Πώς θα σε επηρρεάσει η σημερινή Ηλιακή έκλειψη; Ποια ζώδια είναι πιο “ευάλωτα”;

Ο αστρολόγος Γιώργος Σοφιάνης μας αναλύει τη δύσκολη αυτή έκλειψη!

Η Ηλιακή έκλειψη της 1/7 στην 9η μοίρα του Καρκίνου πραγματοποιείται σε μία δύσκολη συγκυρία αφού σχηματίζει αντίθεση με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω και τετράγωνο με τον Κρόνο από το Ζυγό.

Σίγουρα πρόκειται για την κορύφωση μιας δύσκολης και σκληρής εποχής ειδικά για εκπρόσωπους παρορμητικών ζωδίων και ωροσκόπων (Κριοί-Ζυγοί, Καρκίνοι-Αιγόκεροι) αφού καλούνται να αποσαφηνίσουν στόχους, σχέσεις και απόψεις βασιζόμενοι στην ασφάλεια του παλιού και στην έξαψη του νέου.

Μια Ηλιακή έκλειψη στον Καρκίνο είναι βέβαιο πως θα ανεβάσει τους τόνους στην κόντρα του κατεστημένου με το προοδευτικό, αυτού που έχει βαθιές ρίζες στην ιστορία και στην παράδοση με το επαναστατικό και το καινοτόμο. Θα φέρει στο προσκήνιο την ισορροπία ανάμεσα στην ασφάλεια που παρέχει ένα στιλ ζωής που ακολουθείται χωρίς ιδιαίτερες παρεκκλίσεις εδώ και χρόνια και της έξαψης της αλλαγής που κάνει την αδρεναλίνη να ρέει, ίσως όμως και ανεξέλεγκτα.

Το μεγάλο θέμα αυτής της έκλειψης είναι η ταφή του παλιού και η αναγέννηση που έχει όμως μεταμορφωτική χροιά. Μια νέα γενιά ανθρώπων καλείται να καθίσει στο τιμόνι των εξελίξεων και να οδηγήσει το καράβι προς τα εκεί που πιστεύει πως είναι η Γη της Επαγγελίας γιατί η Γη στην οποία ζούμε δεν μπορεί να θεωρηθεί πλέον κάτι τέτοιο, αλλά ένα τοξικό απόβλητο μιας εποχής που έκανε τον κύκλο της.

Να τονίσω πως η έκλειψη ενεργοποιείται με τη διέλευση του Άρη που κινητοποιεί καταστάσεις και ωθεί σε δράσεις το διάστημα 15-17/8 και έχει και μια έντονη δυναμική να αποφέρει κάτι θετικό, μεγάλο αλλά ίσως και να αποδείξει πως οι ελπίδες ήταν μία τσιχλόφουσκα τον Αύγουστο του 2013.
*Να θυμάσαι να διαβάζεις τις προβλέψεις και για τον ωροσκόπο σου.

ΚΡΙΟΣ

Η Ηλιακή έκλειψη στον 4ο Ηλιακό σου οίκο δοκιμάζει τις αντοχές σου στην πίεση από άτομα εξουσίας ή που εμφανίζουν εξουσιαστικές τάσεις στη ζωή σου. Θα αντιμετωπίσεις προκλήσεις από ανθρώπους ή συστήματα που θέλουν να σε διατηρήσουν σε μια κατάσταση άγχους και φόβου, για αυτό καλό θα ήταν να αναμένεις την προσέγγιση από άτομα που έχουν ένα παρουσιαστικό και μια δυναμική που δηλώνουν εξουσία. Τέτοια άτομα μπορεί να είναι οι γονείς σου, τα αφεντικά σου ή ακόμα και ο εαυτός που κρατάς καλά κρυμμένο μέσα σου και καταπιέζεις εδώ και τόσο καιρό.
Μη φοβηθείς να αντιμετωπίσεις προκλήσεις που έχουν να κάνουν με το τέλος σε σχέσεις ή καταστάσεις που σου προσέφεραν ασφάλεια τόσο καιρό και να τολμήσεις να ανοίξεις τα φτερά σου. Αντίστροφα, αν τον τελευταίο καιρό δοκίμασες να πετάξεις μόνη σε έναν επικίνδυνο ουρανό, τότε ίσως να αντιμετωπίσεις το φθόνο και τη ζήλια από άλλα άτομα που έχουν συμφέροντα στο ζωτικό χώρο που δοκίμασες να ιχνηλατήσεις. Να θυμάσαι πως ο πλούτος είναι κάτι που κερδίζεται πολλές φορές μέσα από απώλειες (φυσικών προσώπων, κεκτημένων ή συνηθειών) αφού με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ελεύθερος χώρος στην ψυχή σου για να αναπτύξεις ένα προσωπικό δυναμικό που δεν ήξερες πως υπήρχε ή που καταπίεζες τόσο καιρό και που μπορεί να σε κάνει τόσο δημοφιλή και δυνατή όσο δεν περίμενες. Για αυτό φρόντισε να πατήσεις στο έδαφος που βλέπεις πως μπορεί να αντέξει τις φιλοδοξίες και τις ανάγκες μόνη ή με το άτομο που έχει την ίδια φιλοσοφία με εσένα.

ΤΑΥΡΟΣ

Η Ηλιακή έκλειψη στον 3ο Ηλιακό σου οίκο χτυπά το καμπανάκι σχετικά με τον τρόπο που σκέφτεσαι. Με τον Πλούτωνα
να σε έχει βάλει σε διαδικασία να μεταβάλεις (ή χειρότερα να ξεριζώσεις) ιδέες και απόψεις που έχεις διαμορφώσει (ίσως εδώ και πολλά χρόνια) θα κληθείς να ανακαινίσεις τον εγκέφαλό σου. Οι σχέσεις μπορεί να μη λειτουργούν όπως ήξερες μέχρι σήμερα, οπότε καλό θα ήταν να έρθεις κοντά με άτομα που αντιλαμβάνονται διαφορετικά αυτή την έννοια μήπως και μπορέσεις να ξεκολλήσεις από το τέλμα που βιώνεις.

Οι σπουδές είναι κάτι που θα πρέπει να δεις κάτω από διαφορετικό πρίσμα, αφού καλό θα ήταν να ασχοληθείς με τον τομέα που εκφράζει την καρδιά και την ψυχή σου και να αφήσεις στην άκρη συνεχόμενες μετεκπαιδεύσεις που προσθέτουν απλά νέα bullets στο βιογραφικό σου. Τέλος, μήπως θα πρέπει να κανονίσεις κάποια πρακτικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις διακοπές σου, καθώς όσο καθυστερείς τόσο φορτώνεις το πρόγραμμά σου και θα είναι δύσκολο να βρεις ελεύθερες ημερομηνίες σε λίγο καιρό; Μήπως έφτασε η ώρα να επανεξετάσεις τα τελευταία 6 ή 12 χρόνια της ζωής σου και να κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές πορείας στον τρόπο που σκέφτεσαι, δρας αλλά και να αλλάξεις και τις παρέες σου;

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η Ηλιακή έκλειψη στον Καρκίνο και 2ο Ηλιακό σου οίκο έρχεται την εποχή που καλείσαι να βάλεις προτεραιότητες στη ζωή σου. Έχουν προηγηθεί δύο εκλείψεις στον άξονα Διδύμων/Τοξότη τον Ιούνιο που μας πέρασε οι οποίες σε έβαλαν σε διαδικασία να κάνεις κάποιες αλλαγές στην πορεία σου ή να παρατηρήσεις σημαντικές εξελίξεις στη ζωή σου και τώρα καλείσαι να αναρωτηθείς αν αισθάνεσαι ασφάλεια με τη νέα σου ζωή.

Υπάρχει πουθενά ο εαυτός σου μέσα στη σχέση σου ή μήπως έπεσες στην παγίδα να έρθεις κοντά με ένα άτομο με το οποίο υπάρχει σεξουαλική έλξη και τίποτα περισσότερο; Βρίσκεις χρόνο να ενδιαφερθείς για τον εαυτό σου ή μήπως αφομοιώθηκες από τη νέα σου ζωή στα πλαίσια της οικογένειας που δημιούργησες; Ίσως πάλι να έφυγες από μια σχέση που σου είχε δημιουργήσει την ψευδαίσθηση της ασφάλειας αλλά στην πραγματικότητα λειτουργούσε σαν το χρυσό κλουβί των προσωπικών σου αναγκών αλλά και φιλοδοξιών. Μήπως να εξετάσεις καλύτερα τα οικονομικά σου και τις επενδύσεις που κάνεις γιατί δεν είναι και τόσο σίγουρο πως θα μπορείς να έχεις την αυτάρκεια που έχεις σήμερα; Αυτό που καλείσαι να κάνεις με αυτή την έκλειψη είναι να εξετάσεις αν ο κύκλος του τελευταίου εξαμήνου έχει θετικό ή αρνητικό πρόσημο στη ζωή σου, και δεν αναφέρομαι μόνο στο ισοζύγιο της τσέπης σου αλλά κυρίως στην καρδιά και στην ψυχή σου που αναζητούν ασφάλεια και στοργή. Αν όχι, μη φοβηθείς απώλειες που μπορεί να είναι και αρκετά βαριές (ή μήπως περίεργες) για να τις αποφασίσεις ελαφρά τη καρδία.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η Ηλιακή έκλειψη στο ζώδιό σου επηρεάζει κυρίως τις γεννημένες το διάστημα 29/6-3/7 ή που έχουν ωροσκόπο μεταξύ 7ης-11ης μοίρας ανακινώντας ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ερωτική ή την επαγγελματική σου ζωή. Η αντίθεση με τον Πλούτωνα σε βάζει σε διαδικασία να αναρωτηθείς μήπως πρέπει να αλλάξεις στρατηγική στις σχέσεις σου, αφού η ανασφάλεια και η κυκλοθυμία που σε χαρακτηρίζουν πολλές φορές είναι αποτρεπτικοί παράγοντες για μια υγιή σχέση. Από την άλλη πλευρά ίσως να βρίσκεσαι σε μια εργασία που δεν σου τονώνει ή επιβραβεύει την ανάγκη για δημιουργικότητα με αποτέλεσμα να αναζητάς διέξοδο από το σκοτεινό τούνελ στο οποίο έχεις βρεθεί.

Ταυτόχρονα όμως το τετράγωνο με τον Κρόνο από το Ζυγό σε κάνει να φοβάσαι τα ανοίγματα στο άγνωστο και να αναζητάς σταθερές παραμέτρους πάνω στις οποίες θα μπορέσεις να πατήσεις για να κάνεις το βήμα στο άγνωστο. Μήπως η έκλειψη συμβολίζει το τέλος ενός εξαμήνου (το πρώτο μισό του 2011) μέσα στο οποίο προσπάθησες να κάνεις την επανάστασή σου; Μπορείς να λειτουργήσεις σαν προπομπός των μεγάλων αλλαγών στην κοινωνία ή θα αποφασίσεις να δώσεις τα κλειδιά της ηγεσίας σε πιο αποφασιστικά άτομα; Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως για να ξαναβρείς το χαμένο Ήλιο στη ζωή σου θα πρέπει να ζήσεις στα πιο σκοτεινά και υγρά υπόγεια της ψυχής σου ώστε να εκτιμήσεις αυτό που έχεις και να μη φοβηθείς να αποχαιρετήσεις αυτό που χάνεις. Υ.Γ. Αν χρειαστεί, ζήτα και κάποια συγγνώμη για να μπορέσεις να ηρεμήσεις την καρδιά σου.

ΛΕΩΝ

Η Ηλιακή έκλειψη στο 12ο Ηλιακό σου οίκο πιθανότατα να δείχνει το τέλος ενός πατρόν ζωής που αφορά στον επαγγελματικό τομέα ή την ευρύτερη καθημερινότητά σου. Αν αντιμετωπίζεις καταστάσεις που σου επιβάλλονται και δεν μπορείς να αλλάξεις, τότε φρόντισε να κατανοήσεις το βαθύτερο λόγο μιας τέτοιας προοπτικής στη ζωή σου αφού πρέπει να διδαχτείς πως η σταθερότητα και η ακαμψία είναι πολλές φορές παγίδες που σε οδηγούν σε τέλμα. Ίσως να ξεκινάς μια νέα εποχή στη ζωή σου στην οποία θέλεις να εισάγεις ένα διαφορετικό στιλ ζωής που περιλαμβάνει άθληση, καλύτερη διατροφή και τρόπους για να αναπτύξεις την ευεξία στον οργανισμό σου μέσω εναλλακτικής γυμναστικής. Θα πρέπει όμως να προσέξεις μήπως η στροφή που επιθυμείς να κάνεις δεν συμβαδίζει με το πατρόν της ζωής που ακολουθείς και περιλαμβάνει στρες και σωματική-πνευματική κούραση.

Μήπως όλη η αλλαγή θα πρέπει να ξεκινήσει από τον τρόπο που σκέφτεσαι και προσεγγίζεις τη ζωή σου; Σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να λάβεις σοβαρά υπόψη σου το καμπανάκι που χτυπά στα αυτιά σου σχετικά με την εργασία ή την υγεία σου και να κάνεις τα κατάλληλα βήματα ώστε να αποδείξεις πως έλαβες το μήνυμα. Δεν χωράνε ημίμετρα πλέον αφού αν δεν αντιλαμβάνεσαι πως κάποια στιγμή όλοι οι κύκλοι κλείνουν τότε θα σου φανεί πολύ βαρύ αυτό το καλοκαίρι. Και δεν πρέπει να περάσεις στο ντούκου το καλοκαίρι που ο Δίας σε συνδυασμό με τον Πλούτωνα μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σου προς το πολύ καλύτερο!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Ηλιακή έκλειψη στον 11ο Ηλιακό σου οίκο δοκιμάζει τις αντοχές σου στο να απομακρυνθείς και να αποστασιοποιηθείς από άτομα και καταστάσεις της ζωής σου. Το ζήτημά σου αυτήν την εποχή είναι να νιώσεις ασφάλεια μέσα σε ένα κοινωνικό περιβάλλον που μεταμορφώνεται αργά αλλά σταθερά, χωρίς όμως να μένεις δέσμια του μικροαστικού σου περιβάλλοντος που φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται τις αλλαγές που συντελούνται στην ανθρωπότητα.
Αισθάνεσαι μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με την οικονομική σου κατάσταση και θα προσπαθήσεις να συμμετάσχεις σε κοινωνικές εκδηλώσεις που λειτουργούν επαναστατικά απέναντι σε ένα κατεστημένο που δείχνει πιο ισχυρό από ποτέ. Θα αντιμετωπίσεις προβλήματα με άτομα που ανήκουν στο φιλικό σου περιβάλλον, αλλά θα υπάρξουν και νέες γνωριμίες που φαίνεται να ξεκινούν ως φιλικές αλλά μπορεί να οδηγήσουν σε μια νέα ερωτική σχέση. Αν πάλι βρίσκεσαι σε διαδικασία χωρισμού, τότε αυτός δεν μπορεί να είναι βελούδινος, αλλά θα αφήσει και μια πικρή γεύση όσο και να έχεις αποφασίσει πως μια τέτοια απόφαση είναι η ενδεδειγμένη. Μήπως επανεξεταστεί το θέμα στα μέσα Αυγούστου;

ΖΥΓΟΣ

Η Ηλιακή έκλειψη στο Ηλιακό σου ζενίθ δεν είναι κάτι που θα ξεπεράσεις χωρίς να φέρει μια αναστάτωση στη ζωή σου. Το τετράγωνο με τον Κρόνο από το ζώδιό σου σημαίνει πως τόσο καιρό εργάζεσαι κάτω από πίεση και θα πρέπει κάτι να γίνει για αυτό, αφού οι αντοχές σου δεν είναι αιώνιες. Στον ερωτικό τομέα, μήπως χρειάζεται μία ειλικρινής κουβέντα με το σύντροφο ή με τον εαυτό σου (αν είσαι μόνη) ώστε να εξωτερικεύσεις όλες σου τις ανασφάλειες και τις φοβίες; Δεν μπορείς να κλείσεις τα μάτια μπροστά στην κοινωνία που προσπαθεί να βρει τα νέα της πατήματα και αυτό σημαίνει πως οτιδήποτε ήξερες μέχρι σήμερα είναι ήδη παρελθόν.

Ο Κρόνος έχει βαλθεί να σου δείξει το σκληρό του πρόσωπο απομακρύνοντας άτομα και καταστάσεις από τη ζωή σου και θέλοντας ταυτόχρονα να δοκιμάσει τις αντοχές σου. Αν είσαι διατεθειμένη να αποδείξεις πως έχεις resources (υλικές ή ψυχικές) τώρα είναι η ώρα να τις βάλεις σε εφαρμογή. Καλό θα ήταν να δεις το προηγούμενο εξάμηνο σαν τη συμμετοχή σου σε ταχύρυθμα σεμινάρια μπροστά στη νέα σου πραγματικότητα. Όποιος δεν έχει το τσαγανό να αποδείξει τη στήριξή του στις δυναμικές σου αποφάσεις, πολύ απλά δεν μπορεί να σε ακολουθήσει. Όποιος όμως το κάνει, να γνωρίζει πως προχωράς με τη διάθεση να ανατρέψεις πολλά από αυτά που θεωρούσες και θεωρούσε δεδομένα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η Ηλιακή έκλειψη στον 9ο Ηλιακό σου οίκο σε αντίθεση με τον κυβερνήτη σου Πλούτωνα δείχνει μια έντονη περίοδο για τη ζωή σου (κυρίως βέβαια για το μυαλό σου), αφού καλείσαι να διαχειριστείς εξελίξεις που επηρεάζουν τη ζωή σου και τις σχέσεις σου. Αν τον τελευταίο καιρό βιώνεις μια φυλάκιση των ονείρων σου, κινείσαι σε ένα περιβάλλον που σου φαντάζει πλέον κλουβί τότε παλεύεις να απελευθερωθείς από αυτές τις καταστάσεις. Μήπως η λύση είναι να σκεφτείς να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή σου είτε με αιτήσεις για εργασία στο εξωτερικό, είτε με ένα νέο μεταπτυχιακό είτε με στροφή καριέρας;

Είναι εξαιρετικά πιθανό να υπάρχει ένα άτομο στη ζωή σου που έχει μια αρχηγική φιγούρα, που προσπαθεί να σε διδάξει ή να σου μάθει κάποια πράγματα σχετικά με το μέλλον σου, αλλά δεν γνωρίζω πόσο εύκολα δέχεσαι τα σχόλιά του. Ναι, πιέζεσαι για να μη δημιουργήσεις θέμα που θα μπορούσε να οδηγήσει και σε λύση μιας σχέσης ή συνεργασίας, οπότε ίσως να πρέπει σε αυτήν τη φάση της ζωής σου να κανονίσεις μια εκδρομή που μπορεί να χαλαρώσει την τεταμένη κατάσταση γύρω σου. Φρόντισε μόνο να φύγεις αφήνοντας πίσω σου νεύρα, συνήθειες, έννοιες και άτομα που αν σε ακολουθήσουν θα συνεχίσουν να στοιχειώνουν το μυαλό σου.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η Ηλιακή έκλειψη στον 8ο Ηλιακό σου οίκο σε κάνει τόσο σκληροπυρηνική στις απόψεις σου που μοιάζεις σαν να βάζεις το μαχαίρι στο λαιμό σε κάθε συνομιλήτη σου και να αναζητάς αφοσίωση ή εγκατάλειψη. Η δυσκολία της αντίθεσης με τον Πλούτωνα βρίσκεται στο γεγονός πως μπορεί να φανείς τόσο απελπισμένη να εξελίξεις τη σχέση σου, την εργασία σου, την κατάσταση που θεωρείς ως πλάνο ζωής αυτή τη στιγμή στη ζωή σου, που είναι πιθανό να μιλήσεις με τελεσίγραφα και deadlines. Αν η σχέση σου δεν σε εκφράζει, ξεκίνα τον ψυχολογικό πόλεμο από το σεξ και στη συνέχεια άνοιξε το στόμα σου και πες όλα όσα σκέφτεσαι και κρατάς τόσο καιρό μέσα σου. Αν όμως συνεχίσεις να επενδύεις σε ανθρώπους και καταστάσεις που μοιάζουν να ωρίμασαν πολύ περισσότερο από όσο θα έπρεπε, τότε είτε προχωράς στο επόμενο βήμα, είτε απομακρύνεσαι.

Η επένδυση που έκανες τον Ιανουάριο που μας πέρασε ήταν μακροπρόθεσμη, αλλά μερικές φορές (όπως τώρα για παράδειγμα) οι συνθήκες αλλάζουν και πρέπει να επανεξετάσεις την κίνηση του περασμένου εξαμήνου. Αν δεν φοβάσαι να ρισκάρεις μια φιλική σχέση, τότε προχώρα και αναζήτησε ερωτισμό σε μια επαφή που ξεκινά από τα σεξουαλικά υπονοούμενα. Αν όμως εξακολουθείς να πιστεύεις πως μπορείς να βρεις το φίλο, τον εραστή, το σεξουαλικό σύντροφο σε ένα μόνο άτομο, να σε αφήσω να κάνεις το πείραμα και να μου πεις τι ανακάλυψες.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η Ηλιακή έκλειψη στον 7ο Ηλιακό σου οίκο σε αντίθεση με τον Πλούτωνα από το ζώδιό σου είναι η στιγμή της αποκάλυψης στη ζωή σου. Αν το όλο θέμα αφορά κάτι που έχει τις ρίζες του στον περασμένο Ιανουάριο, τότε έφτασε η ώρα να εξετάσεις την πορεία της κατάστασης και να λάβεις το πρώτο feedback. Αν έχεις λειτουργήσει εντός καθορισμένου πλαισίου και δεν έχεις φοβηθεί να αναλάβεις τις ευθύνες σου, τότε είναι εξαιρετικά πιθανό να ακτινοβολείς αφού η σχέση ή η εργασία σου λαμβάνουν σχόλια θαυμασμού και σε εκφράζουν απόλυτα. Από την άλλη όμως πλευρά, ίσως να υπερεκτίμησες κάποια πράγματα και έφτασε η ώρα να κάνεις τις απαραίτητες διορθώσεις που θα αποτρέψουν τον εκτροχιασμό σου.

Αν αυτό σημαίνει πως θα διακόψεις μια προσπάθεια που γινόταν το τελευταίο εξάμηνο ή θα βάλεις περισσότερη ενέργεια ώστε να της δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία, είναι κάτι που αφορά εσένα και όχι εμένα. Εμένα με αφορά να σου πω πως δεν είσαι μόνη σε αυτό το παιχνίδι και καλό θα ήταν να αναζητήσεις την άποψη, την εκτίμηση, το feeling και του άλλου ατόμου ή της άλλης όψης του νομίσματος. Άλλωστε, η μεταμόρφωση που έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου τρία χρόνια στη ζωή σου έχει ως στόχο να σε κάνει περισσότερο ανοιχτό στις σχέσεις και στις συνεργασίες που βασίζονται στο μοίρασμα και όχι στο ντάντεμα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η Ηλιακή έκλειψη στον 6ο Ηλιακό σου οίκο πιθανότατα να ολοκληρώνει μια μακρά πορεία 2-3 ετών κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν αλλαγές στην επαγγελματική σου ζωή και τώρα καλείσαι να κάνεις ταμείο σχετικά με αυτά τα χρόνια. Αν είσαι ακόμα σε ένα χώρο στον οποίο δεν αισθάνεσαι άνετα σχετικά με τις εργασιακές σου επιλογές, τότε είναι πιθανό να υπάρξουν κινήσεις που δείχνουν πως αλλάζεις αυτό το status ή που σου επιβάλουν τέτοιου είδους εξελίξεις. Ίσως πάλι να απολαμβάνεις τη δικαίωση για τις επιλογές σου και να αποκτάς λάμψη και φήμη που ανέμενες αρκετό καιρό για να πιστέψεις πως βαδίζεις στο σωστό δρόμο.

Αν όμως η έκλειψη είναι η αφορμή για να σκεφτείς θέματα της υγείας σου, τότε θα πρέπει να είσαι λίγο πιο προσεκτική με τέτοια θέματα. Ίσως κάποια καμπανάκια που χτυπάνε να μην είναι τόσο επιπόλαια και να χρειαστεί να αναρωτηθείς μήπως απαιτείται μια συνολική αλλαγή στον τρόπο που ζεις. Η διατροφή σου, οι συνήθειές σου και ο ρυθμός της ζωής σου μπορεί να πρέπει να αλλάξουν για να επανέλθεις σε μια ευεξία που τον τελευταίο καιρό φαίνεται να έχει χαθεί. Σκέψου όλα τα παραπάνω και μέσα στον Αύγουστο είναι πιθανό να χρειαστεί να λάβεις αποφάσεις και να ξεκινήσεις δράσεις.

ΙΧΘΕΙΣ

Η Ηλιακή έκλειψη στον 5ο Ηλιακό σου οίκο θα σε κάνει να αναρωτηθείς σχετικά με την ασφάλεια της σχέσης σου και τα επόμενα βήματα που καλείσαι να κάνεις ώστε να βγεις από ένα σκοτεινό μονοπάτι που μπορεί να έχεις μπει. Μια νέα γνωριμία μπορεί να μην είναι ξεκάθαρο αν ανήκει στο φιλικό ή ερωτικό σου περιβάλλον και πιθανότατα να ταρακουνήσει τις υπάρχουσες σχέσεις σου. Η ερωτική σου ζωή μπορεί να δεχτεί αναταράξεις αφού η ισορροπία ανάμεσα στο παραμυθένιο love affair και την έντονη σεξουαλική έλξη δεν είναι κάτι πολύ εύκολο από την άποψη πως δεν μπορείς να έχεις και τα δύο την ίδια χρονική στιγμή.

Στον επαγγελματικό τομέα μπορεί να βρίσκεσαι σε ένα μονοπάτι που λέει πως η ανασφάλεια είναι και πάλι παρούσα με αποτέλεσμα να επιλέγεις τη σιγουριά μιας εργασίας που δεν σε ευχαριστεί και ίσως να αφήνεις στην άκρη το ρίσκο μιας προσπάθειας που έχει ενδιαφέρον αλλά πιθανότατα να μην αποδώσει. Γενικότερα, η Ηλιακή έκλειψη θέλει να σου πει πως έχεις ανάγκη από ομάδα γύρω σου (συνεργάτες ή σύντροφο), αλλά δεν είναι εύκολο να ηγηθείς αυτής της ομάδας αφού λείπει η ειλικρίνεια και η χάραξη ενός δρόμου με σαφείς στόχους, είτε αυτό αφορά στο προσωπικό είτε το επαγγελματικό επίπεδο της ζωής σου. Μήπως να αναρωτηθείς ποιος φταίει για την παραπάνω αδυναμία λήψης αποφάσεων;

Από τον Γιώργο Σοφιάνη

Read More

And More