Ζωή αλά…. ιταλικά! Νόστιμα tips για να ζήσεις το ιταλικό σου όνειρο!

Φαντάσου ότι περπατάς στα σοκάκια της Βενετίας… Από παντού ξεπετάγονται γενναίες δόσεις ιπποτισμού, ρομαντισμού και φυσικά αρώματα από ιταλικές νοστιμιές… Κρύβεσαι πίσω από μια βενετσιάνικη μάσκα και μπλέκεσαι με τους δεκάδες επισκέπτες που σε οδηγούν στην Piazza San Marco… Πίνεις τον καφέ σου σε ένα μικρό καφέ της Βενετίας και αργότερα περπατάς στους δρόμους κρατώντας ένα απολαυστικό gelato… Και ύστερα ξύπνησες!
Μα δε χρειάζεται απαραίτητα όλα τα όνειρα να μένουν ανεκπλήρωτα! Ακόμη κι αν δεν μπορείς να ταξιδέψεις μέχρι την Ιταλία έχεις την τύχη να φέρεις την Ιταλία σε σένα αρκεί να γευτείς τα σωστά υλικά με το σωστό τρόπο και να αγγίξεις το ιταλικό σου όνειρο με τη βοήθεια του ουρανίσκου σου!

Υπάρχουν, λοιπόν, 5 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να γευτείς αν θέλεις να ζήσεις σαν βέρα Ιταλιάνα!

1. Το σωστό gelato!

Το ιταλικό gelato, δηλαδή ελληνιστί το παγωτό, είναι ανάλαφρο, αέρινο, τρώγεται όλες τις ώρες, είναι αυτό που θέλεις σε γλυκό για να νιώσεις παιδί! Υπάρχουν αρκετά μέρη μέσα την πόλη όπου μπορείς να γευτείς ιταλικό gelato αλλά στο Dolci E Gelati, στην Κηφισιά, είσαι σίγουρη ότι το παγωτό-όπως και όλα τα γλυκά του μαγαζιού!-μιλάει άπταιστα ιταλικά. Θα το καταλάβεις με τη δοκιμή! (Λ. Κηφισίας 252, Κηφισιά , τηλ.: 211 4006499)

2. Δοκίμασε αυθεντική πίτσα!


Η αυθεντική πίτσα είναι χειροποίητη, έχει λεπτή ζύμη και τα βασικά της υλικά είναι η μοτσαρέλα, η ντομάτα και ο βασιλικός, πασπαλισμένα με λίγη ρίγανη. Αλλά σου έχω και ένα μυστικό! Άλειψε τη βάση της πίτσας σου με αυθεντική ιταλική Pesto alla Genovese που θα βρεις στο σουπερμάρκετ και απογείωσε κάθε κομμάτι της!

3. Πιες έναν αληθινά ιταλικό καφέ!

Αν ρωτήσεις έναν Ιταλό ποιο είναι το αληθινό άρωμα της Ιταλίας, σίγουρα θα σου απαντήσει “ένας ζεστός εσπρέσο”. Δεν είναι όλοι οι εσπρέσο ίδιοι όμως! Και ο καλός καφές είναι τέχνη, θα στο πει και η… μαμά σου! Για να πιεις έναν καλό εσπρέσο αφού δεν μπορείς να πας στην Ιταλία χρειάζεται να πεταχτείς μέχρι το Κολωνάκι στο Alfiere Caffe! Με το που μπαίνεις στο μαγαζί βρίσκεσαι απευθείας στο Μιλάνο! (Σέκερη 5, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3609795)

4. Απόλαυσε pasta με ιταλικό τρόπο!

Τα ζυμαρικά είναι τρόπος ζωής, είναι θέμα κουλτούρας για τους Ιταλούς! Και είναι πάντα πολύ προσεκτικοί στο πώς τα σερβίρουν και γενικά πώς τα μαγειρεύουν. Για ένα καλό πιάτο ζυμαρικά, είτε είναι σπαγγέτι είτε κάποιο μικρό ζυμαρικό δεν χρειάζεσαι πολλά υλικά παρά μόνο ό,τι έχει το ψυγείο σου: ντομάτα, τυρί, φρέσκο βασιλικό, ελιές, κρεμμύδι. Ή χρειάζεται να κάνεις μια επίσκεψη στο ράφι με τις ιταλικές σάλτσες (Όχι όποια κι όποια! Μόνο τις αυθεντικά ιταλικές!), να απλώσεις το χεράκι σου και να πιάσεις μια καλή Pesto Rosso. Πίστεψέ με, μπουκιά και “mama mia”!

5. Δοκίμασε ένα ιταλικό panini!


Επειδή τα ζυμαρικά θέλουν ησυχία, καλοστρωμένο τραπέζι και πάνω από όλα καλή παρέα, και επειδή ο χρόνος σου είναι συνήθως περιορισμένος για να προφτάσεις να τα απολαύσεις το μεσημέρι, υπάρχει και άλλη, ιταλική, λύση για σένα: Δοκίμασε οπωσδήποτε μια φορά στη ζωή σου αυθεντικό panini, δηλαδή ένα υπέροχο σάντουιτς με ιταλικά υλικά, ψωμάκι, προσιούτο, μοτσαρέλα, ντομάτα και μια δόση Pesto alla Genovese!


Και κάτι ακόμα…

Ποιος ξέρει καλύτερα από τον καθένα την Ιταλία και την κουλτούρα της; Μα φυσικά ένας Ιταλός! Και πριν βιαστείς να με ρωτήσεις “Μα πού να βρω τον Ιταλό τέτοια ώρα;” θα σου συστήσω τον καλύτερο που δεν είναι απλά Ιταλός αλλά ζαχαροπλάστης Ιταλός που ζει και εργάζεται στην Αθήνα! Οι γονείς του Marco Muré, ζαχαροπλάστες στο επάγγελμα, ήρθαν από τη Σικελία στην Αθήνα πριν από 30 χρόνια για να φέρουν την ιταλική γεύση στους Αθηναίους. O Marco σήμερα συνεχίζει επάξια την οικογενειακή του παράδοση στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής με ένα δικό του χώρο στη Κηφισιά όπου παρασκευάζει παραδοσιακά γλυκά της Ιταλίας όπως τα σιτσιλιάνικα cannoli ή γνήσιο ιταλικό gelato.
Ο Μarco λοιπόν σου προτείνει μέρη για να επισκεφτείς και γεύσεις να δοκιμάσεις εάν θέλεις να ζήσεις σε ρυθμούς ιταλιάνο! Κάνε κλικ εδώ



Read More

And More