TLife | The female side of life

Cassata Semifredda

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

O Antonio Carluccio μας δίνει τη συνταγή για το αυθεντικό σισιλιάνικο παγωτό που εδώ το λέμε παγωτό... κασάτο! Αγόρασε τα υλικά σου με ένα κλικ εδώ

Εύκολη 20 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 4 ασπράδια
  • 70 γραμμ. ζάχαρη
  • 100 γραμμ. τυρί ρικότα
  • 20ml γάλα +λίγο ακόμη
  • 400ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμ. λεπτόρευστο μέλι, ζεστό
  • 100 γραμμ. φρούτα κάντιτα (φρουί γλασέ) ψιλοκομμένα
  • 50 γραμμ. κουκουνάρι ψημένο
  • 50 γραμμ. ψιλοκομμένη bitter σοκολάτα
  • 80 γραμμ. ψιλοκομμένα φυστίκια Αιγίνης
  • 8-10 κερασάκια μαρασκίνο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Χτύπησε τα ασπράδια να αρχίζουν να γίνονται μαρέγκα και ρίξε σταδιακά τα 50 γραμμάρια από τη ζάχαρη.

  • 2

    Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τη ρικότα με λίγο γάλα να μαλακώσει και να αφρατέψει.

  • 3

    Σε τρίτο μπολ χτύπα την κρέμα γάλακτος σε μια αφράτη σαντιγύ.

  • 4

    Ρίξε το μέλι στα ασπράδια και ανακατεύοντας απαλά πρόσθεσε τη σαντιγύ και τη ρικότα.

  • 5

    Πρόσθεσε το φρουί γλασέ, το κουκουνάρι και τη σολοκάτα.

  • 6

    Βάλε το μίγμα σε πλαστικό των 1,2 λίτρων, σκέπασέ το και βάλ' το στην κατάψυξη για 12 ώρες.

  • 7

    Πριν σερβίρεις φτιάξε μία σως: βάλε τα φυστίκια με τα 20 γραμμάρια ζάχαρης και τα 20 ml γάλακτος σε μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια σος.

  • 8

    Βούτα το πλαστικό με το παγωτό σε ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και αναποδογύρισέ το σε πιατέλα.

  • 9

    Κόψε το παγωτό σε φέτες και σέρβιρε με τη σος και μερικά κερασάκια μαρασκίνο.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...