Ένα γευστικό ταξίδι με προορισμό το Μιλάνο για τον Έλληνα σεφ Νίκο Μπίλλη!

Ένας νέος Έλληνας σεφ εκπροσωπεί την περιφέρεια της Μεσογείου στο διαγωνισμό S.PELLEGRINO YOUNG CHEF 2016 στο Μιλάνο! Και το όνομα αυτού: Νίκος Μπίλλης, ο οποίος ξεκίνησε από μικρή ηλικία το ταξίδι του με τις γεύσεις και τα συστατικά που η πατρίδα του είχε να προσφέρει. Πηγή έμπνευσης είναι τα εδέσματα που σερβίρουν στις γιορτές στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα ταξίδια αλλά και η νοσταλγία για την επιστροφή στις ρίζες του. Ο νέος σεφ, στα 29 του συνεργάζεται εδώ και 5 με τον Έκτορα Μποτρίνι, στα βραβευμένα Etrusco και Botrini’s.

Το πιάτο που του έδωσε το εισιτήριο για την τελική φάση του διαγωνισμού που θα διοργανωθεί στο Μιλάνο στις 15 Οκτωβρίου, το “Νοστιμον ΄Ημαρ”, απόλαυσαν σε ένα ξεχωριστό δείπνο οι καλεσμένοι του S.Pellegrino και Acqua Panna στο εστιατόριο F+W στο Κολωνάκι.

Το “Νοστιμον Ήμαρ” έχει ως πηγή έμπνευσης το Πήλιο, τόπο καταγωγής του ανερχόμενου chef και αναδεικνύει την ποικιλομορφία της ελληνικής φύσης. Με βάση την παλαμίδα, το πιάτο ντύνουν γευστικά τοπικά και αγαπημένα υλικά, όπως λούπινα, πέρλες από αβγοτάραχο, τσιτσίραβλα, τσιγαρέλι με άγρια χόρτα και αρωματικά, σαν ένα σπινιάλο με διάφορα είδη οστράκων και ποικιλία μυρωδικών, όπως δενδρολίβανο και θυμάρι.
“Για μένα η συμμετοχή στο διαγωνισμό ήταν μια ευκαιρία να προβληθεί η ελληνική γαστρονομία που εξελίσσεται συνεχώς, ξεπερνά τα όρια της χώρας μας και τοποθετείται με δυναμικό τρόπο στο χάρτη της παγκόσμιας γεύσης. Το “Νόστιμον Ήμαρ” εκφράζει την επιστροφή στις ρίζες. Ο νόστος – που έχει την ίδια ρίζα με τη λέξη “Νόστιμος” – με οδηγεί πίσω στις παιδικές μου αναμνήσεις, σε έντονες γεύσεις και αρώματα του τόπου που μεγάλωσα, όπου κάθε υλικό αποτελεί ένα είδος προσωπικού “σταθμού”, δήλωσε ο Νίκος Μπίλλης.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο περσινός φιναλίστ του διαγωνισμού S.PELLEGRINO YOUNG CHEF 2015 Αλέξανδρος Τσιοτίνης, ο οποίος μοιράστηκε την εμπειρία της συμμετοχής του και κάλεσε το φετινό νικητή του ημιτελικού να παρουσιάσει το πιάτο του. Στη συνέχεια, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν γευστικά, δοκιμάζοντας το «Νοστιμον Ήμαρ», ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με το ειδικά σχεδιασμένο μενού του chef Olivier Campanha, o οποίος ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του ημιτελικού S.PELLEGRINO YOUNG CHEF 2016 για την περιφέρεια της Μεσογείου, που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ στις 31 Μαΐου 2016.

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό της Τοσκάνης Acqua Panna και το ελαφρώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό S.Pellegrino ανέδειξαν, με ιδανικό τρόπο, το πιάτο που θα ταξιδέψει στο Μιλάνο αλλά και τα υπόλοιπα πιάτα.

Read More

And More