Πίτα με ψιλοκομμένα λαχανικά και κατίκι Δομοκού

Σκέφτηκες να φτιάξεις μια πίτα, σαν τις καταπληκτικές πίτες της μαμάς σου! Ανοίγεις το ψυγείο και βρίσκεις δυο – τρία λαχανικά, μερικά μυρωδικά, τυρί και φυσικά τη μοναδική σφολιάτα της Pillsbury! Voilà! Δεν χρειάζεσαι τίποτα παραπάνω! Η εγγυημένη νοστιμιά της ζύμης Pillsbury είναι από μόνη της αρκετή για να ανταγωνιστεί η πίτα σου ακόμα και της… μαμάς σου! Φτιάξε λοιπόν μια περιποιημένη πίτα με ψιλοκομμένα λαχανικά, φρέσκα μυρωδικά και κατίκι Δομοκού που θα ενθουσιάσει τους πάντες!

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30-35 λεπτά



Για 4 άτομα

Υλικά:

  • 2 φύλλα σφολιάτας Pillsbury
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 μεσαία καρότα
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κολοκυθάκι
  • 3 τομάτες
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 200 γραμμάρια κατίκι Δομοκού
  • 1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Πλένετε καλά όλα τα λαχανικά και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρείτε την σάρκα από τις τομάτες και τις κόβετε μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά σε κυβάκια.
  • Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το καρότο και την μελιτζάνα για 2-3 λεπτά μέχρι να ξεκινήσουν να μαλακώσουν.
  • Προσθέτετε την πράσινη πιπεριά, την κόκκινη πιπέρια και το κολοκυθάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Αφαιρείτε τα λαχανικά από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τις ψιλοκομμένες τομάτες μαζί με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον δυόσμο.
  • Σε ένα αντικολλητικό ρηχό ταψί τοποθετείτε το πρώτο φύλλο σφολιάτας Pillsbury και απλώνετε ομοιόμορφα το μείγμα με τα λαχανικά αφήνοντας περιμετρικά του φύλλου ένα πλαίσιο ½ εκ.
  • Με ένα κουταλάκι τοποθετείτε σε όλη την επιφάνεια της γέμισης μικρές κουταλιές από το κατίκι Δομοκού.
  • Με ένα μικρό πινελάκι περνάτε με το χτυπημένο αυγό το κενό που αφήσατε περιμετρικά το φύλλο και τοποθετείτε από πάνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας Pillsbury.
  • Με τα χέρια σας πιάνετε τα δύο φύλλα στο σημείο που ενώνονται και κάνετε μικρά, πολλά, διαγώνια γυρίσματα προς τα πάνω, κλείνοντας την πίτα και δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα μικρό σχέδιο.
  • Με ένα πινέλο περνάτε την πίτα με το υπόλοιπο αυγό, χαράζετε με ένα μαχαίρι ελαφρώς την πίτα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο κελσίου, στην χαμηλή θέση για περίπου 30-35 λεπτά.

Στο video που ακολουθεί ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου σε βοηθάει να πραγματοποιήσεις τη συνταγή…

Read More

And More