Κοτόπιτα με μουστάρδα, λιαστές τομάτες και πράσινη πιπεριά

Σου μύρισε κοτόπιτα; Σου ήρθε η όρεξη για αγαπημένο φαγητό τώρα που ο χειμώνας δείχνει τα δόντια του και θέλεις να τυλιχτείς με την κουβέρτα του καναπέ και να χουζουρέψεις; Δεν χρειάζεται να το σκέφτεσαι πολύ! Πήγαινε γρήγορα στην κουζίνα, άνοιξε το ψυγείο και βγάλε την υπέροχη σφολιάτα Pillsbury που αγόρασες χθες, γέμισέ την με κοτόπουλο, μουστάρδα, λιαστές τομάτες και πράσινη πιπεριά όπως σου προτείνει ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου! Καλή απόλαυση!

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 30-35 λεπτά

Για 6 άτομα

Υλικά:

  • 2 φύλλα σφολιάτας Pillsbury
  • 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο βρασμένα
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 200 γραμμάρια λιαστές τομάτες
  • 100 γραμμάρια ρεγκάτο τριμμένο
  • 6 κουταλιές μουστάρδα με θυμαρίσιο μέλι
  • 50 ml ζωμό κοτόπουλο
  • 1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο, την πράσινη πιπεριά και τις λιαστές τομάτες σε μικρά μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
  • Σοτάρετε την πράσινη πιπεριά μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 1-2 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί με το κοτόπουλο.
  • Προσθέτετε στο μπολ τις λιαστές τομάτες, το τριμμένο ρεγκάτο, την μουστάρδα με θυμαρίσιο μέλι, τον ζωμό κοτόπουλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  • Σε ένα αντικολλητικό ρηχό ταψί τοποθετείτε το πρώτο φύλλο σφολιάτας Pillsbury και απλώνετε ομοιόμορφα το μείγμα του κοτόπουλου αφήνοντας περιμετρικά του φύλλου ένα πλαίσιο ½ εκ.
  • Με ένα μικρό πινελάκι περνάτε με το χτυπημένο αυγό το κενό που αφήσατε περιμετρικά το φύλλο και τοποθετείτε από πάνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας Pillsbury.
  • Με τα χέρια σας πιάνετε τα δύο φύλλα στο σημείο που ενώνονται και κάνετε μικρά, πολλά, διαγώνια γυρίσματα προς τα πάνω, κλείνοντας την πίτα και δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα μικρό σχέδιο.
  • Με ένα πινέλο περνάτε την πίτα με το υπόλοιπο αυγό, χαράζετε με ένα μαχαίρι ελαφρώς την πίτα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο κελσίου, στην χαμηλή θέση για περίπου 30-35 λεπτά.

Στο video που ακολουθεί ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου σε βοηθάει να πραγματοποιήσεις τη συνταγή…

Read More

And More