Μοναδικό calzone αλλαντικών με ζύμη για πίτσα

Αν ψάχνεις εναγωνίως μια εύκολη, γρήγορη και λαχταριστή συνταγή για βραδινό, μόλις βρήκες τη λύση! Δεν χρειάζεται να “στύβεις” το μυαλό σου για να κατεβάσει ιδέες, αφού σίγουρα η απάντηση βρίσκεται μπροστά στα μάτια σου! Ή μάλλον στο… ψυγείο σου, μιας και η μοναδική ζύμη για πίτσα της Pillsbury δεν λείπει από κανένα σπίτι! Πεντανόστιμο calzone αλλαντικών με φρέσκο τυρί κρέμα και τομάτα, λοιπόν, για απόψε το βράδυ και με τόσο επιτυχημένη επιλογή να είσαι βέβαιη πως δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο!

Χρόνος προετοιμασίας: 8 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20-22 λεπτά

Για δύο Calzone
Υλικά:

  • 1 έτοιμη ζύμη για πίτσα Pillsbury
  • 200 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
  • 4 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
  • 4 φέτες καπνιστή χοιρινή μπριζόλα
  • 4 φέτες σαλάμι μπύρας
  • 300 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
  • 150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την καπνιστή γαλοπούλα, την καπνιστή χοιρινή μπριζόλα και το σαλάμι μπύρας σε μικρά κυβάκια.
  • Στον πάγκο της κουζίνα σας απλώνετε την ζύμη Pillsbury και με μια σπάτουλα απλώνετε την σάλτσα τομάτας.
  • Πασπαλίζετε με την τριμμένη μοτσαρέλα, τοποθετείτε τα ψιλοκομμένα αλλαντικά σε όλη την επιφάνεια της πίτσας, προσθέτετε με ένα μικρό κουταλάκι διάσπαρτα πάνω στα αλλαντικά το φρέσκο τυρί κρέμα και τέλος πασπαλίζετε με άλλη λίγη τριμμένη μοτσαρέλα.
  • Κλείνετε προσεκτικά την ζύμη σχηματίζοντας το σχήμα του Calzone και με τα δάχτυλά σας και την βοήθεια ενός πιρουνιού κλείνετε καλά το ζυμάρι.
  • Τοποθετείτε το calzone σε ένα αντικολλητικό ρηχό ταψί, με ένα πινέλο περνάτε την ζύμη από πάνω λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 18-20 λεπτά.

Δες στο video τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου να σου δείχνει βήμα βήμα τι πρέπει να κάνεις…

Read More

And More