Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να καθαρίσεις το μίξερ σου!

Το να κάνουμε τη ζωή μας ευκολότερη είναι σίγουρα το ζητούμενο αφού ο χρόνος μας είναι περιορισμένος-για να μην πω είναι πολυτέλεια- και θέλουμε πάντα να βρίσκουμε τον πιο έξυπνο και γρήγορο τρόπο να γλιτώνουμε κόπο, χρήμα και χρόνο. Αυτή τη φορά δεν θα σου δείξουμε κάποια εύκολη συνταγή αλλά ένα μυστικό για την κουζίνα σου που πραγματικά θα σε γλιτώσει από κόπο και χρόνο και αφορά στο πώς να καθαρίζεις γρήγορα και πρακτικά το μίξερ σου ή το μούλτι σου.
Πες πώς έκανες ένα λαχταριστό smoothie ή έκανες πουρέ τα λαχανικά σου ή έφτιαξες ένα σούπερ κοκτέιλ ή άλεσες το φαί του παιδιού. Αντί να μπεις στη διαδικασία να ξεμοντάρεις το μίξερ (και ειδικά το μούλτι έχει πιο πολλά αξεσουάρ) δεν θα το κάνεις αλλά θα ακολουθήσεις αυτή τη διαδικασία για να το καθαρίσεις σε μόλις 3 δευτερόλεπτα!
Αυτός ο τρόπος θα σου γλιτώσει χρόνο τις καθημερινές αλλά καλό είναι μια στις 15 να το καθαρίζεις πιο εξονυχιστικά.

Δες πώς γίνεται:

ΒΗΜΑ 1ο

Γέμισε το μίξερ σου μέχρι τη μέση με καυτό νερό. Προσέχεις πάντα να μην πάει νερό στο κάτω μέρος του μίξερ που εφάπεται με τη συσκευή. Για το μούλτι δεν έχεις τέτοιο φόβο.

ΒΗΜΑ 2ο

Βάλε μόλις μία σταγόνα υγρό πιάτων. Δεν χρειάζεσαι παραπάνω!

ΒΗΜΑ 3ο


Βάλε το μίξερ στη βάση του, τάπωσέ το και πίεσέ το από πάνω με μία πετσέτα. Για το μούλτι η πετσέτα δεν είναι απαραίτητη. Βάλε το μίξερ να δουλέψει για 10 δευτερόλεπτα ώστε να δημιουργηθεί αφρός και να πλυθεί το μίξερ.

ΒΗΜΑ 4ο

Ξέπλυνε το μίξερ με μπόλικο ζεστό νερό για να φύγουν οι αφροί.

Έτοιμο!

Το μίξερ σου είναι έτοιμο και καθαρό. Αν κάποιος λεκές επιμένει πολύ επανάλαβε τη διαδικασία.

Photos: The Kitchn

Read More

And More