Τι να κάνεις αν η Ζήλια αρχίσει να σου ψιθυρίζει βρωμόλογα…

Μια φορά κι έναν καιρό… ήταν η Ζήλια! Ένα κορίτσι χωρίς αυτοσεβασμό που δεν πίστευε καθόλου στον εαυτό του. Μια γυναίκα που χρησιμοποιούσε το μυαλό της και τη φαντασία της μόνο για να δημιουργήσει αρνητικά σενάρια. Γεμάτη φόβο. Ο παραμικρός θόρυβος την τάραζε. Η παραμικρή κίνηση της δημιουργούσε πανικό.

Κοιμόταν. Κοιμόταν σε μια γωνιά του εαυτού σου μέχρι που “κάτι”, “κάποιος” την γαργάλησε και την ξύπνησε. “Που ήσουν;”. “Που κοιτάς;”. “Ποιος ήταν στο τηλέφωνο;”. “Έχεις πάει με άλλη;”

Η Ζήλια είναι κατηφορική γκόμενα. Αν βρεθείς στο γκρεμό της τσουλάς μέχρι να καταστρέψεις τα πάντα γύρω σου και κυρίως τη λογική σου. Και κατά συνέπεια τη σχέση σου. Μπορεί να σε κάνει να παρανοήσεις. Το μικρόβιό της είναι αδίστακτο και ταπεινωτικό. Αν δεν καταφέρεις να την κουμαντάρεις, να της βάλεις φρένο, να τη χαλιναγωγήσεις, να την εκλογικεύσεις θα σε κάνει έναν βασανιστικό περίπατο ανάμεσα σε τσακωμούς, νεύρα, θεωρίες συνομωσίες, φαντάσματα και θα σε γκρεμοτσακίσει στη μοναξιά.

Είναι σκύλα σου λέω… Δεν της αρέσει να βλέπει άλλες γυναίκες ευτυχισμένες.

Η καλύτερή της φίλη είναι η Ανασφάλεια. Μεγάλη “μπιπ” μετά συγχωρήσεως. Ύπουλη. Μουλωχτή. Κατακτά το εγώ σου χωρίς να σου αποκαλύπτει το όνομά της. Και όταν έχει καταβάλει όλο σου το είναι σου συστήνεται σαν ένα ταπεινό χαμομηλάκι, στο παίζει απροστάτευτη και διαλύει τις σχέσεις σου και τη ζωή σου αργά και βασανιστικά. Μερικές φορές λειτουργεί κι ερήμην σου. Σε χτυπά πισώπλατα. Τέτοια είναι. Ευδοκιμεί και στις καλύτερες πάστες γυναικών. Θα σε βάλει να αλλάξεις μαλλί εκατό φορές, θα σε στείλει στον καθρέφτη εκατόν πενήντα, θα σε φιμώσει εκεί που πρέπει να μιλήσεις και κάποια νύχτα θα στραγγαλίσει την Τόλμη και την Αυτοπεποίθηση, τις δύο καλύτερες δικές σου φίλες.

Η Ζήλια είναι μεγάλη κουτσομπόλα. Και περίεργη. Ψάχνει κινητά, παρακολουθεί, ψάχνει τις λέξεις, ψάχνει πίσω από τις λέξεις, ψαχουλεύει τα βλέμματα, τα νοήματα, πίσω από τα βλέμματα, πίσω από τα νοήματα. Επισκιάζει τα συναισθήματα, τεμαχίζει την αξιοπρέπεια, τη λογική, παραφράζει την αλήθεια, έχει ψευδαισθήσεις, οράματα. Η Ζήλια είναι αδίστακτη. Είναι από εκείνες που δεν πρέπει να λες φίλες, αλλά απλά γνωστές που συναντιέστε πού και πού. Η Ζήλια είναι μια γκόμενα που δεν πρέπει να βάλεις σπίτι σου. Θα σου φάει τον άντρα.

Θα σε υπνωτίσει, θα σου ρίξει σκόνη στα μάτια, θα διαστρεβλώσει την αλήθεια, θα σε αρρωστήσει κι ο σύντροφός σου θα σε παρατήσει. Κανείς δεν συμπαθεί τις γυναίκες που κάνουν παρέα με τη Ζήλια. Η Ζήλια είναι σειρήνα. Ένα χαστούκι που κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα. Είναι κατήφορος. Διαλυτικό. Διαλύει τα όρια μεταξύ αλήθειας και ψέματος, εξυπνάδας και χαζομάρας. Η Ζήλια είναι Δούρρειος Ίππος και στα σπλάχνα της κρύβει μόνο προβλήματα.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ…
Αν παρουσιαστεί μπροστά σου και σου χαμογελάσει, αδιαφόρησε, άλλαξε δρόμο, κάνε ότι δεν την είδες. Αν αρχίσει να σου μιλάει και να σου λέει αυτά που ξέρει ότι θα σε κάνουν να ψαρώσεις βγάλε την ασπίδα της λογικής, της εμπιστοσύνης, της αυτοπεποίθησης. Πιάστην από το γιακά και ταρακούνησέ την. Κατά βάθος είναι δειλή. Μη τη φοβάσαι. Είσαι πιο δυνατή. Πες της να μην ανακατεύεται στη σχέση σας, στους δύο τρίτος δεν χωρεί και στείλε την αντροχωρίστρα στον αγύριστο.

Ζωγράφισέ της μουστάκια. Το χιούμορ πάντα την εκνευρίζει. Αντέδρασε στα σενάριά της με ψυχραιμία. Αυτό κι αν την διαλύει. Ψάξε. Τσέκαρε πριν παρασυρθείς και μιλήσεις. Σιγουρέψου ότι δεν σου λέει ψέματα πριν κάνεις κανένα κακό. Μην γκρινιάζεις. Μίλα. Κάνε διάλογο. Αν πιάσεις τον εαυτό σου να υψώνει τον τόνο της φωνής του στον σύντροφό σου τότε αυτή η σκύλα έχει μπει μέσα σου. Και με την Ανασφάλεια, την κολλητή της, κάνουν πάρτυ στη δική σου ζωή, στο δικό σου κεφάλι. Αλήθεια, πόσο μπορείς να εμπιστευθείς μια γυναίκα που κάνει τέτοιες παρέες;

Αν δεν φταις σε τίποτα, αν ο σύντροφός σου την έβαλε στο σπίτι σας, στη σχέση σας και στη ζωή σου, τότε τσέκαρε μήπως έχουν συνεννοηθεί για να σε τσεκάρουν. Μην μασήσεις. Αυτή είναι η λύση στο τεστ. Και στην περίπτωση που ανακαλύψεις ότι αυτή η τύπισσα, η Ζήλια ντε, έχει δίκιο και λέει αλήθεια, ξεκαθάρισε τη θέση σου με τον άντρα σου, θέσε τα όριά σου, ύψωσε την αυτοπεποίθησή σου, δείξτου ότι το λες και το εννοείς και ψέκασε αυτό το σαράκι που άφησε στο πέτο σου αυτή η ξιπασμένη με τεράστιες δόσεις αξιοπρέπειας. Θα μείνει στον τόπο.

Αν δεν έκανες σωστή απεντόμωση και αυτή η κατσαρίδα φώλιασε στο μυαλό σου και στη ζωή, σε παρακαλώ, μη την συστήσεις ποτέ στον σύντροφό σου. Θα ταραχτεί πολύ. Κανένας άντρας δεν αντέχει μια γυναίκα που κάνει τέτοιες παρέες. Προσπάθησε να ξεκόψεις παρέες μαζί της πριν καταλάβει το στόμα σου κι αρχίσει να μιλάει εκ μέρους σου. Είναι αδιανόητα γκρινιάρα, επιθετική, αντιπαθητική και σε ακραίες περιπτώσεις τρελή. Οι άντρες τη σιχαίνονται, αλλά λίγοι ξέρουν να τη σκοτώνουν. Κι αυτό αν την αναγνωρίσουν νωρίς πριν μεγαλώσει και πριν προλάβει να κατακτήσει την περηφάνεια σου.

Είναι εξωγήινη. Και τρέφεται από τον εγωισμό σου. Λιγουρεύεται τα εγκεφαλικά σου κύτταρα και σκοτώνει την ψυχολογία σου. Είναι εφτάψυχη. Κι αν έχεις προσπαθήσει τα πάντα, αλλά δεν γίνεται τίποτα πέτα μια πέτρα στο κεφάλι της κολλητής της, της Ανασφάλειας. Έτσι πεθαίνει η Ζήλια μια για πάντα. Η κατά μέτωπον επίθεση δεν είναι πάντα αποδοτική. Η ψυχή της βρίσκεται στη διπλανή της φίλη οπότε αυτό που έχεις να κάνεις είναι να πολεμήσεις το αποκούμπι της. Στραγγάλισε την Ανασφάλεια ένα βράδυ με πολύ γέλιο, με κοπλιμέντα στον εαυτό σου, με γυμναστική, με μια βόλτα στη θάλασσα. Φώναξε συμμάχους. Φώναξε την Αυτοπεποίθηση κι αν είναι στα down της δώστης καραμέλες. Πότισέ τη με ψηλά τακούνια και κόκκινο κραγιόν. Τάισέ τη με εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και ανέβασέ τη. Σήκωσέ την από το κρεβάτι και ταρακούνησέ την να ξυπνήσει. Η Αυτοπεποίθηση είναι η καλύτερή σου φίλη και θα παλέψει για σένα. Σκόνη θα τις κάνει. Αυτές είναι φίλες. Όχι μερικές μερικές…

Κι αν κάποιο βράδυ ακούσεις το φάντασμά της Ζήλιας ξανά να σου ψιθυρίζει βρωμόλογα… θυμίσου πως είναι μια γυναίκα μόνη, άσχημη, που δεν την θέλει κανείς άντρας και έχει βάλει στόχο να καταστρέψει οποιοδήποτε ζευγάρι βρεθεί στο διάβα της. Είναι κομπλεξική, κακιασμένη, αυτή η “φίλη-φίδι” που δήθεν για το καλό σου, σου σκάβει το λάκκο. Περιφέρεται κακοσχηματισμένη και κακοζωισμένη ψάχνοντας για ανυποψίαστα θύματα. Μη μασάς και μη τη φοβηθείς. Φίμωσέ την. Άλλωστε βρωμόλογα μόνο ένας έχει το δικαίωμα να σου λέει…

της Ξένιας Ιωάννου

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Τέλειο άρθρο! 🙂

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read More

And More