Πίσω στην κορυφή της σελίδας
07.06.2016 | 15:55

Το ΑΘΗΝΕΟ κλείνει 1 χρόνο δημιουργικής ζυθοποιίας με μια έκθεση!

Το ΑΘΗΝΕΟ κλείνει 1 χρόνο δημιουργικής ζυθοποιίας με μια έκθεση!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την «σπορά» του, το ΑΘΗΝΕΟ ο πρώτος χώρος δημιουργικής ζυθοποιίας στην Ελλάδα, παρουσίασε στις 6 Ιουνίου σε εκδήλωση που έγινε στο χώρο τη νέα εικαστική έκθεση με τίτλο «Κριθάρι: Ο Θερισμός». Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι τύπου, συνεργάτες και φίλοι της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας καθώς επίσης και οι καλλιτέχνες που φιλοτέχνησαν τα έργα της έκθεσης.

Αντλώντας έμπνευση από το ελληνικό κριθάρι και τη διαδικασία του θερισμού, 11 Έλληνες εικαστικοί δημιουργήσαν εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν διαφορετικά μέσα και τεχνικές (φωτογραφία, βίντεο, εγκατάσταση, γλυπτική, ψηφιδωτό, κόσμημα, ζωγραφική) για δώσουν στο χώρο ξεχωριστό καλλιτεχνικό ενδιαφέρον. Με αφετηρία την ελληνική ύπαιθρο και την κυριολεκτική και συμβολική αναγέννησή της, οι καλλιτέχνες αποτυπώνουν εικαστικά τον θερισμό στην εικονολογική και εννοιολογική του διάσταση, ως μια τελετουργία στη διάρκεια της οποίας συναντώνται ο ανθρώπινος κάματος με τον εορτασμό της ζωής. Η επιμέλεια της έκθεσης έγινε από την Κα Ίριδα Κρητικού.
Το ΑΘΗΝΕΟ ένας χώρος δημιουργικότητας, έκφρασης διαφορετικών ιδεών και ψυχαγωγίας που πάντα ενώνει τον πολιτισμό της μπίρας με πολλές διαφορετικές δράσεις αγκαλιάζει τη τέχνη με πρωτοποριακό τρόπο

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι εικαστικοί: Δάφνη Αγγελίδου, Νεκτάριος Αποσπόρης, Βάσω Καλουδιώτη, Μηνάς Καμπιτάκης, Τίνα Καραγεώργη, Αφροδίτη Λίτη, Χαρίτων Μπεκιάρης, Λαμπρινή Μποβιάτσου, Κώστας Πήττας, Δήμητρα Σίλιαλη και Χρίστος Συμεωνίδης.

Σχετικά με το ΑΘΗΝΕΟ
Το ΑΘΗΝΕΟ βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Αθήνα, στη Λεωφόρο Κηφισού 102, ακριβώς στο σημείο που πριν από πάνω από 50 χρόνια ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρώτο Ζυθοποιείο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Είναι ένας χώρος με σύγχρονη αισθητική και αποτελεί τόπο έμπνευσης αλλά και συνάντησης για τους λάτρεις της μπίρας. Στο ΑΘΗΝΕΟ παράγονται απαστερίωτες μπίρες, κυρίως Lager και Ale, με την προσθήκη εκλεκτών τοπικών προϊόντων, πλούσια αρώματα και έντονες γεύσεις, παράγονται με 100% ελληνικό κριθάρι και ποικιλίες αρωματικών λυκίσκων. Είναι διαθέσιμες κυρίως σε βαρέλι 20 λίτρων σε περιορισμένη και επιλεγμένη διανομή και παράγονται χειροποίητα, χωρίς αυτοματοποίηση στη διαδικασία ζυθοποίησης.
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10