Καστανό ρύζι: 4 ποικιλίες, άπειροι συνδυασμοί

Μπορεί να μην το είχες αντιληφθεί έως τώρα, αλλά το ρύζι είναι ίσως η μοναδική τροφή που μπορεί να μαγειρευτεί σε συνδυασμό με οποιαδήποτε άλλη τροφική ομάδα! Είτε με κόκκινο ή λευκό κρέας, είτε με λαχανικά, ψάρια, όσπρια, ακόμη και φρούτα, το ρύζι είναι ένα από τα πιο βασικά υλικά της καθημερινής διατροφής και για αυτό το λόγο θα μπορούσε να θεωρηθεί και… βασιλιάς της κουζίνας! Και αν το ρύζι που χρησιμοποιείς είναι καστανό, τότε εκτός από πλούσια γεύση, προσθέτεις και επιπλέον θρεπτικά συστατικά στις συνταγές σου!

Ο κλινικός διαιτολόγος Κωνσταντίνος Ξένος σου εξηγεί γιατί το καστανό ρύζι είναι ιδανικό για κάθε γεύμα της ημέρας:

Όταν κάποιος ακολουθεί μια ισορροπημένη διατροφή, ακόμη και με σκοπό να μειώσει το πλεονάζον σωματικό βάρος, τότε το καστανό ρύζι είναι μια πολύ καλή επιλογή. Αποτελεί τροφή πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες και φυτικές ίνες, συστατικά που καλύπτουν γρήγορα το αίσθημα πείνας, ικανοποιώντας σε βάθος χρόνου τον κορεσμό. Τέτοιες επιλογές είναι απαραίτητες σε μια δίαιτα αδυνατίσματος, καθώς διευκολύνουν τον μη αποσυντονισμό από ένα πλάνο ελεγχόμενα υποθερμιδικής διατροφής, κάτι που μπορεί να συμβεί αν και εφόσον κυριαρχεί η πείνα…

Το καστανό ρύζι μπορεί να συνδυαστεί άψογα με άλλες τροφές, όπως τα όσπρια, δίνοντας πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, αφού το ένα τρόφιμο «συμπληρώνει» τις ελλείψεις του άλλου σε αμινοξέα! Παράλληλα, τέτοιου είδους συνδυασμοί έχουν ως αποτέλεσμα εξαιρετικά πιάτα, απόλυτα εναρμονισμένα τόσο με τις επιταγές της καθημερινής διατροφής, όσο και με τους “εκλεπτυσμένους” ουρανίσκους!

Έπειτα, το καστανό ρύζι εμπεριέχει σε σημαντικά ποσά δυο άκρως απαραίτητα ιχνοστοιχεία για τον ανθρώπινο οργανισμό, τον ψευδάργυρο και το σελήνιο. Ο ψευδάργυρος αποτελεί συστατικό πολλών ενζύμων και συμβάλλει σε σημαντικές λειτουργίες του οργανισμού. Εμπλέκεται στη σύνθεση των πρωτεϊνών και στο σχηματισμό της ινσουλίνης και είναι σημαντικό στοιχείο για την λειτουργία του θύμου αδένα. Ο ψευδάργυρος συμβάλλει επίσης στην ομαλή λειτουργία του προστάτη και του αναπαραγωγικού συστήματος. Από την άλλη μεριά το σελήνιο αποτελεί βασικό συστατικό αντιοξειδωτικών ενζύμων του οργανισμού μας, ενώ «συνεργάζεται» και με την βιταμίνη Ε που συναντάμε στο καστανό ρύζι προκειμένου να αποδώσει μέγιστα αντιοξειδωτικά οφέλη!

H ολοκληρωμένη σειρά καστανών ρυζιών Agrino Brown Family τα έχει όλα! Υπέροχη γεύση που εκπλήσσει, 4 μοναδικές ποικιλίες για κάθε χρήση, πάντα εύκολα και γρήγορα: καστανό ρύζι για σαλάτες και σπυρωτό πιλάφι έτοιμο σε 10’, σε κουτί αλλά και σε συσκευασία με 4 μαγειρικά σακουλάκια για ακόμη περισσότερη ευκολία, καθώς επίσης και δύο πρωτοπόρα για την ελληνική αγορά προϊόντα: καστανό ρύζι για γεμιστά, ριζότο σούπες και γλυκά, ακόμη και καστανό Basmati! Είναι αγνό και ανεπεξέργαστο, χωρίς γλουτένη, πλούσιο σε βιταμίνες, φυτικές ίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία και αποτελεί τη super νόστιμη και super υγιεινή επιλογή για το καθημερινό μας τραπέζι!

Read More

And More