Η μέρα που η Nestlé Professional μου χάρισε… μοναδικές στιγμές ευχαρίστησης

Ήμουν πολύ σίγουρη για όσα θα αντίκρυζα (και κυρίως θα γευόμουν!), καθώς πλησίαζα τα booth της Nestlé Professional στην ετήσια έκθεση HORECA στο Metropolitan Expo. Και επειδή λατρεύεις τον καφέ, τα cocktails και τη σοκολάτα (μην κρύβεσαι, είσαι κι εσύ μία από εμάς!) μοιράζομαι μαζί σου τις μοναδικές στιγμές που μου προσέφεραν τα προϊόντα της Nestlé Professional! Με μια λέξη: «έκρηξη». Που αλλού; Στον ουρανίσκο μου!

Νομίζω ότι όλα ξεκίνησαν όταν έφτασε στη μύτη μου το μοναδικό άρωμα του «Πολίτικου» blend από ελληνικό καφέ Λουμίδη Παπαγάλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο, που με έκανε να αναφωνήσω: “Τι είναι αυτό, το θέλω τώρα”! Στο σημείο αυτό να ζητήσω συγνώμη από όποιον είχε την ατυχία να βρεθεί δίπλα μου τη στιγμή της… έκστασης! Παρόμοια αντίδραση είχα (χωρίς φωνές αυτή τη φορά!) όταν δοκίμασα τη ζεστή σκουρόχρωμη σοκολάτα Nestlé Chocolate με μαύρο ρούμι (στους 80 αλκοολικούς βαθμούς, παρακαλώ)!


Λουμίδης Παπαγάλος στη χόβολη

Το φανταστικό στην όλη υπόθεση είναι πως είχα στο μυαλό μου κάποια standards και νόμιζα ότι τα πράγματα είναι… παγιωμένα κατά κάποιο τρόπο. Αλλά φυσικά για όλα υπάρχει μια έκπληξη! Για παράδειγμα, κι εσύ μπορεί να νομίζεις ότι με μια κουταλιά (άντε δύο) Nescafé μπορείς να πιεις μόνο δύο διαφορετικά ροφήματα, είτε το γνωστό ζεστό “nes”, είτε τον κρύο frappé. Κι όμως όχι! Όπως μου εξήγησε ο Head Barista, Φώτης Τουρκοχωρίτης, ο Nescafé λανσάρει μια σειρά από πρωτότυπα coffee cocktails, που περιλαμβάνουν χίλια δυο πράγματα στις συνταγές τους! Πρώτα με «ξενάγησε» στο εκπληκτικό “Sweet Sage” που έχει ως βάση το Nescafé και είναι αρωματισμένο με ρόφημα από φασκόμηλο και σιρόπι από μέλι! Ακολούθησε το παγωμένο “Kit Kat” (το σκέφτομαι και… δακρύζω!) που είναι ένα μείγμα από Nescafé, φρέσκο γάλα, τη γνωστή και αγαπημένη σοκολάτα Kit Kat, σιρόπι από φουντούκι και αλεσμένο πάγο με ένα top- up από σαντιγί, αρωματισμένη με τιραμισού! Ή αλλιώς το απόλυτο smoothie! Και πάνω που νόμιζα ότι ολοκληρώθηκε η βόλτα μου στο Nescafé, πέτυχα την παρουσίαση του Head Barista της Nestlé Professional, Ola Persson, ο οποίος “έπαιζε” με παράξενα εκχυλίσματα καφέ, χτυπούσε πάγο με σιρόπια και γενικά έκανε τα μαγικά του σε ένα φαντασμαγορικό show!


O Ola Persson, αναγνωρισμένος Barista & Head Barista της Nestlé Professional, δημιούργησε μοναδικά cocktails με βάση το Nescafé


Nescafé Cocktails

Κάπως έτσι, με το στόμα ανοιχτό δηλαδή, βρέθηκα στο Brew Bar του Buondi Caffe, αλλά και το (καθόλου απλό!) Espresso Bar της γνωστής εταιρείας καφέ. Αρχικά, να ξεκαθαρίσω ότι μιλάμε για δοκιμαστικούς σωλήνες, φίλτρα και αποστάξεις! Πολύ εύκολα το μπέρδευες και με πάγκο χημείου! Εκεί οι έμπειροι baristi δημιουργούσαν μια σειρά από εξαιρετικά ροφήματα ζεστού και κρύου καφέ φίλτρου, με βασική ύλη το μονοποικιλιακό Buondi Single Origin Honduras. Και χωρίς να αργοπορήσω (τρέχοντας συγκεκριμένα) έφτασα στο Espresso Bar του Buondi Caffe, αφού για ώρα παρακολουθούσα τον κόσμο να φεύγει με ένα χωνάκι παγωτού στο χέρι… Δεν ήταν gelato, παιδιά, ήταν το “Cone Cappuccino” που σημαίνει cappuccino στο χωνάκι και στη βάση του λιωμένη κουβερτούρα Nestlé Dessert!


Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, παγκόσμιος πρωταθλητής Coffee in Goods Spirits 2016, συνδύασε τον Buondi Single Origin Honduras με αλκοόλ

Sponsored by Nestlé Professional

Read More

And More