TLife | The female side of life

Ψωμάκια για burger

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπιτικά ψωμάκια για μπέργκερ είναι μια βασική συνταγή για τα πιο νόστιμα μπέργκερ και σου τη δίνει ο σεφ Γιάννης Λουκάκος! Τα υλικά απλά και η παρασκευή τους το ίδιο! Δοκίμασέ τα και σκέτα!

Εύκολη 1 ώρα 4+μερίδες

Συστατικά

  • 117 γρ. γάλα
  • 60 γρ. νερό
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 4 γρ. μαγιά ξηρή
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. αυγά
  • 5 γρ. αλάτι
  • αυγό χτυπημένο
  • σουσάμι λευκό (προαιρετικά)

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Σε μια κατσαρόλα βάλε το γάλα, το νερό και το βούτυρο και ζέστανε το μείγμα μέχρι να φτάσει τους 50°C (δηλαδή χλιαρό).

  • 2

    Στον κάδο του μίξερ βάλε το αλεύρι, τη μαγιά και τη ζάχαρη.

  • 3

    Με το γάντζο του ζυμώματος χτύπα και ρίξε το μείγμα με το γάλα.

  • 4

    Συνέχισε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί όλο το μείγμα και τότε ρίξε το αυγό και το αλάτι.

  • 5

    Χτύπα μέχρι να έχεις μια ομοιογενή ζύμη.

  • 6

    Κόψε τη ζύμη σε κομμάτια των 60 γραμμαρίων και τα σχημάτισε με το χέρι σου μπαλάκια.

  • 7

    Βάλε τα μπαλάκια σε ταψί στο οποίο έχεις στρώσει αντικολλητικό χαρτί.

  • 8

    Σκέπασε το ταψί και άφησε τα ψωμάκια να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστεί το αρχικό τους μέγεθος.

  • 9

    Προθέρμανε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

  • 10

    Άλειψέ τα με αυγό χτυπημένο και πασπάλισε με σουσάμι, εάν θέλεις.

  • 11

    Ψήσε μέχρι να φτάσουν εσωτερική θερμοκρασία 95°C, για 10-15 λεπτά περίπου.

  • Μπορείς να πασπαλίσεις τα ψωμάκια και με μαυροσούσαμο. Επίσης μπορείς να τα ζυμώσεις στο χέρι αντί στο μίξερ.

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...