Η αληθινή ιστορία των Μikel λέει και τη δική μας ιστορία

Νιώθω μια γλυκιά χαρά κάθε φορά που βλέπω τη διαφήμιση των Mikel στην τηλεόραση. Οι περισσότερες φίλες μου λένε πως δακρύζουν, αλλά να, που σε εμένα βγαίνει πρώτα η χαρά. Γιατί σκέφτομαι πως κάποια πράγματα τα παιδιά μου θα τα μάθουν μόνο από τον μπαμπά τους και θα τα κρατήσουν για μια ζωή. Όπως τα έμαθα κι εγώ από τον δικό μου πατέρα, που δεν είναι πια μαζί μας, αλλά τον θυμάμαι κάθε φορά που πιάνω τιμόνι (εκείνος μου έμαθε να οδηγώ), που βάζω προτεραιότητες, που νιώθω ότι κάνω το σωστό.

Η διαφήμιση κυλά σαν ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο. Μέσα από διαφορετικές σκηνές παρακολουθούμε ένα μικρό αγόρι μαζί με τον μπαμπά του. Από τα πρώτα του βήματα μέχρι τη στιγμή που «πατά στα πόδια του» γερά κι αυτόνομα, το αγοράκι που γίνεται έφηβος, έχει πάντα δίπλα του τον πατέρα του. Έναν στοργικό πατέρα με σίγουρο βήμα και κοκκάλινα γυαλιά. Μαζί του μαθαίνει να παίζει, να τολμάει, να φροντίζει ένα αδέσποτο σκυλάκι (που γίνεται δικό του και τον ακολουθεί). Όταν ο νεαρός μεγαλώνει και μπαίνει στα δύσκολα της δουλειάς, κρατά όσα έμαθε από τον πατέρα του ως αξίες, που του ορίζουν το δρόμο.

Μοιάζει να είναι η δική μου ιστορία και η ιστορία του καλού μου επίσης. Μόνο που, λίγο πριν το τέλος, η φωτεινή επιγραφή που ανάβει και τα κοκκάλινα γυαλιά πάνω στο τραπέζι δείχνουν πως πρώτα από όλα είναι η αληθινή ιστορία του ανθρώπου που έφτιαξε τα Mikel. Ενός γιου, ο οποίος για να τιμήσει τον πατέρα του έδωσε τη μορφή του στο σήμα της εταιρίας. Ο «παππούς Μιχάλης» δεν είναι πια εδώ, όμως τα κοκκάλινα γυαλιά του συνεχίζουν να έχουν βλέμμα: το βλέμμα του γιου που προχωρά τιμώντας τον πατέρα. Και ίσως να μην είναι τυχαίο που ο «παππούς Μιχάλης» είναι αμυδρά χαμογελαστός πάνω στο ποτήρι με τον φρέντο που έχω τώρα πάνω στο γραφείο μου. Μοιάζει να χαίρεται που πήραμε το μήνυμα.

Τα Mikel ξεκίνησαν την πορεία τους από τη Λάρισα το 2008. Αμέσως το λογότυπο με το πρόσωπο του «παππού Μιχάλη», πατέρα του ιδρυτή τους, τα έκανε να ξεχωρίσουν. Η επιλογή αυτή, δεν υπήρξε τυχαία, είχε ουσία και δυνατό συμβολισμό: τον σεβασμό στην ποιότητα και τον άνθρωπο. Η εξαιρετική και σταθερή ποιότητα και οι ιδιαίτερεςσυνταγές είναι αποτέλεσμα τεχνογνωσίας και εκπαίδευσης, στην οποία σταθερά επενδύουν τα Mikel. Σήμερα τα Mikel αριθμούν πάνω από 140 καταστήματα σε όλη τη χώρα και έχουν παράλληλα επεκταθεί στην Κύπρο και το Ντουμπάι, όπου ήδη συναντούν την απήχηση και την αγάπη του κοινού.

Read More

And More