Σφολιάτα: Οι πιο γρήγορες και οικονομικές ιδέες!

Η σφολιάτα (και σε αυτό το άρθρο αναφερόμαστε στην έτοιμη σφολιάτα) είναι μια ζύμη σχετικά φθηνή και μπορεί να σε βγάλη ασπροπρόσωπη σε μια…. δύσκολη στιγμή, όπως όταν πρέπει να προετοιμάσεις γρήγορα και χωρίς κόπο κάποιο ορεκτικό για να κεράσεις, ή για ένα παιδικό πάρτι ή όταν θέλεις ένα εύκολο γλυκό σε χρόνο dt. Ακριβώς επειδή μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάθε υλικό που έχεις σπίτι σου, οι συνταγές και οι ιδέες είναι άπειρες και φυσικά κάνουν οικονομία στην τσέπη σου!
Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικές απλές, εύκολες και πολύ οικονομικές ιδέες για νόστιμες σφολιατοδημιουργίες! Για τα περαιτέρω βάλε μόνο το μεράκι και τη φαντασία σου!

Τα Palmiers είναι η πιο εύκολη γλυκιά δημιουργία σφολιάτας. Άπλωσε πάνω σε ένα φύλλο σφολιάτας μαρμελάδα ή κανελοζάχαρη, τύλιξε τη σφολιάτα ρολό (μονό ή από τις δύο πλευρές) και κόψε σε κομμάτια. Άλειψε με αυγό και ψήσε! Τόσο απλά!

Κόψε ένα φύλλο σφολιάτας σε τετράγωνα κομμάτια. Άπλωσε πάνω τους μανιτάρια και τυρί, ή τυρί σκέτο, ή λίγο τυρί κρέμα, ή λίγο ζαμπόν και τυρί και ψήσε τα. Γάρνιρε με μυρωδικά ή φρέσκια ρόκα και έχεις τα πιο τέλεια ορεκτικά!

Το πιο νόστιμο και γρήγορο πρωινό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι είναι τα κρουασάν. Χρειάζεσαι μόνο τρία υλικά: ένα φύλλο σφολιάτα, πραλίνα και λίγο αυγό για το άλειμμα. Κόψε το φύλλο σου σε ορθογώνια και κάθε ορθογώνιο σε δύο τρίγωνα. Βάλε στη φαρδιά άκρη κάθε τριγώνου μια κουταλιά μερέντα και τύλιξε. Άλειψε με το αυγό και ψήσε! Έτοιμα!


Τα πλέο εύκολα ορεκτικά είναι αυτά που βλέπεις εδώ. Κόψε ένα φύλλο σφολιάτας σε λωρίδες και στριφογύρισέ το μαζί με μια λωρίδα μπέικον. Ψήσε και καλή όρεξη! Αλλιώς με ένα κουπατ σε ό,τι σχήμα θέλεις, κόψε τη σφολιάτα σου, πασπάλισε κάθε κομμάτι με τυρί και ψήσε! Πανεύκολο!


Για πιο γκουρμέ καταστάσεις αλλά πάμφθηνα, κόψε τη σφολιάτα σου σε στρογγυλά κομμάτια. Στο κέτντρο κάθε κομματιού βάλε λίγη γέμιση που μπορείς να φτιάξεις με ό,τι έχεις, κοτόπουλο, τόνο, περισσευούμενο κρέας κλπ. Δίπλωσε, πάτα την άκρη με ένα πιρούνι, άλειψε αυγό και ψήσε. Όσο για τις φωλιές με αυγό, ψήσε τα στρογγυλά κομμάτια σφολιάτας ένα 5λεπτο, βγάλε από το φούρνο, σπάσε στο κέντρο κάθε κομματιού από ένα αυγό και ψήσε μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα σου!

Όσο για την πιο εύκολη και οικονομική πίτσα για το πάρτι, ένα φύλλο σφολιάτας κομμένο σε στρογγυλά κομμάτια θα σου δώσει αρκετά μίνι πιτσάκια τα οποία θα γαρνίρεις απλώς με ροδέλες ντομάτας και λίγο τυράκι πριν τα ψήσεις!

Read More

And More