Πανσέληνος – Νοέμβριος 2016: Πώς επηρεάζει το ζώδιό σου;

Στις 14 Νοεμβρίου, διαμορφώνεται η Πανσέληνος του μήνα στο ζώδιο του Ταύρου, ένα φεγγάρι που δημιουργεί την ανάγκη για σταθερότητα. Με τον Ήλιο να βρίσκεται απέναντι από τη Σελήνη όπως σε κάθε Πανσέληνο, κάτι που μας παρακινεί να βρούμε τη χρυσή τομή ανάμεσα στο δίπολο που εγείρεται από τα ζώδια που συμμετέχουν, εν προκειμένω σε θέματα υλικής και συναισθηματικής ασφάλειας, αυτά που κατέχουμε και αυτά που μοιραζόμαστε με τους άλλους. Η ανάγκη για κτήση και το ένστικτο της επιβίωσης θα συγκρουστούν, προκειμένου να βρεθεί εκείνη η λύση που θα ικανοποιήσει και τα δύο. Με την επιρροή αυτή να διαρκεί ως τις 29 Νοεμβρίου, οπότε και πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη στον Τοξότη.

Στο φαινόμενο συμμετέχει ο Ουρανός σε δυσμενείς όψεις με τα Φώτα, κάτι που φανερώνει πως οι εξελίξεις πυροδοτούνται από μια ξαφνική αλλαγή που λαμβάνει χώρα και δημιουργεί την ανάγκη για επανάσταση και απελευθέρωση. Από την άλλη, η θετική συμμετοχή του Πλούτωνα, χαρίζει δύναμη και ανάγκη για αυτοέλεγχο, κάτι που βοηθά σε αυτό που επιτάσσει η Σελήνη σε αυτή τη φάση, στη διατήρηση των κεκτημένων. Είναι σημαντικό να μετριάσουμε την ένταση και να λάβουμε την όποια απόφαση, κατόπιν ωρίμου σκέψεως και με γνώμονα την προσωπική μας ασφάλεια.

ΚΡΙΟΣ
Η Πανσέληνος στο ζώδιο του Ταύρου ανοίγει ζητήματα που αφορούν στο εισόδημα και το αίσθημα της υλικής σου ασφάλειας. Φαίνεται πως μια απροσδόκητη εξέλιξη επηρεάζει τα παραπάνω και ίσως κληθείς να λάβεις κάποια απόφαση, η οποία θα διαταράξει τις ισορροπίες ή θα αλλάξει τα δεδομένα. Είναι πιθανό να κάνουν την εμφάνισή τους παλιότερα χρέη που σου δημιουργούν άγχος ή θέματα που αφορούν κληρονομιές, προκαλώντας σύγχυση και ένταση με τους εμπλεκόμενους. Σε κάθε περίπτωση, προσπάθησε να αποφύγεις οικονομικά ανοίγματα ή την ανάληψη μεγάλου ρίσκου τις μέρες αυτές, όπως επίσης κάποια επένδυση για την οποία δεν έχεις εξασφαλίσει το ελάχιστο κέρδος.

/

ΤΑΥΡΟΣ
Η Πανσέληνος κορυφώνεται στο ζώδιό σου και σε καλεί να κλείσεις έναν κύκλο σε θέματα σχέσεων. Ζητήματα που ξεκίνησαν στη Νέα Σελήνη που προηγήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου και αφορούσαν διαπροσωπικές ή επαγγελματικές σου σχέσεις, τώρα παρουσιάζουν εξελίξεις. Οι προθέσεις και τα κίνητρα κάποιων προσώπων φανερώνονται, ενώ αν βίωνες μία κατάσταση μέσα στη σχέση σου, η οποία σε γέμιζε ανασφάλεια, τώρα καλείσαι να την αντιμετωπίσεις. Ακόμη, αυτά που κατέχεις και αυτά που μοιράζεσαι με τον σύντροφό σου και γενικά με τους άλλους, γίνονται θέμα και καλείσαι να βρεις τη χρυσή τομή ανάμεσα στα δύο. Αυτό που πρέπει να αποφύγεις τις μέρες αυτές, είναι οι απόλυτες θέσεις και οι απότομες εκρήξεις, λόγω συναισθημάτων που έχεις καταπιέσει.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Η Πανσέληνος που κορυφώνεται στο ζώδιο του Ταύρου, επηρεάζει περισσότερο τη σωματική και ψυχολογική σου κατάσταση, φέρνοντας στην επιφάνεια συναισθήματα άγχους και ανασφάλειας, τα οποία πιθανόν να σε κάνουν να νιώσεις και σωματική κόπωση. Είναι σημαντικό να αποστασιοποιηθείς λίγο από τις εξελίξεις τις μέρες αυτές, να κάνεις μια βουτιά στο υποσυνείδητό σου και να αναλογιστείς ποια πράγματα χρειάζεσαι για να νιώσεις σίγουρη και ασφαλής ή ποιες απώλειες, τόσο σε συναισθηματικό όσο και σε υλικό επίπεδο, έχουν συμβάλλει αρνητικά στην ψυχολογία σου. Καλό είναι να χρησιμοποιήσεις την ενέργειά σου όσο το δυνατόν πιο παραγωγικά, μέσα από ψυχαγωγικές δραστηριότητες που σε χαλαρώνουν και με βελτίωση του καθημερινού τρόπου ζωής, ώστε να καταφέρεις να εξισορροπήσεις τις ανάγκες της ψυχής και του σώματός σου.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η Πανσέληνος που κορυφώνεται στο ζώδιο του Ταύρου επηρεάζει θέματα που αφορούν στον κοινωνικό σου περίγυρο και κάποιους στόχους που είχες θέσει για το μέλλον σου. Οι μέρες αυτές είναι πιθανόν να φέρουν στο φως κάποια θέματα που αφορούν στη σχέση σου με έναν φίλο/η, τα οποία καλείσαι να ξεκαθαρίσεις και να δεις από διαφορετική σκοπιά. Φαίνεται πως επηρεάζεται το αίσθημα της ασφάλειας που αποζητάς, ενώ παράλληλα εγείρονται ζητήματα που αφορούν στον τρόπο που διασκεδάζεις, που εκφράζεις τον εαυτό σου, καθώς και αυτά που αποζητάς από τον κοινωνικό σου περίγυρο. Από την άλλη, κάποιοι επαγγελματικοί ή οικονομικοί σου στόχοι, ίσως παρουσιάσουν κάποια σκαμπανεβάσματα ή μια απροσδόκητη εξέλιξη που θα σε προβληματίσει.

ΛΕΩΝ
Η Πανσέληνος στο ζώδιο του Ταύρου επηρεάζει το κομμάτι του ωροσκοπίου σου που αφορά στην καριέρα σου. Τις μέρες γύρω από την κορύφωση του φαινομένου είναι πιθανό να συμβούν αξιοσημείωτες αλλαγές στον επαγγελματικό τομέα, που θα καθορίσουν την μετέπειτα πορεία σου. Διαπραγματεύσεις με ανώτερους αναφορικά με αυτά που λαμβάνεις και αυτά που παρέχεις στην εργασία σου, κάποια επένδυση που απασχολεί την επιχείρηση στην οποία εργάζεσαι και για την οποία καλείσαι να αναλάβεις πρόσθετες ευθύνες ή η απόφασή σου να αλλάξεις ακόμη και επαγγελματικό αντικείμενο, είναι μερικά από τα σενάρια των ημερών. Φρόντισε να διασφαλίσεις τον εαυτό σου, τις προσωπικές σου ανάγκες και το αίσθημα της ασφάλειας που χρειάζεσαι, πριν λάβεις αποφάσεις ή αποδεχθείς προτάσεις.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Η Πανσέληνος στο ζώδιο του Ταύρου επηρεάζει το κομμάτι του ωροσκοπίου σου που συνδέεται με τις σπουδές, το εξωτερικό και τη γενικότερη κοσμοθεωρία σου. Τα γεγονότα των ημερών αυτών θα παίξουν σημαντικό ρόλο στον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο και στη συνολική αντίληψή σου για τη ζωή και το μέλλον. Κάποιες εξελίξεις σε θέματα σχέσεων ή επαγγελματικά ζητήματα, σε καλούν να οραματιστείς ένα μέλλον που θα σου παρέχει ασφάλεια σε υλικό επίπεδο και να αναζητήσεις τους τρόπους για να το πετύχεις. Νέα πεδία μάθησης και γνώσης θα σε απασχολήσουν έντονα, όπως και ένα ταξίδι στο εξωτερικό ή η ανάγκη σου να αναζητήσεις ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον σε μια άλλη χώρα.

ΖΥΓΟΣ
Η Πανσέληνος στον Ταύρο επηρεάζει τους τομείς της ζωής σου που σχετίζονται με τη συμβίωση και διάφορα οικονομικά ζητήματα που έρχονται στην επιφάνεια. Τις ημέρες αυτές, τα συναισθήματα και τα πράγματα που μοιράζεσαι με το ταίρι σου γίνονται θέμα, όπως και το αίσθημα της υλικής ασφάλειας που χρειάζεσαι. Κάποια έξοδα που επηρεάζουν το ταμείο σας ή μια αλλαγή στο εισόδημα του συντρόφου σου, είναι επίσης πιθανά να συμβούν, επηρεάζοντας την ψυχολογία σου. Από την άλλη, αν είσαι single, υπάρχει το ενδεχόμενο να επιστρέψει ένα πρόσωπο από τα παλιά, κάτι που σου δημιουργεί συναισθηματική αναστάτωση και σε βάζει σε διαδικασία ενδοσκόπησης ή μια νέα γνωριμία που προκύπτει, να σου ξυπνήσει πρωτόγνωρα αισθήματα και ένστικτα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Η Πανσέληνος του μήνα σχηματίζεται στον άξονα του ζωδίου σου, επηρεάζοντάς σε άμεσα και σημαντικά. Τα θέματα που εγείρει αφορούν κατά κύριο λόγο στις διαπροσωπικές σου σχέσεις, οι οποίες παρουσιάζουν εξελίξεις με τα γεγονότα να σε φέρνουν προ αποφάσεων. Το αίσθημα της ασφάλειας που χρειάζεσαι είναι πιθανό να διαταραχθεί τις μέρες αυτές λόγω μιας αλλαγής που λαμβάνει χώρα και αλλάζει τις συνήθειες και το πρόγραμμά σου. Οικονομικά ζητήματα ή οφειλές είναι επίσης πιθανό να κάνουν την εμφάνισή τους, στρέφοντας την προσοχή σου σε παλιές εκκρεμότητες που απαιτούν τακτοποίηση. Σε κάθε περίπτωση, αυτά που μοιράζεσαι με το ταίρι σου και γενικά με τους άλλους, τόσο σε υλικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο, έρχονται σε πρώτο πλάνο.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Η Πανσέληνος που σχηματίζεται στο ζώδιο του Ταύρου επηρεάζει τους ρυθμούς της καθημερινότητάς σου και τη φυσική σου κατάσταση. Είναι πιθανό να κορυφωθούν κάποια γεγονότα στο χώρο εργασίας σου τις μέρες αυτές, τα οποία αφορούν συναδελφικές σχέσεις, τα καθήκοντά σου ή την επαγγελματική σου έδρα, επηρεάζοντας άμεσα το καθημερινό σου πρόγραμμα αλλά και το αίσθημα της ασφάλειας που αποκομίζεις από τη δουλειά σου. Από την άλλη, είναι πιθανό κάποια δικά σου άγχη ή φοβίες να έρχονται στην επιφάνεια επηρεάζοντας την απόδοση στη δουλειά σου ή τις σωματικές σου ανάγκες. Όπως και να ‘χει, καλό είναι να αναζητήσεις την ισορροπία ανάμεσα στις υποχρεώσεις και τα θέλω σου τις μέρες αυτές, ώστε να βρεις τη χρυσή τομή που θα κατευνάσει το άγχος σου.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Η Πανσέληνος στο ζώδιο του Ταύρου επηρεάζει τον 5ο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου, ο οποίος αφορά στην δημιουργική σου έκφραση, τον τρόπο που διασκεδάζεις, που φλερτάρεις, που ερωτεύεσαι. Δεν αποκλείεται να έχει προκύψει ή να προκύψει μια ερωτική γνωριμία τις ημέρες αυτές, η οποία σε ωθεί να εκφράσεις κομμάτια του εαυτού σου που κρατούσες κρυμμένα ή απλώς να σου δημιουργηθεί μια έντονη ανάγκη να φλερτάρεις, να παίξεις και να φανερώσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Παράλληλα, το γεμάτο φεγγάρι σε παρακινεί να αναζητήσεις ασφάλεια μέσα από τα υπάρχοντά σου, ενώ η συμμετοχή του Ουρανού, ίσως φέρει κάποιες αλλαγές στις οικογενειακές σχέσεις που θα επηρεάσουν την αυτοέκφρασή σου.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Η Πανσέληνος στο ζώδιο του Ταύρου σχηματίζεται στο ηλιακό σου ναδίρ, μια θέση που επηρεάζει θέματα οικογενειακών σχέσεων και ακίνητης περιουσίας. Τις μέρες γύρω από την κορύφωση του φαινομένου θα λάβουν χώρα γεγονότα που πιθανόν να διαταράξουν το αίσθημα της ασφάλειας που χρειάζεσαι, τόσο της υλικής όσο και της συναισθηματικής. Οι σχέσεις σου με τους γονείς και τα αγαπημένα σου πρόσωπα έρχονται σε πρώτο πλάνο, όπως και ζητήματα που αφορούν σε μια μετακόμιση, μια οικογενειακή επένδυση, μια αλλαγή στο χώρο που μένεις ή μια αγοραπωλησία ακινήτου. Αυτό που πρέπει να προσέξεις, λόγω της συμμετοχής του κυβερνήτη σου στο φαινόμενο, είναι πιθανές αντιδραστικές συμπεριφορές που προέρχονται από δική σου ανασφάλεια, οι οποίες ίσως διαταράξουν τις ισορροπίες.

ΙΧΘΕΙΣ
Η Πανσέληνος στο ζώδιο του Ταύρου επηρεάζει το κομμάτι του ωροσκοπίου σου που, μεταξύ άλλων, σχετίζεται με την επικοινωνία και τις μετακινήσεις σου. Ίσως θελήσεις να εκφράσεις κάποια πράγματα που σε απασχολούν στο ταίρι σου, σε αγαπημένα πρόσωπα, σε συγγενείς ή αδέρφια τις μέρες αυτές ή να προχωρήσεις σε μια αγορά που θα βελτιώσεις τις μετακινήσεις σου. Επίσης, θέματα μάθησης, διδασκαλίας και σπουδών έρχονται σε πρώτο πλάνο και ίσως κάποια σχέδια που κάνεις για το μέλλον, να μπλοκάρονται λόγω οικονομικών εμποδίων, δημιουργώντας σου ένα αίσθημα αβεβαιότητας. Σε κάθε περίπτωση, το φεγγάρι αυτό δεν σε επηρεάζει αρνητικά, καθώς σε βοηθά να βρεις πρακτικές λύσεις σε οποιοδήποτε ζήτημα αντιμετωπίζεις.

Read More

And More