Υπερπανσέληνος και Ολική έκλειψη: Τι σημαίνει για το ζώδιό σου; Πώς σε επηρεάζει;

Μια εξαιρετικά σπάνια Πανσέληνος διαμορφώνεται στις 28 Σεπτεμβρίου -ώρα 5.50- που παράλληλα αποτελεί και την τελευταία ολική έκλειψη Σελήνης της φετινής χρονιάς. Πρόκειται για ένα φαινόμενο μοναδικό, που θα είναι ορατό στη χώρα μας από τις 4.07 μέχρι τις 6.23 με αποκορύφωμα φυσικά στις 5.50 όποτε και κορυφώνεται. Αν ο καιρός είναι καλός, θα μπορέσουμε να απολαύσουμε αυτό το θέαμα που θα παρατηρηθεί ξανά το 2033. Πρόκειται λοιπόν για μια Υπερπανσέληνο ή Ολική Έκλειψη Υπερπανσελήνου ή Ματωμένη Πανσέληνος όπως ονομάζεται που έχει ιδιαίτερη αστρολογική σημασία. Στο φαινόμενο συμμετέχουν η Λίλιθ και ο ανάδρομος Ερμής, ενώ ο Κρόνος ρίχνει τις θετικές ακτίνες του στο γεμάτο φεγγάρι. Οι όψεις αυτές μιλούν για επαναφορά προβλημάτων και εξεύρεση νέων λύσεων. Παρόλο που οι εκλείψεις συνήθως προοιωνίζουν δυσάρεστα γεγονότα, στη συγκεκριμένη περίπτωση ίσως ανοίξει το δρόμο για νέες θετικές εξελίξεις που μπορεί να προκύψουν ακόμα και μέσα από δυσκολίες. Σε προσωπικό επίπεδο, όλοι θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την κατάκτηση του οποιουδήποτε στόχου μας, ώστε να λάβουμε την ανταμοιβή που μας αξίζει. Ο Κρόνος άλλωστε είναι ο πλανήτης που αποτελεί τον πιο δίκαιο κριτή.

/

Οι Λέοντες, οι Τοξότες και οι Υδροχόοι, ίσως είναι οι πιο ευνοημένοι αυτής της Υπερπανσελήνου, ενώ τα ζώδια του Παρορμητικού Σταυρού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) που έχουν γεννηθεί γύρω στις 25/3, 26/6, 27/9 και 26/12, θα πρέπει να αγωνιστούν με πίστη και αυτοπεποίθηση, προκειμένου να πετύχουν κάτι σπουδαίο.

ΚΡΙΟΣ
Η ιδιαίτερη και δυναμική πανσέληνος που διαμορφώνεται στο δικό σου ζώδιο στις 28 Σεπτεμβρίου, σε φέρνει αντιμέτωπη με τον εαυτό σου και τις ευθύνες σου απέναντι στους άλλους. Το γεγονός μάλιστα ότι δεν πρόκειται για μια απλή πανσέληνο αλλά για μια ολική έκλειψη Σελήνης, σημαίνει ότι η επιρροή της διαρκεί ένα εξάμηνο και επομένως θα έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου, προκειμένου να “ζυγίσεις” τα θέματα που σε απασχολούν και τα άτομα που σε περιστοιχίζουν, και να πάρεις ώριμες αποφάσεις για το μέλλον σου. Οι αλλαγές που θα δρομολογήσεις, αυτή τη φορά θα στηρίζονται στη λογική και έτσι θα έχουν γερά θεμέλια ώστε να αντέξουν στο χρόνο. Η θετική συμμετοχή του Κρόνου εξάλλου, δείχνει ότι πλέον στέκεσαι γερά στα πόδια σου και έχεις τη δυνατότητα να κατακτήσεις επαγγελματικούς στόχους αλλά και ευημερία στην προσωπική σου ζωή.

ΤΑΥΡΟΣ
Η πανσέληνος και ολική έκλειψη Σελήνης που διαμορφώνεται στις 28 Σεπτεμβρίου, ενεργοποιεί τον δωδέκατο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου σου, γεγονός που σου δίνει την ευκαιρία να χαλαρώσεις, να ξεκουραστείς αλλά και να απαλλαγείς από οτιδήποτε σου χαλάει τη διάθεση και σε φθείρει. Το φαινόμενο επίσης θα ρίξει φως σε ό,τι σε απασχολεί και θα σου δώσει πληροφορίες ή απαντήσεις σε θέματα που σε προβληματίζουν. Η περίοδος αυτή είναι κατάλληλη για να ασχοληθείς επίσης με τον εαυτό σου, τη διατροφή σου, τις συνήθειές σου και να υιοθετήσεις έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής ή και να ξεκινήσεις μια νέα επαγγελματική δραστηριότητα που θα δώσει καινούριο νόημα στη ζωή σου. Τέλος, η θετική συμμετοχή του Κρόνου ευνοεί θέματα που σχετίζονται με τα περιουσιακά σου στοιχεία, με δάνεια ή κοινούς πόρους.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Η ολική έκλειψη Σελήνης που διαμορφώνεται στις 28 Σεπτεμβρίου, ενεργοποιεί τον τομέα του ωροσκοπίου σου που σχετίζεται με τις φιλίες σου, τις συλλογικές δραστηριότητες και τους στόχους σου. Έτσι, το ερχόμενο εξάμηνο η ζωή σου θα γίνει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, καθώς θα διευρύνεις το φιλικό κύκλο σου, θα δημιουργήσεις νέες σχέσεις και θα συμμετάσχεις σε δραστηριότητες που θα γεμίσουν ευχάριστα το χρόνο σου. Αν ανήκεις στις singles, μια νέα γνωριμία μπορεί να ξεκινήσει μέσα από το φιλικό περιβάλλον σου και σε αυτήν την περίπτωση, η θετική συμμετοχή του Κρόνου, εγγυάται την μακροβιότητα αυτής της σχέσης. Οι δεσμευμένες, ίσως αποφασίσουν να παντρευτούν αυτό το διάστημα. Οι νέες συνεργασίες επίσης ευνοούνται καθώς μπορούν να σου εξασφαλίσουν περαιτέρω κέρδη.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η Υπερπανσέληνος και ολική έκλειψη Σελήνης, διαμορφώνεται στις 28 Σεπτεμβρίου στο μεσουράνημα του ηλιακού ωροσκοπιόυ και φέρνει στο προσκήνιο την καριέρα σου. Το ερχόμενο εξάμηνο, πρόκειται να κάνεις σημαντικές αλλαγές στη σταδιοδρομία σου, να ξεκινήσεις μια νέα πορεία ή να πάρεις μια σημαντική προαγωγή. Θα χρειαστεί βέβαια κι εσύ να δουλέψεις σκληρά και να μειώσεις τον ελεύθερο χρόνο σου, ωστόσο, η θετική συμμετοχή του Κρόνου εγγυάται ότι οι προσπάθειές σου θα ευοδωθούν και θα φέρουν το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Αν ανήκεις στις singles, μια νέα γνωριμία σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον, έχει προοπτικές να εξελιχθεί σοβαρά. Τέλος η συμμετοχή της Λίλιθ και του ανάδρομου Ερμή, για κάποιες από σας θα σημάνει την αναβίωση μιας σχέσης που έχει διακοπεί.

ΛΕΩΝ
Η ολική έκλειψη Σελήνης στις 28 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιείται στον ένατο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου σου που σχετίζεται με μακρινά ταξίδια και ανώτερη γνώση. Έτσι, το ερχόμενο εξάμηνο μπορεί να ξεκινήσεις ένα νέο κύκλο σπουδών, να εγκατασταθείς στο εξωτερικό ή να γνωρίσεις άτομα από άλλη χώρα ή με άλλη κουλτούρα που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη ζωή σου. Το γεγονός ότι η έκλειψη σχηματίζεται στο συμβατό ζώδιο του Κριού, θεωρείται εξαιρετικά θετικό κι αυτό σημαίνει ότι κάθε σου νέο εγχείρημα ή δραστηριότητα θα στεφθεί με επιτυχία. Αν σκέφτεσαι να βάλεις σε εφαρμογή κάποια δημιουργικά σχέδιά σου, ίσως τώρα είναι η καλύτερη εποχή, καθώς ο Κρόνος εγγυάται επιτυχία και μακροημέρευση. Τέλος, δεν αποκλείεται η Υπερπανσέληνος να σημάνει την επισημοποίηση μιας αισθηματικής σχέσης ή την αφετηρία ενός νέου μεγάλου έρωτα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Η ολική έκλειψη Σελήνης διαμορφώνεται στις 28 Σεπτεμβρίου στον όγδοο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου σου και φέρνει στο προσκήνιο θέματα που σχετίζονται με τα οικονομικά σου και κυρίως αυτά που αφορούν δάνεια, πιστώσεις και περιουσιακά στοιχεία. Έτσι, για ένα ολόκληρο εξάμηνο έχεις την ευκαιρία να τακτοποιήσεις χρέη και οφειλές, να κάνεις μια αγοραπωλησία ή να προχωρήσεις σε κάποιες μακροπρόθεσμες επενδύσεις. Η θετική συμμετοχή του Κρόνου από τον τέταρτο οίκο του ωροσκοπίου σου, μπορεί να σε ωθήσει στην αγορά μιας νέας κατοικίας ή σε μια ανακαίνιση που θα αυξήσει την αξία του ακινήτου σου. Δεν αποκλείεται επίσης, να θελήσεις να συγκατοικήσεις με τον σύντροφό σου, να δημιουργήσεις τη δική σου οικογένεια ή και να αποκτήσεις το πρώτο σου παιδί.

ΖΥΓΟΣ
Η Υπερπανσέληνος διαμορφώνεται στις 28 Σεπτεμβρίου στο πολικό ζώδιο του Κριού και τον έβδομο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου σου που σχετίζεται με τις σχέσεις σου. Έτσι, το ερχόμενο εξάμηνο θα σε απασχολήσουν έντονα τόσο οι προσωπικές σχέσεις σου όσο και τυχόν συνεργασίες, γεγονός που θα σε ωθήσει να κάνεις αλλαγές. Αν πρόκειται για σοβαρές αισθηματικές σχέσεις, ίσως είναι καιρός να επισημοποιηθούν, ενώ αν ανήκεις στις singles, ίσως στο πρόσωπο μιας νέας γνωριμίας βρεις όλα όσα ζητάς. Το τρίγωνο εξάλλου που σχηματίζει ο Κρόνος με το γεμάτο φεγγάρι, σε κάθε περίπτωση εξασφαλίζει την κατανόηση, την καλή επικοινωνία και την μακροημέρευση της σχέσης. Ανάλογη εύνοια υπάρχει και σε επαγγελματικές συνεργασίες που θα σε οφελήσουν οικονομικά.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Η ολική έκλειψη Σελήνης διαμορφώνεται στις 28 Σεπτεμβρίου στον έκτο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου που σχετίζεται με τη δουλειά και την υγεία σου. Αυτό σημαίνει ότι αν είσαι άνεργη, έφτασε η ώρα να βρεις μια δουλειά που σου ταιριάζει, ενώ αν έχεις μια εργασία, πλησιάζει η ώρα της ανταμοιβής. Παρόλο που είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις σου, η θετική συμμετοχή του Κρόνου, σου εξασφαλίζει καλές και σταθερές αποδοχές που θα συμβάλουν στη δημιουργία μιας νέας οικονομικής βάσης. Με τον Κρόνο στον τομέα των οικονομικών σου εξάλλου, μια αποταμίευση κρίνεται απαραίτητη, ώστε να μπορείς να ανταποκρίνεσαι στις αυξημένες υποχρεώσεις σου. Το γεμάτο φεγγάρι ευνοεί επίσης την υιοθέτηση νέων υγιεινών συνηθειών που θα βελτιώσουν τον οργανισμό σου αλλά και την εμφάνισή σου.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Εξαιρετικά θετική προοιωνίζεται για σένα η Υπερπανσέληνος που διαμορφώνεται στις 28 Σεπτεμβρίου στον πέμπτο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου σου. Έτσι, οι επόμενοι έξι μήνες είναι ιδανικοί για να συσφίξεις τη σχέση σου με τον αγαπημένο σου, να βρεις ένα νέο έρωτα, να αποκτήσεις το πρώτο σου παιδί ή να αφιερώσεις χρόνο σε δραστηριότητες που σε ευχαριστούν όπως για παράδειγμα ένα σπορ, ένα χόμπι ή και η ενασχόληση με μια τέχνη. Αν ασχολείσαι με ένα ελεύθερο επάγγελμα, η δημιουργικότητά σου θα σε κάνει πιο αποδοτική, γεγονός που θα αυξήσει την πελατεία σου και και επιπλέον θα σου χαρίσει φήμη. Εξάλλου, η θετική συμμετοχή του Κρόνου -που βρίσκεται στο ζώδιό σου- εγγυάται ότι όλα τα νέα σου εγχειρήματα είναι προορισμένα να πετύχουν.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Η ολική έκλειψη Σελήνης που διαμορφώνεται στις 28 Σεπτεμβρίου, ενεργοποιεί τον τέταρτο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου σου και σου δίνει την ευκαιρία να σκεφτείς και να προγραμματίσεις αλλαγές που θέλεις να κάνεις στο σπίτι σου ή στην οικογενειακή σου κατάσταση. Έτσι, το ερχόμενο εξάμηνο είναι κατάλληλο για μια μετακόμιση, μια ανακαίνιση του χώρου σου ή ακόμα και τη δημιουργία της δικής σου οικογένειας. Το γεγονός ότι ο κυβερνήτης σου Κρόνος, υποστηρίζει θετικά το γεμάτο φεγγάρι, ευνοεί τις όποιες αποφάσεις σου καθώς και τυχόν επενδύσεις που θα αποδώσουν μακροπρόθεσμα. Το συγκεκριμένο διάστημα μπορείς επίσης να βελτιώσεις τα οικονομικά σου μέσα από αγοραπωλησίες ή από ενοικιάσεις προσωπικών ακινήτων σου.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Η ολική έκλειψη Σελήνης διαμορφώνεται στις 28 Σεπτεμβρίου στον τρίτο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου σου που σχετίζεται με ταξίδια, επικοινωνία και συγγενικά σου πρόσωπα. Έτσι, το ερχόμενο εξάμηνο θα σου δίνεται συχνά η ευκαιρία να ξεφεύγεις από την καθημερινότητα, προγραμματίζοντας σύντομες αποδράσεις και να εξερευνήσεις νέους τόπους, ενώ παράλληλα με το αυξημένο επικοινωνιακό σου χάρισμα, θα έχεις πολλές επαφές με φιλικά πρόσωπα χωρίς να λείπουν και οι νέες γνωριμίες. Το διάστημα αυτό προσφέρεται επίσης για αγορά αυτοκινήτων και ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών συσκευών -εκτός φυσικά από τις περιόδους του ανάδρομου Ερμή. Η θετική συμμετοχή του Κρόνου εγγυάται επίσης μακροβιότητα στις νέες γνωριμίες είτε αυτές έχουν αισθηματικό είτε φιλικό χαρακτήρα.

ΙΧΘΕΙΣ
Η Υπερπανσέληνος που διαμορφώνεται στις 28 Σεπτεμβρίου, επηρεάζει τον τομέα των οικονομικών σου και σου δίνει την ευκαιρία να αποκτήσεις περισσότερο έσοδα και να βάλεις μια τάξη στις υποχρεώσεις σου. Μέσα στο εξάμηνο που ακολουθεί, θα υπάρξουν σημαντικές ευκαιρίες για να αυξήσεις τις αποδοχές σου και να οικοδομήσεις μια νέα οικονομική ευημερία για το μέλλον σου. Προτάσεις μπορεί να προκύψουν ξαφνικά και από οπουδήποτε, η πιο σημαντική ωστόσο, το πιθανότερο είναι να προέλθει από ένα φιλικό πρόσωπο. Θα πρέπει επίσης να είσαι προετοιμασμένη να εργαστείς σκληρά, αφού ο Κρόνος που υποστηρίζει θετικά τη σεληνιακή έκλειψη, σχηματίζει αρνητική γωνία με το ζώδιό σου κι αυτό σημαίνει ότι τίποτα δεν πρόκειται να σου χαριστεί χωρίς να το αξίζεις.

Read More

And More