TLife | The female side of life

Σούπα με φασόλια και ζυμαρικά

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ένα αγαπημένο ιταλικό πιάτο σου φέρνουμε που συνηθίζεται στην ιταλική επαρχία. Και όπως λέει ο σεφ Αντόνιο Καρλούτσιο “είναι το κριτήριο για το αν κάποιος είναι καλός μάγειρας επειδή είναι τόσο απλό και πρέπει να είναι τέλειο”.

Εύκολη 2 ώρες μερίδα

Συστατικά

  • 300 γραμ. φρέσκα φασόλια ή 200 γραμ. ξερά, μουλιασμένα αποβραδίς και στραγγισμένα.
  • 6 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φύλλα βασιλικού
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 1 κ.σούπας πολτό ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι
  • 150 γραμμ. κοφτό μακαρόνι
  • 4 κ.σούπας λάδι έξτρα για το σερβίρισμα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βάλε τα φασόλια σε μεγάλη κατσαρόλα και σκέπασέ τα με νερό.

  • 2

    Βάλτα σε δυνατή φωτιά.

  • 3

    Μόλις πάρουν βράση, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να βράσουν περίπου 1 ώρα αν είναι φρέσκα, 1,5 με 2 ώρες αν είναι ξερά.

  • 4

    Μην αλατίσεις το νερό για να μη σκληρύνει το κέλυφός τους.

  • 5

    Μόλις μαλακώσουν, σούρωσέ τα και πολτοποίησε τα μισά στο μπλέντερ και ανακάτεψέ τα με τα υπόλοιπα μισά.

  • 6

    Ζέστανε το λάδι σε κατσαρόλα και ρίξε το κρεμμύδι να μαραθεί.

  • 7

    Πρόσθεσε το βασιλικό, το δεντρολίβανο, το ζωμό, την πιπεριά (αν την βάλεις), τον πολτό, τα φασόλια και αλατοπίπερο.

  • 8

    Μόλις πάρουν μια βράση ρίξε τα ζυμαρικά και μαγείρεψε για 7-8 λεπτά μέχρι τα ζυμαρικά να είναι αλ ντέντε.

  • 9

    Άφησε το φαγητό να σταθεί μισή ώρα πριν το σερβίρεις.

  • 10

    Περίχυσε κάθε πιάτο με λίγο έξτρα ελαιόλαδο.

  • Στην Ιταλία οι σούπες δεν σερβίρονται καυτές αλλά απλώς χλιαρές ή και κρύες ώστε να αναδεικνύονται τα αρώματά τους.

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...