Γιορτινό τραπέζι σε τόνους του πράσινου και κόκκινου!

Οι γιορτές είναι μια μοναδική ευκαιρία να υποδεχτείτε φίλους και συγγενείς γύρω από ένα τραπέζι στολισμένο σύμφωνα με την γιορτινή ατμόσφαιρα. Η ιnterior designer Αλεξάνδρα Φωτιάδου σε συμβουλεύει πώς να διακοσμήσεις μοναδικά το τραπέζι σου στους τόνους του κόκκινου και του πράσινου!

Αρχικά στρώστε ένα μεγάλο τραπεζομάντηλο στην τραπεζαρία σας, το οποίο θα κρέμεται μέχρι το πάτωμα και πάνω από αυτό στρώστε μία οργάντζα, η οποία θα δώσει ένα πιο πλούσιο αποτέλεσμα.

/

Κατόπιν τοποθετούμε στο κέντρο του τραπεζιού 2 τεράστια κηροπήγια στα οποία έχουμε τυλίξει φύλλα κισσού.

/

Επάνω στα κηροπήγιά μας, αντί να τοποθετήσουμε τα κλασσικά κεριά, προτιμήσαμε να φτιάξουμε αυτοσχέδια κεριά. Γεμίσαμε κρυστάλλινα ποτήρια με πράσσινο λικέρ και βάλαμε ρεσώ να επιπλέουν και τα ανάψαμε. Παίρνουμε προσεκτικά τα ποτήρια-κεριά και τα τοποθετούμε προσεκτικά στις βάσεις του κηροπήγιου.

/

Με το ίδιο λικέρ γεμίζουμε και μία υπέροχη κρυστάλλινη καράφα, η οποία προσθέτει και αυτή τη δικία της χρωματική νότα.

/
Δένουμε καρδούλες-γούρια στο κηροπήγιο και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

/
Στη συνέχεια τοποθετούμε τα υπέροχα σερβίτσια μας, τα μαχαροπίρουνά μας και τα κρυστάλλινα ποτήρια μας, σύμφωνα με τις επιταγές της art de la table. Δέσαμε κατακόκκινες πετσέτες μαζί με καρώ και τις ακουμπήσαμε δίπλα στα σερβίτσια μας.

/

Το επόμενο βήμα είναι να ανάψουμε πολλά κεριά και να τα τοποθετήσουμε διάσπαρτα στο τραπέζι μας. Η τελευταία πινελιά, που θα συμπληρώσει το ονειρικό σκηνικό μας, είναι να πασπαλίσουμε το τραπέζι μας με μπόλικη χρυσόσκονη, η οποία ευχόμαστε να είναι η νεραϊδόσκονη που θα μας φέρει τα πιο ονειρικά Χριστούγεννα.

/

Καλή επιτυχία και καλά Χριστούγεννα!

Read More

And More