Ο Δίας περνάει στο Σκορπιό για ένα χρόνο. Πώς επηρεάζει το ζώδιό σου ο πλανήτης της τύχης;

Στις 10 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε μια από τις πιο σημαντικές πλανητικές μετακινήσεις της χρονιάς. Ο Δίας, ο πλανήτης της τύχης και των ευκαιριών, έφυγε από το ζώδιο του Ζυγού και πέρασε στο Σκορπιό, όπου και θα παραμείνει έως τις 8 Νοεμβρίου 2018. Στο ίδιο ζώδιο είχε βρεθεί την περίοδο από τον Οκτώβριο του 2005 έως τον Νοέμβριο του 2006, ακριβώς δώδεκα χρόνια πριν, όσο δηλαδή χρειάζεται για να περάσει από όλο το ζωδιακό κύκλο.

Ο Δίας σχετίζεται με την επέκταση, την ανάπτυξη, τη γνώση, την αισιοδοξία και την ευημερία. Είναι η γενναιοδωρία και η πίστη μας. Από την άλλη, το υδάτινο ζώδιο του Σκορπιού σχετίζεται με το συναισθηματικό βάθος, την ψυχική ένωση με τον Άλλο, την ψυχοθεραπεία, την εσωτερική δύναμη, τη σεξουαλικότητα και τα ταμπού. Με το Δία στο Σκορπιό ωθούμαστε να κυνηγήσουμε το πάθος μας, να κάνουμε μια βουτιά στα βαθιά νερά του υποσυνειδήτου μας και να θεραπεύσουμε τις πληγές μας, ώστε να καταφέρουμε να αναπτυχθούμε και να προχωρήσουμε.

Το διάστημα που κινούνταν στο Ζυγό, από τον Σεπτέμβριο του 2016, μας απασχόλησαν περισσότερο οι άλλοι, η διατήρηση ισορροπιών και η ανάπτυξη ισότιμων σχέσεων και μάλιστα, με τις όψεις που σχημάτισε ο Δίας με τον Πλούτωνα και τον Ουρανό, πολλές σχέσεις που δεν διέπονταν από ισορροπία, πιθανόν να κλονίστηκαν. Τώρα, με το Δία στο Σκορπιό θα μας απασχολήσει περισσότερο η ουσία, αυτό που κρύβεται κάτω από την επιφάνεια και χρειάζεται να το δούμε και να το θεραπεύσουμε. Η δέσμευση, η δύναμη, η οικειότητα και η θέληση θα αποτελέσουν τις νέες ηθικές αξίες. Δεν μας ενδιαφέρει να είμαστε ευγενικοί ή δίκαιοι. Μας ενδιαφέρει να βρούμε τη ρίζα και τη βαθύτερη αλήθεια στα πράγματα.

Ο Δίας στο Σκορπιό θα φέρει, επίσης, σημαντικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά οικονομικά ζητήματα, συμφωνίες, κληρονομιές, χρέη και δάνεια. Πολλοί θα έχουν κέρδη και επιστροφές οφειλών το επόμενο διάστημα, ενώ γενικά το χρήμα και η εξουσία αποτελούν μέσα επέκτασης. Εδώ καλό είναι να αναφέρουμε πως ο Δίας σχετίζεται με τα μεγάλα πράγματα, την μεγάλη εικόνα και τη ροπή προς την υπερβολή. Για αυτό καλό είναι να προσέξουμε τον τρόπο που θα διαχειριστούμε την ενέργεια της διέλευσης αυτής, ώστε να μην καταφύγουμε σε αυτοκαταστροφικές συνήθεις και συμπεριφορές, τάσεις επιβολής, ζήλιας, καχυποψίας και εξουσιομανίας προς τους άλλους ή ανάπτυξη πολεμοχαρών διαθέσεων.

Κατά την πορεία του στο ζώδιο αυτό, ο Δίας θα σχηματίζει μόνο θετικές όψεις. Το τρίγωνο του Δία με τον Ποσειδώνα, βοηθά ακόμα περισσότερο τη συναισθηματική εγγύτητα, τη συμπόνια και την αφοσίωση να εκφραστούν, ενώ οξύνει ιδιαίτερα τη διαίσθηση και την καλλιτεχνία. Με το εξάγωνο Δία – Πλούτωνα, θα έχουμε την ευκαιρία να αναπτυχθούμε τόσο οικονομικά όσο και επαγγελματικά, ενώ παράλληλα ανακαλύπτουμε θησαυρούς και πλούτο τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Τέλος, το τρίγωνο Δία – Χείρωνα, μας βοηθά να επουλώσουμε τραύματα, να κλείσουμε πληγές και να απελευθερωθούμε από αρνητικές συμπεριφορές που υπονόμευαν την προσωπική μας εξέλιξη.

ΚΡΙΟΣ
Ο Δίας ξεκινά την πορεία του στο ζώδιο του Σκορπιού στις 10/10, όπου και θα κινηθεί για τους επόμενους δεκατρείς μήνες, έως τις 8/11/2018. Πρόκειται για ένα διάστημα κατά το οποίο θα σε απασχολήσουν και θα δρομολογήσεις επενδύσεις, θα συνάψεις κάποια νέα οικονομική συμφωνία ή πιθανόν να λάβεις κάποιο δάνειο ή μια κληρονομιά. Όσον αφορά στα αισθηματικά σου, φαίνεται πως σου γεννιέται η επιθυμία να αναπτύξεις βαθιά οικειότητα και ένωση με το σύντροφό σου. Η σεξουαλικότητα στη σχέση σου ανανεώνεται και δεν αποκλείεται να υπάρξει μια συμβίωση ή μια εγκυμοσύνη. Από την άλλη, αν απλώς αναζητάς το πάθος, οι ευκαιρίες για παθιασμένες στιγμές δεν θα λείψουν, αρκεί να προσέξεις τις κρυφές σχέσεις.

/

ΤΑΥΡΟΣ
Ο Δίας θα κινείται στο ζώδιο του Σκορπιού από τις 10/10/17 έως τις 8/11/2018, διαμορφώνοντας μια πολύ ευνοϊκή περίοδο για τον τομέα των διαπροσωπικών σου σχέσεων. Αν διατηρείς μόνιμο δεσμό, επεκτείνεται, προχωρά και αναπτύσσεται μέσα από μια συμβίωση ή και έναν γάμο, ενώ αν είσαι ήδη παντρεμένη, ίσως να λαμβάνετε μια απόφαση με το ταίρι σου, μέσα από την οποία βρίσκετε ένα νέο νόημα για την κοινή σας πορεία. Οι singles δεν φαίνεται να μένουν για πολύ καιρό σε αυτήν την κατηγορία, αφού με αυτήν τη διέλευση οι ευκαιρίες για μια νέα σχέση είναι πολλαπλάσιες. Επίσης, αν βρίσκεσαι σε μια βαλτωμένη σχέση, δεν αποκλείεται να μπει ένα τρίτο πρόσωπο ανάμεσά σας που θα ρίξει τις μάσκες. Όσον αφορά στα επαγγελματικά σου, είναι πολύ πιθανό να συνάψεις μια νέα, επικερδή συνεργασία.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Η παρουσία του Δία στο Σκορπιό από τις 10/10/17 έως τις 8/11/2018 θα επηρεάσει τον τομέα της καθημερινότητας και της εργασίας σου. Αν αναζητούσες εργασία το προηγούμενο διάστημα, θα δεις τις ευκαιρίες και τις προτάσεις να πληθαίνουν αυτήν την περίοδο και μάλιστα, δεν αποκλείεται να βρεις μια αρκετά απαιτητική δουλειά που αλλάζει εντελώς το καθημερινό σου πρόγραμμα. Επίσης, είναι πολύ πιθανό να αναπτύξεις ένα ερωτικό ειδύλλιο μέσα στο χώρο της δουλειάς σου ή να εμπλακείς σε ένα έντονο παρασκήνιο με συναδέλφους σου. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι θα καταφέρεις να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση και αν αντιμετωπίζεις θέματα άγχους ή ψυχοσωματικά προβλήματα, να βρεις τη βαθύτερη αιτία τους και να τα θεραπεύσεις.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ο Δίας θα κινείται στο ζώδιο του Σκορπιού από τις 10/10/17 έως τις 8/11/2018, χαρίζοντας ιδιαίτερη εύνοια στο ζώδιό σου και συγκεκριμένα στις αισθηματικές σου υποθέσεις. Το διάστημα αυτό θα δεις την αυτοπεποίθησή σου να ανεβαίνει κατακόρυφα και είναι πιθανό να υποδεχθείς ένα νέο, μοιραίο έρωτα στη ζωή σου. Παράλληλα, θα αντιληφθείς ότι σε διασκεδάζουν και σε ευχαριστούν καινούρια πράγματα και ίσως αποφασίσεις να ξεκινήσεις κάποιες δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες εκφράζεται η δημιουργικότητά σου. Από την άλλη, αν διατηρείς μακροχρόνια σχέση, αυτή η διέλευση θα σου ξυπνήσει μια ανάγκη για περισσότερη συναισθηματική ασφάλεια και ίσως αποφασίσετε να προχωρήσετε σε απόκτηση απογόνων με το σύντροφό σου.

ΛΕΩΝ
Η παρουσία του Δία στο Σκορπιό από τις 10/10/17 έως τις 8/11/2018 φέρνει αλλαγές σε οικογενειακά ζητήματα και θέματα ακίνητης περιουσίας. Το διάστημα της διέλευσης αυτής είναι πιθανό να δεις την οικογένειά σου να επεκτείνεται και να μεγαλώνει και να διαπιστώσεις πως τα κοντινά σου πρόσωπα αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή ασφάλειας και χαράς. Επίσης, αν αντιμετώπιζες κάποιο οικογενειακό πρόβλημα, θα αρχίζουν να παρουσιάζονται νέοι δρόμοι και ευκαιρίες επίλυσης. Από την άλλη, δεν αποκλείεται να σου γεννηθεί η επιθυμία να εγκαταλείψεις το πατρικό σου ή να σχεδιάζεις μια μετακόμιση λόγω συμβίωσης με το σύντροφό σου. Επίσης, είναι ένα ιδανικό διάστημα για να αγοράσεις ένα οικόπεδο ή ένα ακίνητο που θα αποτελέσει το καταφύγιό σου από δω και πέρα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ο Δίας θα κινείται στο ζώδιο του Σκορπιού από τις 10/10/17 έως τις 8/11/2018, επηρεάζοντας τον τρόπο που επικοινωνείς και συνδιαλέγεσαι. Πρόκειται για μια περίοδο που ο τρόπος σκέψης σου και ο τρόπος που εκφράζεσαι, εμπλουτίζονται με νέες ιδέες και ένα νέο λεξιλόγιο, τα οποία βασίζονται στην ουσία των πραγμάτων. Η επικοινωνία με τους γύρω σου βαθαίνει, σε απασχολούν περισσότερο ψυχολογικά θέματα ή η μεταφυσική και γενικώς διψάς για καινούριες πληροφορίες. Ίσως αποφασίσεις να μάθεις μια ξένη γλώσσα, να βγάλεις δίπλωμα οδήγησης, να αγοράσεις αυτοκίνητο ή να εκπαιδευτείς σε ένα καινούριο αντικείμενο το επόμενο διάστημα. Παράλληλα, οι σχέσεις σου με αδέρφια ή κάποιους κοντινούς συγγενείς γίνονται πιο στενές και ουσιαστικές, ενώ ίσως να έχεις την ευκαιρία να πραγματοποιείς συχνότερα εκδρομές και κοντινές αποδράσεις. Επίσης, είναι μια περίοδος δικτύωσης κατά την οποία θα γνωρίσεις νέα πρόσωπα που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην επαγγελματική και προσωπική σου εξέλιξη.

ΖΥΓΟΣ
Ο Δίας θα κινηθεί στο ζώδιο του Σκορπιού από τις 10/10/17 έως τις 8/11/2018, ένα διάστημα κατά το οποίο η ανάγκη σου για υλική και συναισθηματική ασφάλεια, γίνεται επιτακτική. Αν αναζητάς νέες πηγές εσόδων είναι πιθανό να προκύψουν αυτήν την εποχή ή ίσως να δεχθείς μια αύξηση στο εισόδημά σου, η οποία σου προσφέρει ανακούφιση. Επίσης, ίσως να καταφέρνεις να πραγματοποιήσεις μια αγορά που σχεδίαζες καιρό, αλλά η οικονομική σου κατάσταση δεν σου επέτρεπε να την υλοποιήσεις. Από την άλλη, αν είσαι δεσμευμένη, δεν αποκλείεται να αλλάζει κάτι στο εισόδημα του συντρόφου σου, κάτι που θα επαναφέρει το αίσθημα της ασφάλειας που χρειάζεσαι. Γενικά, θα θελήσεις να κάνεις σταθεροποιητικές κινήσεις στη ζωή σου την εποχή αυτή και θα προσπαθήσεις να αποκαταστήσεις σχέσεις που επλήγησαν το προηγούμενο διάστημα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Η παρουσία του Δία στο ζώδιό σου από τις 10/10/17 έως τις 8/11/2018 θα σου προσφέρει ένα μεγάλο άνοιγμα στη ζωή σου. Αρχικά, θα δεις την αυτοπεποίθησή σου να ανεβαίνει και την εσωτερική σου δύναμη να μεγεθύνεται, κάτι που θα σε παρακινήσει να κάνεις νέα όνειρα, να στοχεύσεις ψηλότερα και να κάνεις επεκτατικά σχέδια. Την περίοδο αυτή, ίσως αποφασίσεις να εξελίξεις τις σπουδές σου, να προχωρήσεις σε μια επένδυση, να αλλάξεις επαγγελματικό αντικείμενο ή ακόμη και να μετοικίσεις στο εξωτερικό. Οι ευκαιρίες για προσωπική εξέλιξη θα είναι πολλαπλάσιες και χρειάζεται να έχεις ανοιχτές κεραίες, να είσαι σε εγρήγορση και ετοιμότητα για να τις αρπάξεις. Στον αισθηματικό τομέα, είναι πιθανό να έρθει στη ζωή σου ένας καινούριος, μεγάλος έρωτας ή αν διατηρείς μόνιμο δεσμό, να αποφασίσεις πως ήρθε η ώρα να ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας. Αν, από την άλλη, βρισκόσουν σε σχέσεις που αισθανόσουν εγκλωβισμένη, τώρα βρίσκεις τη δύναμη να φύγεις και να ανοίξεις τα φτερά σου για νέες περιπέτειες.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Ο Δίας θα κινηθεί στο ζώδιο του Σκορπιού από τις 10/10/17 έως τις 8/11/2018, επηρεάζοντας το κομμάτι του ωροσκοπίου σου που αφορά στη διαίσθηση και τον ψυχικό σου κόσμο. Κατά τη διέλευση αυτή, ίσως αποφασίσεις να ξεκινήσεις ψυχοθεραπεία ή κάποια καλλιτεχνική δραστηριότητα, μέσα από την οποία θα ανακαλύψεις έναν εσωτερικό πλούτο που παρέμενε κρυμμένος. Έρχεσαι αντιμέτωπη με φόβους και διάφορες καταστάσεις από το παρελθόν, οι οποίες πιθανόν σε είχαν στοιχειώσει και απέτρεπαν την προσωπική σου εξέλιξη. Τώρα, βρίσκεις τη δύναμη να τις αντιμετωπίσεις και να θεραπεύσεις πληγές και μάλιστα, ο Δίας σε αυτήν τη θέση θα λειτουργήσει σαν από μηχανής θεός, φέρνοντας στο δρόμο σου πρόσωπα και καταστάσεις που θα σου παρέχουν βοήθεια και ψυχολογική στήριξη. Παράλληλα, αυτή η περίοδος είναι ιδανική για να προετοιμάσεις ένα δημιουργικό έργο ή ένα μεγάλο διάβημα που ετοιμάζεσαι να κάνεις στην προσωπική σου ζωή.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Η παρουσία του Δία στο Σκορπιό από τις 10/10/17 έως τις 8/11/2018 θα αποτελέσει το έναυσμα για να υλοποιήσεις τα όνειρά σου. Αρχικά, φαίνεται πως θα θελήσεις να διευρύνεις τον κοινωνικό σου κύκλο, πως έρχονται νέοι φίλοι στο δρόμο σου αλλά και γνωριμίες που θα αποδειχθούν ιδιαίτερα ωφέλιμες για το επαγγελματικό σου μέλλον. Παράλληλα, θα νιώσεις την ανάγκη να ενταχθείς σε έναν κύκλο ομοϊδεατών ή να φανερώσεις τις πεποιθήσεις σου μέσα σε μια ομάδα. Γενικά, η θέση σου και η πορεία σου μέσα στο άμεσο και το έμμεσο κοινωνικό σου περιβάλλον θα σε απασχολήσει έντονα και ίσως να κάνεις κάποιες τολμηρές κινήσεις για να την εδραιώσεις. Επίσης, φαίνεται πως αποκτάς συμμάχους στα σχέδιά σου ή πως στο πρόσωπο του συντρόφου σου, αισθάνεσαι πως έχεις βρει έναν συνοδοιπόρο, με τον οποίο μοιράζεστε κοινό όραμα για τη ζωή.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ο Δίας θα κινηθεί στο ζώδιο του Σκορπιού από τις 10/10/17 έως τις 8/11/2018, φέρνοντας σημαντικές αλλαγές στον τομέα της καριέρας και της δημόσιας εικόνας σου. Πρόκειται για ένα διάστημα, κατά το οποίο φτάνεις πιο κοντά στους στόχους και τις φιλοδοξίες σου και αποκτάς ένα καινούριο όραμα για το επαγγελματικό σου μέλλον. Ίσως δεχθείς μια ενδιαφέρουσα πρόταση για να αναλάβεις ένα νέο εγχείρημα ή μια θέση στη δουλειά σου, η οποία εκτός από κύρος σου χαρίζει εξουσία και δύναμη. Παράλληλα, δεν αποκλείεται να ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση ή να αποφασίσεις να φτιάξεις μια εταιρεία στο εξωτερικό. Γενικά, ίσως να υπάρξουν διάφορα παιχνίδια εξουσίας στα επαγγελματικά σου και καλό είναι να προσέξεις τον τρόπο που θα χειριστείς κάποιες καταστάσεις, ώστε να μην φανείς μισαλλόδοξη, χαλώντας την εικόνα σου. Από την άλλη, αν διατηρείς μόνιμο δεσμό, δεν αποκλείεται να προχωρήσεις σε μια επισημοποίηση, όμως αν βρίσκεσαι σε έναν προβληματικό γάμο, είναι εξίσου πιθανό να αποφασίσεις να χωρίσεις.

ΙΧΘΕΙΣ
Η παρουσία του Δία στο Σκορπιό από τις 10/10/17 έως τις 8/11/2018 φαίνεται πως θα αλλάξει την κοσμοθεωρία και την αντίληψή σου για τη ζωή. Το διάστημα αυτό, ενδέχεται να ξεκινάς ή να ολοκληρώνεις τις σπουδές σου σε μια χώρα του εξωτερικού ή να λαμβάνεις την απόφαση να εγκαταλείψεις τον τόπο διαμονής σου για να κυνηγήσεις τα όνειρά σου κάπου μακριά. Μετά από μια περίοδο περίπου τριών ετών που μόχθησες για να εδραιωθείς στον επαγγελματικό στίβο, τώρα φαίνεται πως καταφέρνεις να δρέψεις τους καρπούς των προσπαθειών σου και να θέσεις νέους στόχους για το μέλλον σου. Αν σε απασχολεί ένα νομικό ζήτημα, είναι μια περίοδος που θα ολοκληρωθεί και θα βγεις κερδισμένη από την όλη διαδικασία. Επίσης, είναι μια εποχή που θα δεις να αλλάζουν πολλά πιστεύω σου και ίσως χρειαστεί να “θάψεις” κάποιες πεποιθήσεις σου που προέρχονται από τον παλιό σου εαυτό, καθώς αναγεννιέται ένας καινούριος κόσμος για σένα.

Read More

And More