Smart Tips για τέλεια σπιτικά cocktail από έναν διάσημο Ιταλό bartender

Καλός καιρός, θάλασσα, ανεβασμένη διάθεση! Κάπως έτσι αναζητάς ένα summer drink για να πεις “cheers” με τις κολλητές σου. Cocktails it is… Ξέρεις όμως όλα τα μυστικά του καλοκαιρινού Mix που θα σας φέρει πιο κοντά;

Το TLIFE συνάντησε τον διάσημο Ιταλό bartender Simone Caporale και του “έκλεψε” πολύτιμα tips για τα πιο ακαταμάχητα σπιτικά cocktails. Plus: Ο Simone Caporale μας δίνει δύο μοναδικούς συνδυασμούς για cocktail, ώστε να εντυπωσιάσεις τις φίλες σου!

O ΕΙΔΙΚΟΣ MIXOLOGIST…
Ο Simone είναι επικεφαλής στο Artesian Bar του Λονδίνου, που έχει ανακηρυχτεί το καλύτερο μπαρ στον κόσμο, αλλά και στενός συνεργάτης του super famous Chef Jamie Oliver!

Βρίσκεται πίσω από το Drink Tube του Βρετανού Σεφ, όπου προτείνει μοναδικές αλχημείες στους χρήστες του διαδικτύου. Δες ένα χαρακτηριστικό video εδώ…

Ο Ιταλός bartender έρχεται στην Ελλάδα με αφορμή τον τελικό του Skinos Mediterranean Cocktails Challenge, όπου θα είναι και κριτής και το TLIFE δεν έχασε ευκαιρία να μάθει από έναν αναγνωρισμένο bartender τα πιο βασικά tips για πεντανόστιμα cocktails.

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ TIPS ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΚΑ COCKTAIL
Να λοιπόν ποια είναι τα πιο σημαντικά βήματα, σύμφωνα με τον Simone για να γίνει το cocktail σου ακαταμάχητο:

TLIFE: Ποια είναι τα βασικά εργαλεία που πρέπει να έχω στο σπίτι για “σπιτικά” cocktails;
S.C.: Ένα καλό μαχαίρι, ένα shaker, ένα κουτάλι, ένα δοσομετρητή ή ένα σφηνάκι, ένα καλό σουρωτήρι και… μην ξεχάσεις τον πάγο!

TLIFE: Τι πρέπει να προσέξω για να μην γίνει το cocktail πολύ… “νερουλό”;
S.C.: Μην το χτυπήσεις πολύ ώρα στο shaker, χρησιμοποίησε μεγάλα κομμάτια πάγου όσο ανακινείς και φυσικά μπόλικο πάγο μέσα στο shaker.

TLIFE: Ποια cocktails απαιτούν ολόκληρο πάγο και ποια τριμμένο;
S.C.: Όταν ανακινείς στο shaker σου, χρησιμοποίησε πάντα ολόκληρο πάγο. Αν θέλεις να φτιάξεις φρέσκα cocktail, όπως ένα κλασικό mojito, μπορείς να βάλεις τριμμένο πάγο. Φρόντισε όμως να τον βάλεις απευθείας στο ποτήρι σερβιρίσματος.


TLIFE: Δεν έχω μεζούρα για να μετράω τα υλικά του cocktail; Τι μπορώ να χρησιμοποιήσω;
S.C.: Ένα κουτάλι της σούπας ή ένα φλιτζάνι του εσπρέσο είναι ιδανικά.


TLIFE: Μαύρη, λευκή ή καστανή μελάσα; Ποια είναι η ιδανική ζάχαρη για τα cocktails;
S.C.: Η απλή κρυσταλλική ζάχαρη, λευκή ή καστανή είναι τέλεια. Η μελάσα κολλάει πολύ και δεν αναμειγνύεται καλά με το υπόλοιπο ποτό.

TLIFE: Δώσε μας δύο “πετυχημένους” συνδυασμούς για το σπιτικό cocktail
S.C.: 1. Λικέρ Skinos, lime και τζιν με μια ιδέα κάρδαμου
2. Χυμό ροζ γκρέιπφρουτ, τεκίλα, Disaronno και μια ιδέα χυμό Lime

H ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ CAPORALE ΓΙΑ ΤΟ TLIFE
Ζητήσαμε από τον Ιταλό bartender να μας δώσει την αγαπημένη του συνταγή για το φετινό καλοκαίρι. Ένα cocktail δροσερό που μυρίζει Ελλάδα. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δεις πως θα το ετοιμάσεις…

ΔΕΣ ΤΟΝ CAPORALE ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ
Όπως είπαμε ο Ιταλός bartender θα βρίσκεται στην Ελλάδα τη Δευτέρα για ένα μουσικό και διαγωνιστικό summer event.

Ο τελικός του Skinos Mediterranean Cocktails Challenge είναι το event που αποτελεί την κορύφωση του διαγωνισμού, αφού έχουν προηγηθεί ημιτελικοί σε όλη την Ελλάδα καθώς και σε Κύπρο, Λίβανο, Τουρκία και Η.Π.Α. Κατά τη διάρκεια της μοναδικής αυτής βραδιάς ο Simone θα μοιραστεί μαζί μας τη δική του έμπνευση για το Skinos καθώς και τις γεύσεις και τα αρώματα της Μεσογείου.

Μάθε περισσότερα εδώ και πάρε μέρος στο διαγωνισμό για προσκλήσεις ώστε να βρεθείς και εσύ στο καλοκαιρινό event!

Read More

And More