Πίσω στην κορυφή της σελίδας
31.12.2012 | 02:16

To τραπέζι του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν! Έχουμε όλες τις συνταγές για την πιο λαμπερή βραδιά

To τραπέζι του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν! Έχουμε όλες τις συνταγές για την πιο λαμπερή βραδιά
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Η απόφαση ελήφθη! Το Ρεβεγιόν θα γίνει σπίτι σου και θέλεις να είναι όλα στην εντέλεια. Το TLIFE Recipes μίλησε με τους ειδικούς - αναγνωρισμένους chef δηλαδή - και συγκέντρωσε για σένα τις συνταγές που θα κάνουν τη διαφορά. Από το κυρίως πιάτο μέχρι τη βασιλόπιτα και το πρωτοχρονιάτικο cocktail. Σημείωσε τα υλικά και ξεκίνα αμέσως για το super market. Αυτό το τραπέζι θα το θυμούνται όλοι για μήνες... 

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
/
Η Chef Ντίνα Νικολάου έχει να μας προτείνει μοσχαράκι... φιλέτο για την ακρίβεια κομμένο σε λωρίδες και σερβιρισμένο με υπέροχες μπαλίτσες τυριού. Δεν έχεις δοκιμάσει πιο αρμονικό συνδυασμό! Άσε που το τυράκι θα γίνει το καλύτερο συνοδευτικό της σαμπάνια και του κρασιού.


/
Ο Σομελιέ του ιταλικού εστιατορίου Sale e Pepe, Ιvan Ottaviani, άνοιξε τις πόρτες της κουζίνας του μόνο στο TLIFE για μια παραδοσιακή ιταλική συνταγή. Ε, τι άλλο από υπέροχα ζυμαρικά tortellini βρασμένα σε ζωμό και σεβριρισμένα σε φωλιά λιωμένης παρμεζάνας με μια υπέροχη σος μπαλσάμικου.

O ιδιοκτήτης του εστιατορίου στο Κολωνάκι που εντυπωσιάζει με τις γεύσεις του, μας εκμυστηρεύτηκε πως αυτό είναι ένα από τα πιο κλασικά πιάτα για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Βέβαια οι Ιταλοί συνηθίζουν να το σερβίρουν με περισσότερο ζωμό σαν σούπα.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα: Τον Ivan Ottaviani και το εστιατόριο Sale e Pepe που μας παραχώρησαν τη ξεχωριστή τους συνταγή.
/
Αν πάλι θέλεις να δημιουργήσεις πάνω στο πιάτο, χρησιμοποιώντας κλασικά υλικά σε πιο gourmet παραλλαγές, τότε αυτό το πιάτο είναι η επιλογή σου. Το εστιατόριο της Αίγλης Ζαππείου δίνει μόνο για σένα στο TLIFE μια συτναγή για τρυφερό μορχάρι Rib Eye με πατάτα και πιτάκι μανιταριού. 

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα: Το Εστιατόριο ΑΙΓΛΗ που μας εμπιστεύθυηκε αυτό το διαφορετικό πρωτοχρονιατικό πιάτο
/
Το γλυκό της ημέρας είναι ένα! ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ! Ποια όμως είναι η αγαπημένη σου; Κέικ ή τσουρέκι; Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε από μία συνταγή για κάθε γούστο. Και αν βαρέθηκες την κλασική βασιλόπιτα σου έχουμε μία ακόμη πρόταση.

Τι θα έλεγες να κάνεις τη βασιλόπιτα cupcake (άλλωστε θα χρησιμοποιήσεις σχεδόν τα ίδια υλικά); Φτιάξε τόσα cupcakes, όσοι θα είναι και οι καλεσμένοι σου και στήσε τον πιο γλυκό πύργο από κεκάκια. Βάλε τους φίλους σου να διαλέξουν το δικό τους cupcake. Ένα από όλα έχει και το... τυχερό φλουρί!


Καλή η σαμπάνια, ευχάριστο το κρασί, όμως θέλεις να έχεις κάτι ξεχωριστό για μετά το φαγητό. Απευθυνθήκαμε στους bartenders του Galaxy Bar, που βρίσκεται στο Roof Garden του Hilton Hotel. Η επιλογή τους για σένα; Snowball Cocktail! Αρωματικό, γευστικό και γεμάτο φρούτα θα το λατρέψουν όλοι οι καλεσμένοι σου.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα: Το Galaxy Bar στο Hilton Hotel που μας εμπιστεύθηκε το γιορτινό του cocktail

Photo Gallery

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10
close button

Κάντε Like: Tlife.gr στο Facebook