Τάρτα Πεπόνι

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Δροσερό πεπόνι με σαντιγί και λευκή σοκολάτα, σε τραγανή βάση για τάρτα. Τι πιο δροσερό για γλυκό μέσα στο καλοκαίρι;

Συστατικά

  • 1 πεπόνι σε λεπτές φέτες
  • Για την βάση: 200 γρ Μπισκότα ditzestive τριμένα
  • 50 γρ αμύγδαλα τριμένα καβουρδισμένα
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη ελάχιστα λιωμένη
  • Για την κρέμα: 400 γρ κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ σοκολάτα λευκη
  • Ελάχιστο ξύσμα από λεμόνι
  • Για την σάλτσα: 1 φλιτζάνι μέλι
  • ½ φλιτζάνι κρασί visandeau

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε όλα τα υλικά για την βάση τις τάρτας και  στρώσε μέσα σε βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα
  • Σε ένα τηγάνι ρίξε το μέλι μαζί με το κρασί visandaeu και ανακάτεψε σε μέτρια φωτιά να γίνει μια ρευστή σάλτσα
  • Σε bain mary  λιώσε σε χαμηλή θερμοκρασία την λευκή σοκολάτα
  • Χτύπα με ένα μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι  να γίνει σαντιγή και πρόσθεσε το ξύσμα λεμονιού ανακατεύοντας με μια σπάτουλα
  • Ρίξε την κρέμα πάνω στην βάση με τα μπισκότα και από πάνω την λευκή σοκολάτα βυθιζοντάς την ελαφρά μέσα στην κρέμα με μια σπατουλα
  • Από πάνω πρόσθεσε τις φέτες από το πεπόνι και την σάλτσα visandeau

Tip

Μπορείς να προσθέσεις και άλλα φρούτα της επιλογής σου

Read More

And More