Όταν το καστανό ρύζι γίνεται ο απόλυτος “σύμμαχος” του οργανισμού σου

Παρά τη διατροφική και γευστική μοναδικότητά του, το ρύζι δεν είναι μόνο ένα! Μάλιστα, οι ποικιλίες του ελληνικού ρυζιού είναι πολλές και τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν ανάλογα με το σχήμα του κόκκου και το μαγειρικό αποτέλεσμα. Το νυχάκι έχει μακρόστενο κόκκο και είναι κατάλληλο για πιλάφι, ενώ το Καρολίνα έχει πιο χοντρό κόκκο και είναι ιδανικό για ριζότο. Και αν, αντί για τη λευκή, επιλέξουμε την καστανή έκδοση της ποικιλίας, εξασφαλίζουμε, εκτός από το τέλειο μαγειρικό αποτέλεσμα, και μεγαλύτερη θρεπτική αξία.

Τι είναι, όμως, εκείνο που κάνει το καστανό ρύζι τόσο σημαντικό για την καθημερινή διατροφή μας; Ο κλινικός διαιτολόγος Κωνσταντίνος Ξένος σου εξηγεί γιατί το συγκεκριμένο ρύζι κάνει “θαύματα” στον οργανισμό σου:

Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι φτιαγμένος για να λειτουργεί εύρυθμα μέσα από τη κατανάλωση μιας ποικιλίας φυσικών τροφών. Κάποιες από αυτές κατέχουν μια ιδιαίτερη θέση στο διαιτολόγιο μας, τόσο λόγω της ευρέως αποδεκτής γεύσης που έχουν, όσο και λόγω της μοναδικής διαθρεπτικής τους σύνθεσης. Σε αυτήν ακριβώς την κατηγορία τροφών θα βρούμε το καστανό ρύζι.

Το καστανό ρύζι είναι πλούσιο σε φώσφορο και μαγγάνιο, που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού. Είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών. Αποτελεί άριστη πηγή σεληνίου και ψευδαργύρου που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού και έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Παράλληλα, η υψηλή περιεκτικότητά του σε θειαμίνη (Β1) συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς.

Επομένως, το καστανό ρύζι είναι ένας πολύτιμος «σύμμαχος» και συμβάλει στη γενικότερη υγεία του οργανισμού, στο πλαίσιο πάντα μιας ευρύτερα ισορροπημένης διατροφής. Αποτελεί ένα εύγευστο μέσο που μπορεί να σταθεί ως ένα εξαιρετικό κύριο γεύμα με μια σαλάτα οσπρίων ή μπορεί να συνοδέψει, στις ενδεδειγμένες πάντα ποσότητες, το ψάρι, το κοτόπουλο και το άπαχο κρέας που συχνά συμπεριλαμβάνονται σε μια διατροφή με σκοπό την απώλεια λιπώδους ιστού!

Κλείνοντας να τονίσουμε πως όταν αξιολογούμε μια τροφή, καλό είναι να γνωρίζουμε όχι μόνο τι θετικό εμπεριέχει, αλλά και τι εν δυνάμει αρνητικό δεν περιέχει… Γιατί καταλαβαίνετε πως μια τροφή με πλούσιο περιεχόμενο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία μπορεί να αντενδείκνυται για καθημερινή κατανάλωση όταν είναι πλούσια σε αλάτι και κορεσμένα λιπαρά! Το καστανό ρύζι λοιπόν δεν εμπεριέχει κορεσμένα λιπαρά και αλάτι (έχει μόνο ίχνη) και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που το ανάγει σε εξαιρετική τροφή!

Και πλέον υπάρχει στην ελληνική αγορά μία ολοκληρωμένη ποικιλία καστανών ρυζιών για κάθε πιθανή μαγειρική χρήση, από σπυρωτό πιλάφι και σαλάτες μέχρι γεμιστά, ριζότο, σούπες, γλυκά έως και εξωτικές συνταγές! Με υπέροχη γεύση που εκπλήσσει, σε 4 μοναδικές ποικιλίες, μία για κάθε χρήση αλλά πάντα εύκολα και γρήγορα, η νέα σειρά καστανών ρυζιών Agrino Brown Family αποτελεί τη super νόστιμη και super υγιεινή επιλογή για το καθημερινό μας τραπέζι!

Read More

And More