο σού το προτείνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και ψήνεται στο τηγάνι!

Εύκολη 30 λεπτά 2μερίδες

Συστατικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο και 1 πρέζα κανέλα
  • 1 κ.σ. κοφτή πελτές ντομάτας
  • 1 λίτρο νερό ή ζωμό
  • 2 φλ. κοφτό μακαρονάκι
  • 1 φλ. γάλα φρέσκο
  • 2 κ.γ. κορν φλάουερ
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.

  • 2

    Σόταρε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα για 3-4'.

  • 3

    Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και σόταρε για 2'.

  • 4

    Πρόσθεσε τον πελτέ και τα μυρωδικά.

  • 5

    Ρίξε το νερό και μόλις πάρει βράση, ρίξε τα ζυμαρικά.

  • 6

    Βράσε για 10'.

  • 7

    Διάλυσε το κορν φλάουερ στο γάλα και το ρίξ' το στο τηγάνι να κρεμώσουν τα ζυμαρικά. Ανακάτεψε για 1'.

  • 8

    Αλατοπιπέρωσε το παστίτσιο.

  • 9

    Βγάλε από τη φωτιά και πασπάλισε με το μισό κεφαλοτύρι. Ανακάτεψε καλά ώσπου να λιώσει. Σέρβιρε πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο τυρί.

  • Εάν θέλεις στην όψη να μοιάζει με το παστίτσιο, βάλε το τηγάνι (εφόσον είναι κατάλληλο για φούρνο) στο φούρνο για να ψηθεί το τυρί.

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...