Φτιάξε το πιο τρυφερό φιλέτο φούρνου

Ξέρεις ποιο είναι το μυστικό για το πιο τρυφερό και νόστιμο ψητό κοτόπουλο; Πάω στοίχημα πως δεν έχεις ιδέα! Και σίγουρα δεν πρόκειται να μαντέψεις τι είναι αυτό που το κάνει τόσο μαλακό, σαν να λιώνει στο στόμα σου! Πού να ακούσεις και πόσο οικονομικός τρόπος είναι!

Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν θα σου έχει περάσει από το μυαλό, όταν τελειώνουν οι πίκλες που είχες αγοράσει πως μπορείς να διατηρήσεις το νερό τους για μελλοντική χρήση! Και όμως, αδίκως αδειάζεις κάθε φορά το βαζάκι στο νεροχύτη και ξεφορτώνεσαι όλο αυτό τον μαγικό… ζωμό! Στην πραγματικότητα, αν συγκεντρώνεις το νερό που μένει από όλες τις πίκλες που αγοράζεις ή φτιάχνεις στο σπίτι, τότε θα έχεις στα χέρια σου ένα πρώτης τάξεως “μαγικό φίλτρο” που θα κάνει το κοτόπουλό σου πάντα τρυφερό, ενώ ταυτόχρονα τίποτα δεν θα πηγαίνει χαμένο!

Και πιο συγκεκριμένα, αν κάθε φορά που τελειώνει η συσκευασία με τις πίκλες, εσύ συλλέγεις σε ένα μεγάλο βάζο το υγρό που μένει και το διατηρείς στο ψυγείο ή την κατάψυξη για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, τότε κάθε φορά που θα λαχταράς μαλακό και ζουμερό ψητό κοτόπουλο θα μπορείς να το έχεις στο πι και φι!

Δες παρακάτω πώς μια συνταγή μπορεί να “απογειωθεί” με τον πιο εύκολο και οικονομικό τρόπο!

Τι θα χρειαστείς:

1 kg φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
2 φλ. νερό από πίκλες
αλάτι, πιπέρι
πίκλες (προαιρετικά)
άνηθος (προαιρετικά)

… και τι να κάνεις:

Βάλε τα φιλέτα κοτόπουλου σε ένα ρηχό σκεύος και ρίξε από πάνω το νερό από τις πίκλες, ώστε να καλυφθούν όλα τα κομμάτια.
Σκέπασε το σκεύος με μεμβράνη και άφησέ το στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.
Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς, σούρωσε και στέγνωσε το κοτόπουλο με απορροφητικό χαρτί και αλατοπιπέρωσέ το από κάθε πλευρά.
Τοποθέτησε τα φιλέτα στο ταψί και ψήσε για περίπου 20 λεπτά.
Μόλις ψηθεί, βγάλε το ταψί από το φούρνο, σκέπασέ το με αλουμινόχαρτο και άφησέ το ανενόχλητο για 10 λεπτά.
Πασπάλισε με τις ψιλοκομμένες πίκλες και τον άνηθο και σέρβιρε ζεστό το πιο τρυφερό κοτόπουλο όλου του κόσμου!

And More