EllaOne: H νέα γενιά στο χάπι της επόμενης μέρας

Ας είμαστε ειλικρινείς: Ατυχήματα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, πάντα συνέβαιναν και πάντα θα συνεχίσουν να συμβαίνουν. Αν για τους δικούς σας προσωπικούς λόγους, δεν χρησιμοποιείτε προφυλάξεις αλλά το… λάθος έγινε, μην πανικοβάλλεστε και διαβάστε προσεκτικά παρακάτω.

Το ellaOne ανήκει στη νέα γενιά μεθόδων επείγουσας αντισύλληψης, και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει. Το ellaOne έχει τη μέγιστη αποτελεσματικότητα όταν χρησιμοποιηθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα και ιδανικά εντός 24 ωρών και όχι αργότερα, από 5 ημέρες από τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις ή την αποτυχία της αντισυλληπτικής μεθόδου.

Το ellaOne είναι το χάπι της επόμενης ημέρας που μπορεί να αποτρέψει μια εγκυμοσύνη μετά από σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις ή εάν η μέθοδος αντισύλληψης απέτυχε. Το ellaOne σε σύγκριση με τα παλαιότερα προϊόντα που περιέχουν λεβονοργεστρέλη, είναι το μοναδικό που είναι αποτελεσματικό ακόμα και αν η γυναίκα πρόκειται να κάνει ωορρηξία την επόμενη ή μεθεπόμενη ημέρα από τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις, μέρες δηλαδή που ο κίνδυνος εγκυμοσύνης είναι μέγιστος.

Το ellaOne δρα αναστέλλοντας την ωορρηξία εφόσον φυσικά αυτή δεν έχει ακόμη συμβεί. Αυτό σημαίνει ότι τα σπερματοζωάρια που περιμένουν στις σάλπιγγες δεν θα μπορούν να συναντήσουν το ωάριο και να το γονιμοποιήσουν ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι έχει ανάλογη δράση με το κανονικό χάπι αντισύλληψης, το οποίο δρα επίσης αποτρέποντας την απελευθέρωση του ωαρίου.

Προσοχή! Σε περίπτωση που μετά τη λήψη του ellaOne έχετε πάλι σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις, δεν είστε προστατευμένοι. Καλό θα ήταν λοιπόν να χρησιμοποιείτε προφυλακτικό μιας και το ellaOne δεν αποτελεί μόνιμη μέθοδο αντισύλληψης, αλλά μία μέθοδο “Έκτακτης ανάγκης”. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που θα πρέπει να χρησιμοποιείται περιστασιακά και με σύνεση. Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι το ellaOne δεν προστατεύει από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.


Ενημερωθείτε στο www.ellaOne.gr

Το υπουργείο Υγείας & Πρόνοιας και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων συνιστούν: διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης – συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.

Read More

And More